Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogyan mondjam el a munkahelye...

Hogyan mondjam el a munkahelyemen hogy csak 2 hétig leszek ott és igazából csak ennyi?

Figyelt kérdés
20 éves vagyok rájöttem hogy megkell őrülnöm pont amikor egy szar munkát kifogtam, és elutaznék egy pár napra nem sokára, de csak 2 hétig tudnék akkor dolgozni, ezt az utolsó napon jelentsem be hogy én igazából többet nem jövök vagy előre szóljak hogy hupsz, 2 hét múlva elmegyek nyaralni ha kiakartok rugni rugjatok ki de ha nem akkor még jönnék utána? csak mert tudom hogy nem a legszerencsésebb kezdéskor már első nap késni aztán meg bejelenteni hogy 2 hét múlva nem is jövök dolgozni egy hétig.
2019. okt. 7. 23:11
 1/6 anonim ***** válasza:
97%
Próbaidő alatt is vehetsz ki szabadságot. Ha normalis munkahelyen dolgozol, akkor 1 hétből semmilyen problémát nem csinálnak. De ha suttyó helyen vagy, akkor nem engednek el
2019. okt. 7. 23:51
 2/6 anonim ***** válasza:
97%
Nem kötelesek elengedni (és nem próbaidő alatt, hanem a mviszony első 3 hónapjában, függetlenül attól, kötöttek-e ki próbaidőt.)
2019. okt. 8. 06:02
 3/6 anonim ***** válasza:
97%
Megmondod az első, hogy van már egy előre befizetett utad,amit már nem tudsz lemondási, mert kötbérezik. Ha rendesek elengednek, de az évben több szabadságra ne számíts.
2019. okt. 8. 07:06
 4/6 A kérdező kommentje:
de én addig dolgoznék, csak attól félek ha ezt elmondom akkor már nem kéne mennem, vagy ettől nem kell félnem?
2019. okt. 8. 09:45
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Ha nyaralás után nem is mennél vissza akkor mi a para oka?

Mondj fel még ma, ne rabold a cég idejét.

Ha nyaralásra volt pénz, akkor nem ezen a két heti béren fog múlni bármi is.

2019. okt. 8. 10:27
 6/6 anonim ***** válasza:

Próbaidő alatt indoklás nélkül felmondhatsz. Ráadásul azt írod a kérdésben, hogy szar munkát fogtál ki. De mégis visszamennél a szabi után. Akkor mégis ragaszkodsz hozzá. Ha kell a meló, szólj, hogy lenne ez a szabadság, és utána meghúzom magam és dolgozom tovább. Ezt minél előbb add elő, hogy előre tudjanak kalkulálni ezzel.

Én is így voltam, és megmondtam, hogy fél évvel ezelőtt már be volt fizetve az utam. Ha meg vannak elégedve veled (pontosság, munkatempó, motiváltság) akkor ők is ragaszkodnak hozzád és engednek.

2019. okt. 9. 00:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!