Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Magyarországon a munkáltatók...

Magyarországon a munkáltatók miért szűk látókörűek, limitáltak fizetések terén? Vagy, a magyar munkaerőpiacon nem látják szívesen a külföldről hazatérőket?

Figyelt kérdés

6 éve lakunk Münchenben.

Mindkettőnknek jónak mondott végzettsége van.

Nekem gépészmérnök bsc, a barátnőmnek gazdasági bsc, plusz egy német gazdasági MSC.Az MSC-t Németországban végezte.

A helyzet az,hogy szeretnénk Magyarországra hazaköltözni, ennek egyik fő oka a baba projekt.

Én 2 éves tapasztalattal jöttem ki Münchenbe.Magyarországon mérnökként alig akartak megfizetni.

Egyik problémám, hogy kevés a fejlesztőmérnök állás a másik az, hogy nettó 430-450 ezernél nem nagyon akarnak többet fizetni.Olyan, mintha az lenne a plafon.Én nettó 500 alatt nem akarok állást vállalni, annak a bruttója 751 ezer.Azt mondják "de hát annyit,a vezetők keresnek".

Én ebből azt a következtetést vonom le, hogy 6 év alatt alig emelkedtek a fizetések.

Tisztában vagyok vele,hogy nem fogok annyit keresni, mint Németországban, na de azért ezt a gombokért dolgozás durva.

A barátnőm logisztikai területre specializálódott, őt több helyre hívnák, de a fizetés ott is gázos.

Ő viszont a nettó 450 ezres fizetést tűzte ki célul.Elvégre, MSC-vel rendelkezik, plusz tárgyalóképes angol, német.

Sokszor olyan érzésünk van egy interjún, hogy "minek jött ez ide".

Olyan, mintha nem szeretnék a külföldről hazatérő magyar munkaerőt.

2019. okt. 19. 19:31
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
29%

Nalad is vannak szovegertelmezesi problemak.

"Nem azt írta, h többet akar keresni itthon mint No-ban, hanem, h azért ment ki, h egy idő után itthon magasabb szinten élhessen ahhoz képest mint ha kimaradt volna a külföld."

Szerinted, ehhez mi kell?

Megsúgom, pénz, magas fizetés.

Tegyuk fel, attol, hogy mar osszegyujtott egy lakasravalot kint, attol meg ahhoz, hogy megtudja haladni, es fennt is tudja tartani azt a magasabb eletszinvonalat, magas fizetes kell. A megtakaritasaval kitorolheti, ha elfogy a penze, mert itthon az alapfizujabol nem tud magasabb szinvonalon elni.

Kerdezo vagy ennyire sult bolond vagy troll.

Egyiken sem lepodnek meg.

Diploma nem egyenlo az eletrevalosaggal.

2019. okt. 20. 13:31
 22/23 anonim ***** válasza:
89%

Fiatal magyarországi mérnökökként a párommal közösen nettó 1 millió forintot (+ egyéb juttatások, de ezzel ne számoljunk) hozunk haza. Itthoni színvonalon ez alkalmazottként teljesen jó fizetés. El kell fogadni és ha lehetőség adódik, feljebb lépkedni a ranglétrán, vagy helyezkedni kell.

Na most, ha egy párnak van egy ingatlana, amit feltételezek, mert gondolom a kinti fizukból összespóroltatok rá, van autótok, akkor mi a fészkes fenéért lenne annyira alacsony bevétel az a havi nettó 1 millió hófehéren? Miért kell majd gondolkoznotok azon, hogy új autót vesztek, vagy nyaralni mentek, amikor már másfél havi bevételetekből kijön egy két hetes amerikai nyaralás?

Ilyen bevétellel fix, rendelkezésre álló ingatlannal és ingóságokkal itthon baromi kényelmes életet lehet élni.

Nem azzal van a gond, hogy külföldről hazatérő magyar munkaerő vagy, hanem azzal, hogy túl nagy igényekkel rendelkeztek. Nyilvánvalóan nem fognak adott beosztásba olyan bérrel felvenni, amennyit a vezetődnek fizetnek. Ez mindenhol így van és hiába mondod azt, hogy a te tapasztalatod és tudásod nettó 1 milliót ér, a jó isten sem fog ennyiért alkalmazni, mert itthon nem ezt diktálja a piac. Legalábbis más szint már az, ahol ilyen pénzekért versenyeznek az ember tudásáért. :)

A mi nettó bevételünk mellett, lakáshitellel is egyikünk fizetését röhögve félretesszük havonta. Egyáltalán nincsenek anyagi problémáink és nem áll meg az élet, ha új téligumikat kell vennünk az autónkra, vagy az elromlott mosógépünket kell lecserélni. Szóval az "alig akarnak megfizetni" kategória én azt gondolom ma Magyarországon nem itt kezdődik.

Azt viszont kalkuláljátok bele, hogyha babavállalás a tény, akkor a párodnak nem árt itthon a szükséges idejű biztosított jogviszony, ugyanis az ő bevételének egy az egyben kiesése azért itthon kicsit kellemetlen lehet annak, aki megszokott egy adott életszínvonalat. Nem tudom erre gondoltatok-e.

2019. okt. 20. 13:43
 23/23 anonim ***** válasza:
55%

Attol fugg hol akarsz dolgozni.

Ha Dunantul akkor biztos tobb, de Kelet m.o-on netto kb.250et kapsz meg nagyon max.300at

2019. okt. 20. 21:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!