Állásinterjún mondtak egy összeget, a belépő papíron meg jóval kevesebb szerepel. Mit lehet ilyenkor tenni?
Múlthéten voltam állásinterjún egy cégnél. Ott mondták, hogy a bér úgy néz ki náluk, hogy van egy alapbér és arra jönnek rá a pótlékot (délutáni pótlék, mozgóbér stb). De mivel új vagyok a cégnél csak alapbért kapok (nettó 240 ezer forint).
Mondták, hogy jövő héten menjek be hozzájuk a papirokat aláirni meg hogy meg mondják mikor kell kezdeni. Minden flottul ment, az utolsó papíron az áll, hogy nettó 172 ezer Ft a havi fizetés. A főnöknek szóltam, hogy nem erről volt szó múltkor, erre hirtelen el kellett mennie...
Szerintetek érdemes ezzel foglalkozni, e-mailen kikérni a dologról az ő véleményét? Vagy egyszerűen átvert, és gondolja, hogy kevesebbel is befogom érni. (pedig nem)
Nem írod alá, mégis mit lehetne?
Megmondod, hogy nem ennyiről volt szó, majd akkor írod alá, ha annyi lesz, amennyit megbeszéltetek.
Miért vagy ilyen életképtelen, hogy ehhez kérdést kell itt kiírni?
Ha nem tetszik a szerződés, nem írod alá, ha tetszik, akkor meg igen. Nem kényszerít senki.
Mondjuk nekem ez nem nagyon stimmel, ugyanis állásinterjún általában bruttó összegről szoktak beszélni.
Nem lehet, hogy az interjún bruttó 240-ről beszéltetek?
# 9
ja persze olyanról még nem hallottam, hogy valakinek a dupláját fizetnék, mint a megbeszélt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!