Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért nem írják bele az...

Miért nem írják bele az álláshirdetésbe hogy minimálbéres állás lenne? Mert akkor a kutya se jelentkezne? De így jobb hogy állásinterjún fordulok le a székről?

Figyelt kérdés

Ugye azért nem írják bele mert akkor kb a kutya se jelentkezne. De így meg elmegyek állásinterjúra meghallom a bért és már távoztam is.

Akkor nem lenne jobb mégis beleírni ezt a sok feles kört megelőzendő?

Mert akinek nem jó ennyi bér az úgyse megy el ennyiért.

Akinek meg jó, az meg már a hirdteésből tudhatná.

2019. okt. 28. 14:19
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
42%
Nem Bazsika, én 1,1 millió alatt nem megyek interjúra
2019. okt. 28. 15:19
 12/22 anonim ***** válasza:
16%

Telefonon értelmes ember letisztázza az alapinfokat: munkaidő, bérsáv, munkavégzés helye.

Nem dolgozom éjszaka, nem járok pl pestszentimréről békásmegyerre dolgozni és adott összeg alatt a kisujjamat se mozdítom.

2019. okt. 28. 17:09
 13/22 anonim válasza:
44%

"Telefonon értelmes ember letisztázza az alapinfokat: munkaidő, bérsáv, munkavégzés helye."

És ha azt mondják hogy bér: majd személyesen. Bérsáv: hát sajnos telefonban azt sem.. hányszor hallottam már ezt.

2019. okt. 28. 17:54
 14/22 anonim válasza:
30%

"a kisujjamat se mozdítom."

Tudjuk itt a gyakorin 200 alatt fel se kel senki.

Tudjuk. Hallottuk már.

14 évesen doktoráltál te is . Naná

2019. okt. 28. 17:56
 15/22 anonim ***** válasza:
100%

Hagyjuk már ezt, hogy a gyakorin mindenki jól keres.

Egyik kérdésnél sincs ez! Ma is tele vannak az új kérdések azzal, hogy minimálbéres, meg nettó 130at keres, stb.

"Telefonon értelmes ember letisztázza az alapinfokat: munkaidő, bérsáv, munkavégzés helye."

Ezek pont azok a dolgok, amiket egy interjún érintenek, nem telefonban.

Telefonban megmondják, mikor és hol legyél. Ennyi.

Bérről, munkaidőről NEM tárgyalunk telefonon.

Egyszerűen nem olyan természetű a dolog.

Ha valaki már akkora fszagyerek, hogy neve van a szakmában, vagy kifejezetten őt keresik meg, akkor el tudom képzelni.

De ez max 1000-ből 1.

Egy átlagos interjú meg olyan, hogy majd ott megtudod.

És hogy miért nem írják bele? Kérdező, megválaszoltad magadnak: sokan nem is jelentkeznének.

És megírták neked a választ is: ha muszáj, úgyis elvállalod. Erre te azt mondod, biztos nem vállalod el.

Akkor majd elvállalja a következő, aki ugyanezt jelentette ki, hogy na ő aztán tuti nem vállalná...

Lehet, hogy nem ez volt az álmod, meg többre vágysz, de úgyis lesz, aki elvállalja, mert vagy azt ígérik neki, hogy később emelnek, vagy épp nincs más választása.

Lehet, hogy menet közben, a próbaidő alatt keresni fog tovább, de ha épp elküldték az előző helyről, vagy megszűnt a cég, vagy elköltözött a cég, vagy átrakták 2 műszakba, tehát 1000 dolog történhetett, neki meg azonnal kell valami, mert a gyereknek enni kell adni, meg a lakáshitelt vagy az albérletet ki kell fizetni.

Ez meg jó, mert munka előtt el tudja vinni a gyereket oviba, munka után érte tud menni, nem kell átcaplatni a városon, jó a beosztás.

Minimálbér... hát igen, nem erről álmodott,, de valamit valamiért, most ez van, később hátha lesz jobb.

Mindig lesz, akinek időlegesen megfelel, és ezekből az ideiglenesekből sokan ottmaradnak.

Miért? Pont amit részleteztem: keresgél tovább, lehet, hogy a másik helyen 30-cal többet adnak, ami nem kevés, de a város másik végén van, reggel 4-kor kéne kelteni a gyereket, este 6ra érnél haza minden nap hullafáradtan. Vagy máshová rossz a közlekedés. Vagy nem tolerálják a gyereket. Bármit be lehet ide helyettesíteni, nem csak a gyereket. (Nekem nincs gyerekem, de valljuk be, elég sok ember érintett, a CSOK miatt pedig a jövőben még több kisgyerekes szülő lesz)

2019. okt. 28. 18:05
 16/22 anonim ***** válasza:
13%
Nem mindegy te ugyis csak annal a cegnel dolgozhatsz ahol 2012 ota nem emeltek Balazska
2019. okt. 28. 18:19
 17/22 anonim ***** válasza:
67%
Az lehet, hogy a semmilyen tudást és képzettséget igénylő pozícióknál nem beszélnek telefonon a bérről, de tőlem minden alkalommal megkérdezik a bérigényemet, én elmondom, és visszakérdezek, hogy fedi-e a pozícióra szánt összeget. Ha nem, ne húzzuk egymás idejét. És valóban, nem megyek el felesleges interjúra. De ehhez ugye ész kell, az Balázskának meg nincs.
2019. okt. 28. 18:52
 18/22 anonim ***** válasza:
75%
#13-14: jó lenne, ha 1 darab profilból válaszolnál a saját kérdésed alá, és nem sokból, ahogy szoktak. Legalább a látszatja legyen meg, hogy 1 darab ember akar kérdezni valamit, nem pedig a troll a napi kamu hőbörgést meg provokálást.
2019. okt. 28. 19:22
 19/22 anonim ***** válasza:
100%
Úgy látszik más körökben mozgunk, engem megkeresnek a cégek és a fejvadászok s linkedin profilom alspján, és mivel tudom, hogy magas a bérigényem, ezért letisztázom rlőre, hogy ne raboljuk egymás idejét....
2019. okt. 28. 19:40
 20/22 anonim válasza:
24%

"Úgy látszik más körökben mozgunk,"

Jaj értem te már a homo superior vagy. Értem. Egy Földön azért hajlandó vagy élni velünk homo sapiensekkel vagy pusztuljunk ? hm?

2019. okt. 28. 21:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!