Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Általánosságban elmondható,...

Általánosságban elmondható, hogy a munkahelyeken csak seggnyalással lehet feljebb jutni a munkahelyi ranglétrán?

Figyelt kérdés

A munkahelyemen megüresedett egy vezetői pozíció, én több mint 8 éve dolgozok ott lelkiismeretesen.

Van vezetői tapasztalatom,nyelvizsgám és egyetemre jártam.

Annak idején az áruház vezetőjétől többször kaptam bíztatást támogatást,hogyha megüresedik egy magasabb pozíció akkor velem majd "számolni" fognak.

Erre megkapta azt a pozíciót egy olyan srác aki nálunk van 1,5 éve.

Nincs semmilyen tapasztalata,nem képzettebb nálam,de még ha csak tehetségesebb lenne nálam, vagy érzéke lenne hozzá.

Azt a srácot annak idején én tanítottam be,de még a saját munkáját is allig végezte el.

Az egyetlen egy előnye,hogy masszívan nyalja vagy 1 éve az áruház vezető helyettes seggét.

Mindig saját pénzén meghívja kávéra,pizzát rendelnek közösen,vagy épp teát főz az áruház vezető helyettesnek.

Megveszi a főnöke megunt ruháit.stb

Ahhoz hozzá szoktam,hogy ennek köszönhetően rendre kényelmesebb feladatokat kap jobban írják meg a beosztását.

Első gondolatom,hogy beadom a felmondásomat.

Pénteken megyek be szabadságról először

Szabadságon voltam és felhívták többen is, és az a szomorú az egészben,hogy ők is ledöbbentek,mert bárki más alkalmasabb lenne nála arra a pozícióra

Úgy gondolom,hogy ez így nem volt tisztességes,nekem kellett volna elsőként felajánlani azt a pozíciót.

2019. okt. 22. 14:09
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
74%
Igen, elmondható. És ugyanez van a "fejlett" nyugaton is. Saját tapasztalat.
2019. okt. 23. 18:19
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

És ez van a fejlett északon is (Skandinávia). Van olyan kollégám, akit én tanítottam be, kevesebb tapasztalata van, kevesebb ideje van a cégnél, és bizony 15%-kal többet keres nálam.

Egyetlen dologban jobb: a haverkodásban. Egész nap be nem áll a szája, jön-megy, haverkodik mindenkivel, ismer mindenkit, pár emberrel együtt járnak edzeni, másokkal meg sörözni, stb. Dolgozni persze ennyi duma mellett nincs ideje, de ezzel semmi baj, hiszen ismer mindenkit, így minden munkát le tud passzolni valaki másnak, ráadásul ez senkit sem zavar, hiszen milyen jó arc srác! Így persze brutál jó értékeléseket kap minden évben, ennek megfelelő prémiummal meg emelésekkel.

Nekem meg minden évben beírják az értékelésembe, hogy a munkám kiváló, csak kéne járni a csapatépítőkre, hogy csapatjátékos legyek. Hát köszi, mit tegyek ha egyszer én introvertált vagyok, sörözés helyett van jobb dolgom, ráadásul ha mindenki dumapartizna egész nap, akkor ki dolgozna? De persze ezt próbáld meg elmagyarázni a menedzserednek. Aztán amikor közlöd a felmondási szándékodat, akkor persze nem értik, hogy miért baj az, hogy 15%-kal kevesebbet keresel, mint a saját tanítványod, aki semmit nem dolgozik és ezt csak ő (a menedzser) nem látja...

2019. okt. 23. 21:22
 13/20 anonim ***** válasza:
60%

Én 5 évig dolgoztam területi vezetőként egy áruházláncnál.

Egy új vezető kinevezése általában nem csak 1 ember bólintásán múlik.

Én anno kaptam az ajánlást a boltvezetőtől, megfontoltam és tovább passzoltam a központ számára.

És olyanok döntötték el akiknek semmilyen kapcsolata és ismeretsége nem volt az adott üzlet dolgozóival,vezetőivel és a jelöltekkel.

Persze sok helyen másképp mennek a dolgok,viszont ha 15 év alatt nem jutottál feljebb akkor már nem is fogsz az adott cégnél.

2019. okt. 25. 15:49
 14/20 anonim ***** válasza:
bocsánat, 8 évre gondoltam
2019. okt. 25. 15:50
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

Ahol nők vannak többségben ott ez így megy...

Egyébként #3 rátapintott a lényegre.

2019. okt. 26. 19:11
 16/20 anonim ***** válasza:

Nemcsak seggnyalassal hanem akkor is ha pl.masrol rosszat mondasz.

Nalunk pl.egyik kollegam.ugy jutott feljebb

2019. okt. 26. 19:56
 17/20 anonim válasza:
100%
Sajnos rengeteg ilyen hely van ebben az országban ,én kb csak ilyen helyeken voltam eddig . Vagy a seggnyalás ,személyes kapcsolatok ,valakinek a valakije ,rokon stb juthat csak előre . Nem a minőségi munka van megbecsülve. Ha nem nyalsz ,beszoptad . Csinálhatsz bármit ,nem leszel elég jó .nálunk is most valami pár hónapos gyerek lett a negyed év dolgozója ,csak mert a főnök csávójának a tesója . Ja és az egyik legkétszínűbb ember . Undorodom ezektől és elszomorít hogy nem a munka és az igyekezet számít ,és tudom hogy ezeken a helyeken sose juthatok előre mert a seggnyalás nekem sose ment .nem is akarok. Tovább kell állni ,én is azt mondom .
2019. okt. 30. 08:56
 18/20 anonim ***** válasza:
100%
Seggnyalásban legalàbb világbajnok Magyarország, verhetetlen. És még 100 milliárdokat sem kell rá költeni. Ez a fő nemzeti sportunk.
2019. nov. 24. 19:37
 19/20 anonim ***** válasza:

a fonokoknek ilywn kedvenceik vannak. Meg se gondolnad hogy az is ilyeneket helyez magasabb beosztasba akirol nem is gondolnad.

A flfonokomrol pl. nem gondoltam volna.. de akkor derult ki amikor rosszba ,artatlanul belemartott a kollegam egy altala kreált huba miatt .

A durva az volt h a fonokom engem megse kerdezett, csak eloszedett, es mikor elakartam mondani a sajat vedelmem erdekeben h hogy volt akkor is nekem allt h ne vedekezzek.

És másnap kinevezte vmilyen csoportvezeto asszisztensnek a kollegamat "jutalmul" a seggnyalásért.

Hazugsag által , taposva a masikon jutott feljebb. Ezert lett kiemelve mint "kissebb vezetõ".

Ehez mi a véleményetek?

2019. nov. 27. 10:28
 20/20 anonim ***** válasza:
100%
Az, hogy ez a seggnyalás Mekkája.
2019. nov. 27. 10:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!