Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Lehet egy nő sikeres a karrier...

Lehet egy nő sikeres a karrierben úgy, hogy közben boldog párkapcsolata, házassága, gyerekei vannak?

Figyelt kérdés
Nem megy az egyik a másik rovására? Hogyan lehet egyszerre a kettőben a sikereket elérni?

2019. okt. 6. 13:24
1 2 3 4 5 6
 11/52 A kérdező kommentje:
10-es téged is meg tudlak érteni. Most sokkal nagyobb az elvárás a munkaerő-piacon, nem olyan könnyű érvényesülni, piacképes maradni, valóban felgyorsult minden.
2019. okt. 6. 14:25
 12/52 anonim ***** válasza:
34%

"Én csak nem vagyok biztos benne, hogy jó ötlet-e felrúgni a többezer éves "hagyományt", hagyományos családmodellt. Egészséges így? Normális így?"

Ha nem vagy benne biztos, akkor nincs miért reklamálni: ha a nő az egyedüli aki hozza-viszi a gyerekeket, tanul velük, takarít, házimunkát csinál és nem akarja felrúgni a "hagyományokat" mert többezer évesek, akkor ezek szerint ez így jó neki, hiszen nem tesz azért, hogy változzon bármi, neki megfelel az alárendelt viszony a családban.

Kérdés, hogy a férje mit csinál, érdeklik-e a férjet egyáltalán a gyerekek, a feleség, a lakás, mert az ő szerepét a fenti napirendben nem látom. Ha ez egy egyedülálló nő napirendje az más, akkor részvétem és így valóban nem lehet (és nem is érdemes) a karrierrel foglalkozni.

2019. okt. 6. 14:28
 13/52 anonim ***** válasza:
39%

Én simán benne lennék abban, hogy főzök, takarítok, viszem-hozom a gyerekeket, kertet gondozok, tanulok a gyerekekkel. A pénzt hozza haza a férj.

Otthon pedig nyugodt vacsora, játék, séta, sport és kettesben lét.

Manapság sok esetben nemcsak az apát nem érdeklik a gyerekek, hanem egyik felet sem.

Odarakják a tévé elé vagy kezébe a tabletet.

2019. okt. 6. 14:41
 14/52 anonim ***** válasza:
11%

Egy nő alapvető feladata, női minősége a család összetartása, otthon rendben tartása és nem a pénzkeresés lenne, de ehhez az kellene, hogy a családfő (aki a férfi és nem a nő) fizetése elegendő legyen az egész családnak és akkor is tisztelje a nőt, ha az "csak" otthon dolgozik, meg gyerekeket nevel.

Sajnos a mai társadalom csak a pénzteremtést tartja munkának, a többit meg lenézi és ebben szerintem a karrierista nőknek is nagy szerepük van, pedig nem arra teremtődtek, kár!

2019. okt. 6. 14:47
 15/52 anonim ***** válasza:
67%

Engem kifejezetten zavarna, ha felnőtt nőként a párom tartana el. Mintha gyerek lennék, csak nem a szüleimtől függenék, hanem a páromtól.

Aztán ha esetleg válásra kerül a sor, vagy neadjisten valamilyen tragédia miatt maradok egyedül, akkor mit csinálnék?

2019. okt. 6. 15:01
 16/52 A kérdező kommentje:

14-es

Miért ne vágyhatna egy nő többre mint otthon a háztartás vezetése stb.? (Van, aki megelégszik ennyivel amivel nincs baj, de sokunk nem) Miért csak a férfinak járhatna ki a karrier építése? Én nő vagyok, engem kifejezetten frusztrál és ingerel ha valaki csak így tekint a nőkre. Szerencsére már a felsőoktatásban is női többlet van bőven és van lehetősége a nőknek is karriert építeni.

A kérdés inkább arra irányult, hogy ha itt van ez a jelenség, akkor a balancot lehet-e, illetve hogy lehet megteremteni.

2019. okt. 6. 15:11
 17/52 anonim ***** válasza:
86%

Ok, tehát ha lesz férjem és szülök, azért aludjak évekig 6 órákat, azért ne sportoljak, azért felejtsem el a kreatív hobbijaimat, azért hűljenek ki a baráti kapcsolataim, azért egyek egészségtelen kajákat és azért ne legyen időm reggelizni se, mert hátha elválunk?

Pont a rohanó életmód és a túlhajszoltság miatt válunk majd el.

Egyébként egy dolgozó ember is függ ezer dologtól.

2019. okt. 6. 15:22
 18/52 anonim ***** válasza:
17%

"Miért ne vágyhatna egy nő többre mint otthon a háztartás vezetése stb.?"

Vágyjon! De ne nézze le azokat, akik a családot választják a karrier helyett, mert alap esetben ez lenne az ideális.

2019. okt. 6. 15:30
 19/52 A kérdező kommentje:

Itt szerintem senki nem nézi le.

Egyébként miből gondolod, hogy az a normális amit te tartasz a nőkről és szerepükről? A régi korban kövesedett meg ez a felfogás, ami most màr kezd oldódni végre. Attól, hogy valamilyen szokásban, szerep szerint éltek az emberek nem jelenti azt, hogy az lenne a normális.

2019. okt. 6. 15:36
 20/52 anonim ***** válasza:
80%

"A kérdés inkább arra irányult, hogy ha itt van ez a jelenség, akkor a balancot lehet-e, illetve hogy lehet megteremteni."

Pont ez az, hogy nem lehet!

Mert valamelyik előbb-utóbb a másik oldalára billen, hiszen időt vesz el valahonnan, ha nincs segítség vagy nem vezető beosztású az illető hölgy, akkor 9-12 óra munka után, hullaként hogy akar jó anya és kívánatos feleség lenni egyszerre, miközben még a házimunkát is megcsinálja?

A párkapcsolat, a gyerek és a hivatás is csak akkor lehet sikeres, ha elég időt szán rá az ember és amelyikre többet szán, azzal értelemszerűen a másik kettőből vesz el.

2019. okt. 6. 15:38
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!