Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogyan lehet kitörni ebből?

Hogyan lehet kitörni ebből?

Figyelt kérdés
Nem születtem gazdag családba sose laktam kertes házban. Panellakásban lakunk mai napig és a 26 évem alatt mióta élek nem csak hogy kinőttem de már nem bírom a betondzsungelt. Egy átlagos családi ház 50 milliótól kezdődik kinek van erre pénze? Hogyan lehet hitel nélkül 0 segítséggel szerezni 50 milliót? Vagy hogyan lehet tőke nélkül vállakozást alapítani mert abból is elegem van hogy Magyarországon a legmagasabb alkalmazotti fizetés 1 millió forint kb. de ahhoz már rengetek év tapasztalat kell és nagy tudás. Egy normális szakmával én jelenleg nettó 300 ezret keresek és nem hiszem hogy bármikor is felfogják emeleni a fizetésemet. Viszont ez nagyon kevés a budapesti élethez. Mások hogy csinálják ezt? Nagyon sokszor látok embereket milliós kocsikba járni meg vesznek házakat csak azt nem tudom hogy hogy csinálják? Én segítség nélkül és tőke nélkül örökre így maradok?
2019. okt. 14. 19:37
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

Ja, hogy neked mondjuk mar Érd is videk (ott par szaz hazat kidobott a kereso 30 millio korul/alatt), onnan sem jarnal be Budapestre?

Hat ha ilyen magas igenyeid vannak, akkor nincs kozos halmaz koztuk es a kereseted kozott, patthelyzet.

2019. okt. 15. 09:31
 12/19 anonim ***** válasza:
73%

"Egy normális szakmával én jelenleg nettó 300 ezret keresek és nem hiszem hogy bármikor is felfogják emeleni a fizetésemet. Viszont ez nagyon kevés a budapesti élethez."

No, hát akkor sürgősen kezdd el lejjebb adni az igényeidet és kezdd el megtanulni BEOSZTANI A PÉNZT!!!

Otthon élsz a szüleiddel, 300 ezret keres és "sírsz", hogy hogyan tudsz kitörni a "szegénységből"?

Ember, sokan összesen keresnek ennyit és gyereket tartanak el bebőle!!

Ha nagyon összehúzod magad, akkor havi 200 ezret félretehetnél simán, ha kicsit lazábban vagy, akkor 150 ezret - ez 1 év alatt min. 2 millió ft, 5 év alatt 10 millió.

Másoknak sincs 21 évesen lakásuk és nem rögtön egy 50 milliós lakásban kezdenek.

Jut eszembe, mennyi félretett pénzed van?

2019. okt. 15. 10:35
 13/19 A kérdező kommentje:

Szerinted meg lehet élni Pesten 300 ezerből?

Kaja: 100 ezer ft

Edzés: 25 ezer ft

Ruha: 30 ezer ft

Szórakozás 1 hónapban: 30-50 ezer ft

Autó fenntartás: 50-100 ezer ft

És már el is fogyott szinte a pénz. És ez abszolút nem sok pénz. Akik havi nettó 500-600 ezret keresnek azok is panaszkodnak. Nagy drága az élet az élelmiszer meg minden. Persze lehet úgy élni hogy egésznap nem mozdul ki az ember nem megy szórakozni nem csinál semmit csak dolgozni jár el csak nem panelban. A bezártságot nem lehet kibírni. Nem lehet félrerakni pénzt tehát nincs félretett pénzem.

2019. okt. 15. 11:18
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

#13 autó minek Pestre? Még rontod is itt vele a levegőt, és dugót csinálsz.

A lakhatást viszont kifelejtetted.

2019. okt. 15. 14:23
 15/19 anonim ***** válasza:
83%
Na. Akkor meg is van. A 100 ezres kocsit lecseréled 10 ezres BKVra. Máris lesz megtakarításod.
2019. okt. 15. 15:10
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

"Szerinted meg lehet élni Pesten 300 ezerből?"

