Ausztria és Németország. A két ország közül melyikben magasabb az általános életszínvonal?
Mindkét ország irigylésre méltó, magasan fejlett.
Én jelenleg Ausztria egyik kevésbé fejlett részén, Stájerországban élek, viszont valamiért vonz Németország, a jövőben akár ott is szívesen kipróbálnám magam.
Az osztrák fizetésekkel nagyjából tisztában vagyok, itt nagy segítség a 13. és 14. havi fizetés, amely Németországban - ha jól tudom - nem jellemző. Az élelmiszerárak viszont Ausztriában jelentősen magasabbnak tűnnek, mint a németeknél.
Az pedig nem feltétlen az életszínvonalhoz kapcsolódik, de meglátásom szerint, habár Ausztriában is általában gyönyörű állapotban vannak az épületek, Németországban még ennél is jobban.
Ti mit gondoltok?
Ez erősen régiófüggő.
Németországban Bajorország és Baden-Württemberg, ami kiemelkedő.Münchenben nagyon magasak a fizetések.
A többi tartományban rosszabbak a fizetések.
A többi német tartományban nem élnek jobban, mint egy linzi vagy grazi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!