Mekkora fizetést lenne esélyem kiharcolni? (IT)
Adatok:
-Budapest
-Msc Mérnök informatikus diploma
-3.5 év szoftverfejlesztés (ebből 2 év gyakornokként)
-Java EE, REST, EJB, Hibernate, Angular 7, HTML5, CSS, Oracle Db, MongoDb, egyéb kismillió kapcsolódó dolog
-Angol szóban passzív, most kezdtem tanfolyamra járni, hogy felhúzzam
Jelenleg nettó 309e ft-ot keresek, 0 egyéb juttatás.
Kaptam egy full time home office ajánlatot. Naponta ~3 órát utazom amikor épp nem szarja össze magát a MÁV, ezért elég vonzó a munkavégzés helye. Viszont a fizetés csak nettó 30k-val emelkedne, ráadásul vállalkozóként.
Mennyire reális ez a bér ha home office-ban dolgozok az ember?
Másik opció a GE lehet, onnan holnap hívnak. Ott lenne esély magasabb bért kiharcolni?
Én nem vagyok informatikus, de az egyik legjobb barátom az és a Bosch-nál van Kőbányán. Az ő adatai:
-Budapest
-Bsc villamosmérnök diploma, elvégezve 23 évesen, most 26 éves, első munkahelye ez, ahol 3 éve dolgozik
-Tudatosan képezte át magát teljes értékű programozóvá már az egyetem végétől kezdve, az utóbbi két évben már csak ilyen munkát végez
-Fogalmam sincs milyen programnyelveket ismer/használ, de párhoz biztos ért
-18 éves korunkban érettségi előtt együtt csináltuk meg a felsőfokú angol nyelvvizsgát, ő is nagyon jól beszél
-Most kapott heti egy nap home office lehetőséget, amin szóbeli megegyezés után igazából nem kell csinálnia semmit sem egyáltalán, gyakorlatilag a heti munkaideje lecsökkent 40-ről 32 órára változatlan fizetés mellett, szerződésmódosítás nélkül
Jelenleg nettó 450 ezret keres.
330nettó vállalkozóként egyáltalán nem reális még Borsodban sem, nemhogy Budapesten.
Amúgy ha értesz a programozáshoz akkor akár te magad is számolhatnál. Átlagban egy évben nincs munkád minimum egy hónapig. 11/12 = 10%
Nincs fizett szabadnapod. 25 nappal számolva ez megint kb 10%-kal kevesebb bér.
Ha beteg vagy akkor nincs tb újabb kb 10%
Nincsenek juttatások, szép kártya, stb stb stb ez is tétel.
Én vállakozó vagyok műszaki területen de úgy gondolom, hogy a kb 30-40%-kal magasabb bér még csak és kizárólag a kockázataimat fedezi. Vagyis nettó 310 után mondjuk ha 410-et kapsz akkor az valójában nem fizetésemelés.
Budapesten programozó + vállalkozás kombó szerintem abszolút alsó hangon, nagyon minimum 500 nettó, de azzal a legaljára lőtted magadat a piacon. Aki ennyit nem fizet azzal szerintem nem érdemes foglalkozni.
"Budapesten programozó + vállalkozás kombó szerintem abszolút alsó hangon, nagyon minimum 500 nettó, de azzal a legaljára lőtted magadat a piacon. Aki ennyit nem fizet azzal szerintem nem érdemes foglalkozni."
Igen, csak nem home office-bol. Hidd el, nagyon sok videki, aki a kerdezonel tapasztaltabb, orulne a 330 nettonak!
Akkor csinálják a vidékiek.
Katásként ez lópikula, nem fizetés. (Még alkalmazottként is kevés.)
"Akkor csinálják a vidékiek."
Hat csinaljak is, erre van a home office! Azert, mert neked muszaj egy ketmillios fovarosban elned, ne vard el a munkaltatoktol, hogy megteritsek ennek a koltseget, foleg tavmunkanal! :D :D :D
Látom nem sikerült értelmezni...
A kérdező nem Budapesten él, vagyis a plusz költsége az a MÁV és BKV bérletben kimerül. Ahogy írtam az ő fizetése mellett kb +100 nettóval lenne ugyanolyan helyzetben mint 310eFt-os jövedelmmel alkalmazottként. Ez igazából nem vélemény meg nézőpont kérdése hanem az elmaradt juttatásoknak az ára.
Vagyis ha 330-ért elvállalja a munkát akkor jelenlegi fizetéséhez képest átlagosan kb 70eFt-tal kevesebb marad majd a zsebébe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!