Meg, méghozzá kényelmesen, főleg, hogy a lakhatást "kifelejtetted" Ez azt jelenti, hogy haza nem adsz egy fillért sem?

"Kaja: 100 ezer ft" - kissé soknak találom 1 emberre, főleg, hogy otthon laksz, de ám legyen...

"Edzés: 25 ezer ft" - ez oké, bár tudok ennél 10 ezerrel olcsóbb megoldást, ahol még a wellness is benne van

"Ruha: 30 ezer ft" --- Havonta 30 ezer ruhára????? Ne vicceljél már... minden napra veszel egy új inget, /pólót, hogy ne kelljen mosni? :D

"Szórakozás 1 hónapban: 30-50 ezer ft" - no igen, ez is elég sok

"Autó fenntartás: 50-100 ezer ft" - Autó? Minek, hol laksz, vidéken? (tudom, hogy nem)

Ha lakótelepen laksz, akkor van normál közlekedés és fogadjunk, hogy reggel pont annyit ülsz a dugóban, mintha tömegközlekednél. Totál felesleges kiadás.

"És már el is fogyott szinte a pénz. És ez abszolút nem sok pénz. Akik havi nettó 500-600 ezret keresnek azok is panaszkodnak."

No ezért írtam már Neked, hogy meg kellene tanulni beosztani a pénzt. De komolyan.

Hülyére röhögtem magam, amikor én adtam kölcsön a nálam 10- szer többet kereső ismerősömnek, mert elszórta a pénzt.

Nos, el kellene döntened, mi a legfőbb szempont az életetdben: ha a buli, a szórakozás, a ruha, a "menőzés" az autóval, akkor bizony el fog menni a pénz és nem lesz lakásod sose. Igen, akkor még az 500 ezer ft is kevés lesz.

Igen, meg lehet élni Pesten 300 ezerből, főleg, ha INGYEN LAKSZ!! Csak jelzem, mi havi 210 ezerből élünk ketten (saját lakás, rezsivel), kajára igaz, hogy keveset költünk, de a gyerekem ebből havonta félretesz kb. 80 ezer ft-ot. Buliba nem jár, mert Ő zenél :D, ma este pedig épp színházba fog menni - de olykor egy-egy koncertjegyet is veszünk, ha épp arra szottyan kedvünk.

Tavasszal 4 napot voltunk Thesszalonikiben, nyáron körbeutaztuk a Balatont, most októberben pedig 6 napot leszünk Siófokon.

De volt, hogy pl. egy 4 napos spanyolországi utunk volt: utazás, szállás, kaja, helyi közlekedés össz 100 ezer a 2 főre ésd hidd el, nem spóroltunk.

Jó, nem főszezonban voltunk, hanem május végén.

2019. okt. 15. 15:37
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

Miért nem raksz félre semmit? Aki 300-bol nem rak félre az egyszerűen nem is akar. Így nem hogy készpénzbol de még hitelből is esélytelen lesz az ingatlan vásárlás.

Egyébként még Budapesten is lehet 50 alatt házat kapni.

Lehet, hogy nem a legujabbat, de nem is ezzel volt bajod a panelban.

2019. okt. 15. 17:39
 18/19 anonim ***** válasza:
15%

"Edzés: 25 ezer ft

Ruha: 30 ezer ft

Szórakozás 1 hónapban: 30-50 ezer ft

Autó fenntartás: 50-100 ezer Ft"

Csupa felesleges, szinte teljesen nélkülözhető kiadás.

2019. okt. 15. 17:51
 19/19 anonim ***** válasza:
100%
Baromira nem tudod beosztani a pénzt, ha így szórod. Magasak az igényeid. Alapból megvan oldva a lakhatásod Budapesten, szóval a magyarok 80%-ánál jobb helyzetben vagy. Az átlaghoz képest még mindig jó helyre születtél. Házat pedig nem egyedül kell venni, hanem a tarsaddal.
2019. okt. 19. 12:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!