Vagy pénz nincs, vagy a gyermekre idő. Hogyan lehet ebből kitörni?
(vidék)
Alacson bérköltségű munkahelyek.
Túlórával talán meglehet élni és játék is jut a gyermeknek.
Csak így meg a végre együtt töltött este merül ki csak a gyors vacsiból, fürdetésből (hamar ágyban kell lenni, korán kelés és hosszú nap miatt)
Háztartás totálkár.
Hétvégét elviszi a háztartás, meg a pihenés, bevásárlás.
Nincs élet sem így, sem úgy.
Hogy telik egy hetetek? Este mit mikor csináltok? Mikor kerül ágyba a gyermeked? A hétvégéket megpróbáljátok tartalmassn tölteni, amikor teszel magasról a házimunkára, és csak a családoddal, gyermekeddel foglalkozol? Azért kérdezem mindezt, mert mi is egy olyan család vagyunk, akik korán reggel elindulnak oviba, bölcsibe, munkahelyre, és kb. este 6 körül érünk haza (mondjuk segítség, hogy fél 5 körül összeszedem a gyermekeimet, aztán viszont be a kocsiba, és alaphangon 1 órát utazunk hazáig át a bedugult városon, de legalább beszélgetni tudunk), viszont mihelyst hazaérünk, ledobáljuk a cuccainkat a lakás egyik sarkába (szó szerint, én szoktam összeszedni mindent és a helyére tenni, amíg Ők pancsolnak), és nekiállunk valamit játszani, többnyire egy igazi őrjöngős birkózás lesz belőle, meg bújócska, fogócska, de arra pont elég, hogy otthon egymás társaságában kiengedjük az egész napos fáradt gőzt. Nagyon sokat ér az a fél óra is. Olyankor nem agyalok, hogy fut a lakás, vagy éppen fogócska közben egy méretes kabátkupacot ugrálunk át az előszobában, teszek rá magasról, olyankor mi vagyunk és a gyerekek. Ennyi igenis jár nekünk. Amikor fáradnak, irány a kád, így nem erőltetünk semmi játékot.
A hétvége szintén a miénk, akkor közös programot csinálunk, nagyon tartalmasan töltjük el az időnket, sokszor szervezett programokra is elmegyünk. A házimunka várhat. Persze, ez csak úgy működik, hogyha alapvetően rendet tartunk magunk körül. Rendszeresen kitakarítjuk magunk után a kádat, vécét, mosdót, a konyhában minden főzés után gyorsan lemosom a főzőlapot,.mivel minden aránylag tiszta, semmi nem vesz el 5 percnél többet alkalmanként. A nagytakarítás pedig majd akkor jöhet, amikor a gyerekeink már nem igényelnek minket annyira, sok év múlva. Addig tudatosan gyűjtöm a fejemben azokat a közös pillanatokat, amelyek majd nyugdíjas koromban boldoggá tehetnek majd. Nem a csillivilli lakásra fogok emlékezni, hanem a gyermekeim göndörkacajára.
Döntsd el, mi a legfontosabb! A többivel ne foglalkozz egy ideig! Meglátod majd, hogy magától be fog állni egy rend a fejedben, és nem fogsz értelmetlen dolgokon görcsölni.
gyerek előtt volt mindenre idő. (magamra, háztartásra, pedig 7-19-ig dolgoztam.)
most meg csak rá van és csak a fontosra.
Voltaképp a pihenésem van, ami luxus, de muszáj :(
kb 6-ra érünk haza, lepokolom a bevásárolt gyorskaja dolgokat(müzli, tej v spenot..), vetkőzés, kávé, mosogatás(különben nem tudok vacsit csinálni), ezzel indul a hazaérés és már fél 7. ha tele a pelus, kezdődik a fürdetés, közben én a zoknikat vagy egyebeket kézi előmosok amit kell, amíg ő elvan a fürdősjátékokkal mellettem. 7 körül szárítkozás, felöltözés, előkapom a gyors vacsit és ha nem elég, agyalok, hogy a semmiből mit dobjak még össze hirtelen. Addig ő szétpakolja a lakást, én meg össze, csakhogy elférjünk és ne essünk keresztül semmin. vacsi, vitaminadagolás, fogmosás, tejital, kiságy este 8.
és én még mindig az utcai ruhában, zsíros hajjal, halom szennyessel, mosogatnivalóval a háttérben kicsit netezek, de ilyenkor lenne időm pedig gondolkodni, pl olyanokon, hogy indítsak e pert, beadjak e kerestlevelet, vagy egyéb hivatalos cuccokat(csekkeket)átnézni, leveleket írogatni, más munkákra pályázni, egy rakás dolgom lenne, de ilyenkor már szita az agyam.
Van, hogy este 9-10 teregetés, vasalás, mosogatás, felmosás, stb de képtelen vagyok napi szinten ilyeneket csinálni. inkább netezem és alszok és sírok, hogy ma se mostam hajat, mert a fene se hajszárítózik este 11 kor
Hát először is azt kérdezném, hogy a gyerek apukája hol van? Ha külön vagytok, mióta? Bár gondolom nem túl rég, mert akkor talán már megszoktad volna a napi "rutint". Se nagyszülő, sem jó barát a közelben?
A keresetlevél gondolom gyerektartás miatt menne, s ha zgye probléma az anyagi rész is, akkor mindenképpen inditsd el, hiszen ha nem teszed, a kettőtök dolgát nehezíted meg vele.
Ha semmilyen rokon/nagyszülő/jóbarát nincs, aki segíteni tudna, akkor sokmindent nem tehetsz, hiszen dolgoznod kell és csak 2-3 órátok van közösen hétköznap, illetve hétvégén a bevásárlás is lehet közös,jó programmá tenni, pl ha sokat beszélsz hozzá közben, magyarázod neki a dolgokat, és legfőkébb érezteted vele a szeretetedet. Elhiszem, hogy nagyon fáradt vagy, de ezt az időszakot muszáj végigvinned.
Mi fenének álsz neki este főzni,és vasalni ? Én nem főzők este már munka után ,hideget eszünk,vasalni meg hétvégén szoktam,mosást is csak akkor dobokbe ha még van energiám, különben meg hétvégén mosok zoknikat sem tisztitom elő soha,
Szerintem te tulkomplikálod a saját életed,illetve hol párod? Ő nem tudna esetleg vacsit csinálni ,csekket befizetni? .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!