Mennyit kereshet 2018-ban egy állatorvosi asszisztens?
Amennyit az orvos ad neki. Nagyon eltérő.
Sok helyen nincs is asszisztens, vagy csak részmunkaidőben.
Ismerősöm volt próbaidőn állatorvosi asszisztensként. Minimálbérnél alig kapott többet.
Utolsó csicskaként kezelték.
Nem állatbarátnak való munka.
Sok sikert!
Ja és sok a vér, genny, húgy, szar, dög, szagok és nincs külön takarítószemélyzet.
Az állatok szenvedéseit sem könnyű elnézni.
Mikor egy elütött péppé zúzott kutyát vitt be valaki, folyt belőle minden.
Látszott, hogy nem menthető, az állatolvos felvette a munkát, megműtötte
...megdöglött és volt pofája tízezreket kiszámlázni, elkérni.
Ismerek normális állatorvost is, de itt Pesten inkább dögkeselyűk vannak, akiket csak a pénz motivál és nem az állatszeretet.
Minimálbérnél alig többet. Heti 30-35 órában jelenleg már többet kap egy aldis-lidls pénztáros. Alkalmazottként nem igazán éri meg. Én imádom az állatokat, és szeretem a szakmát, de nem dolgoznék benne alkalmazottként, mert élni is kell valamiből. Arról nem beszélve, hogy legtöbb helyen be sem jelentenek, csak pár órában, ahhoz képest, amennyit az "adócsalással" megtakarítanak, mégsem adják oda zsebbe sem, hanem megtartják maguknak általában.
-egy állatorvosi asszisztens
Szia ha még aktuális.
Én jelenleg majdnem két éve dolgozom egy nagyobb korházban. A föntiek mind igazak, lelkileg nehéz a dolgokat elvielni de egy idő után hozzá szoksz. Nálunk az asszisztensek többet tudnak mint egy kezdő állatorvos (kanülálás,vérvétel,műtéték), ebbből is látszik hogy a tapasztalat mennyit számít egy praxisban. Nem minden hely engedi meg valahol csak asztalt törölsz és az állatot fogod, ahol én vagyok szerencsére nem. Én 200+ on keresek és nem a minimálbért plusz még vannak egyéb kiegészítések. Van hogy 24 órás műszakban dolgozom, de inkább így vagyok bent heti max 3 napot abbol egy v agy kettő csak 13 mint minden egyes nap 8 órát. Ez hivatés, jol meg kell gondolni. Remélem segítettem, ha ven kérdésed írj üzit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!