Boszniában szeretnék lakni, hogy tudnám megoldani?
Évek óta járunk Medjugorje-ba és nagyon megfogott ez az egész. Nagyon tetszik Bosznia de főleg Medjugorje, tetszik az a rengeteg hegy , a gyümölcsök , szimpatikusak az emberek és a nyelv is. Nagyon szívesen vagyok ott, olyan mintha ,,otthon “ lennék.
Idén fogok érettségizni. Nem vagyok túl jo tanuló , nem is emeltezek semmiből , nyelvvizsgám sincs. Igazából amit tanulni kellene az engem nem köt le, a nyelv pedig azért megy nehezen mert alapból rossz tanárhoz kerültem, persze tudom, hogy főleg rajtam múlik minden...
Itthon Magyarországon nem igazán tudom elképzelni a jövőmet , inkább ott Boszniában.
Van egy álmom, egy tervem amit szívesen csinálnék és Boszniában ilyenekből hiány van , tehát szerintem megtudnék belőle élni , viszont kellene hozza több dolog is...
Így, hogy nincs pénzem és a családomnak sincs túl sok , nem beszélem az ottani nyelvet, hogy tudnék kiköltözni legalább 1 évre ? Az is eszembe jutott, hogy elkezdek itt Magyarországon dolgozni , de eléggé szegényes megyében lakom és minimum 5-10 év kellen mire össze spórolgatom a pénzt, hogy ott tudjak hazát venni stb ...
Tudna nekem valaki tanácsot adni ? Valami jó ötletet ?
"Van egy álmom, egy tervem amit szívesen csinálnék és Boszniában ilyenekből hiány van , tehát szerintem megtudnék belőle élni , viszont kellene hozza több dolog is...
Így, hogy nincs pénzem és a családomnak sincs túl sok , nem beszélem az ottani nyelvet,"
Nem érzed az ellentmondást a két bemásolt mondatodban?
Nem beszéled a nyelvet, nincs pénzed a megvalósításra, nincs hol lakni, de ott akarsz élni és a tervedet megvalósítani.
"szerintem megtudnék belőle élni "
Ez mondjuk azért kevés egy "vállakozás" indításához. Adózás, jogszabályok, Társadalombiztosítás, stb
"Az is eszembe jutott, hogy elkezdek itt Magyarországon dolgozni , de eléggé szegényes megyében lakom és minimum 5-10 év kellen mire össze spórolgatom a pénzt, hogy ott tudjak hazát venni stb ..."
Miért akarsz rögtön ott házat venni? Lehet, nem is tudnád miből fenntartani - rezsi, stb. Tisztában vagy a kinti rezsi árakkal (villany, gáz, telekadó vagy közös költség, stb)
Azt javaslom, érettségizz le, kezdj el dolgozni BÁRMIT, gyűjtsd a pénzt a szülői házban élve és aztán apránként elkezdhetsz érdeklődni, megismerkedni a dolgokkal.
Legelőször gyűjts össze annyi pénzt, hogy kimenj EGYEDÜL min. 1 hétre egy apartmanba, vásárolj, főzz és majd meglátod, mennyibe kerül a megélhetés kint. Közben kérdezgetheted, hogyan tudnád megvalósítani a terved - bár ha a nyelvet sem beszéled, akkor nehéz lesz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!