Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogy lehet kitörni az alkalmaz...

Hogy lehet kitörni az alkalmazotti létből?

Figyelt kérdés
20 éve vagyok alkalmazott, reggel 8-tól este 5-ig. Totál belefáradtam, hogy nincs életem, nem tudom elintézni a magánéleti dolgaimat, ha van egy 1 órás elintézni valóm akkor is ki kell venni egy nap szabit amiért logisztikázni kell, hogy el tudjak jönni. Azt mondják, hogy keressem meg az életemben azt a dolgot amit szeretek csinálni és azt fejlesszem tökéletesre és azt vállalkozzam. De ha egy mókuskerékben van az ember akkor már hobbira se jut az idejéből.
2019. okt. 20. 08:20
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
Az én anyukám világ életében képzésekre járt, annyit megcsinát már, hogy fel sem tudná sorolni. Mellette a hivatalba dolgozott 8-tol 4ig 80ezerért. Sajnos nem igen talált más munkát. Kb..10 éve kezdett el a.jogaval foglalkozni, vettek apaval egy pincet átalakítottak, 5 svig kb. munka mellett csinalta, nappal.dolgozott, estenkent voltak orai, aztan utana mikor meg volt az ugyfelkor, felmondott és most teljes munkaidobe vallalkozo
2019. okt. 20. 09:49
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
Egy vállalkozás még szerintem több munkával jár, mintha napi nyolc órában dolgoznál, és nem kevés pénz beindítani, ami, ha nem egy működő dologba vágtál bele el is bukhatod. Inkább képezd magad és valami más irányba indulj el.
2019. okt. 20. 09:54
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
El foglak keseríteni vállalkozóként 2x annyit kell dolgozzak ugyanazért a pénzzért
2019. okt. 20. 12:25
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
2x annyi a munka, ez tény, én is ezt tapasztalom. DE akármikor elmehetek a gyerekért az oviba, nincs lekésett rendezvény, kihagyott szülinap vagy karácsony. Vállalkozni nehéz, de ha jól csinálod, ki tudod venni belőle azt, amiért megéri csinálni és ez nem mindig a pénz!
2019. okt. 20. 12:26
 15/17 A kérdező kommentje:
Nem is a pénz lenne a fő motiváció, hanem mint ahogy az előző válaszoló írta, hogy legyen életem. Be egy boltban éljem le az éveimet
2019. okt. 20. 13:03
 16/17 anonim ***** válasza:
100%

20 éve eladó vagy, és azért vagy eladó, mert ehhez értesz.

Mit tudsz csinálni ezzel? Nyilván nem villanyt szerelni, gázvezetéket javítani, vagy mondjuk épületeket tervezni. Ahhoz, hogy mást csinálj, előbb ki kéne tanulnod valami más szakmát, amire nyilván nincs esély, ha még az ügyeidet sincs idő elintézni.

Egy dolog van, amihez (talán) értenél is: ugyanazt csinálni, amit eddig, vagyis eladó lennél, de a saját üzletedben. Ehhez meg csak egy dolog kell: pénz. Üzlethelyiséget venni vagy bérelni, beszállítókkal megegyezni, engedélyeket megszerezni, feltölteni a raktárt, aztán beállni a pult mögé és árulni.

HA jól megy a bolt, akkor előbb-utóbb felvehetsz magad helyett alkalmazottat, aki majd dolgozik helyetted. És akkor majd akár másba is foghatsz, ha van kedved.

Ha viszont pénzed sincs üzletet nyitni, akkor felejtsd el amit mondanak neked, mert ez sehova se vezet, ha egyszer elindulni se tudsz. Marad az, ami van.

2019. okt. 20. 14:51
 17/17 A kérdező kommentje:
Kedves 16-os lehet Neked van a legnagyobb igazad!
2019. okt. 20. 15:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!