Milyen szakmát válasszak, hogy a későbbiekben nagyon sok pénzem legyen?
A bírók itthon is megkeresnek bruttó 1 milliót, olvass csak utána.
Orvos is kereshet ennyit, az említett szülész-nőgyógyász és plasztikai sebész különösen... sokkal többet is.
De a szülész-nőgyógyász szakorvosi még a 6 éves orvosi egyetemen túl 5 év, addig nem keres szinte semmit az ember...
A plasztikai és égés-sebészet (ez a teljes neve), pedig további 6 év.
És az simán reális, hogy valaki a pénz miatt programozó lesz, pilóta, vagy burkoló, amire épít egy sikeres vállalkozást ~10 év alatt... De az már kevésbé, hogy valaki egészségügyi, vagy jogi területen dolgozik évekig szószerint a semmiért, hogy aztán sokat keressen középkorúként vagy idősként.
Akik odáig eljutnak, azok 99%-ban elhivatottak és leszarják a pénzt és kb. 1% pszichopata.
Ha nő vagy akkor szupermodell
Ha pasi akkor Forma 1 pilota
Tudom mennyit keresnek a bírók, jogász vagyok. Jogászként az ügyvédi vagy vállalati jogtanácsosi tevékenység éri meg. Bíróként a bruttó 500 körül kezdesz 30 éves korodban, nagyon későn éred el bruttó 1 milliót (ha eléred), versenyszférában nettóban megkaphatsz ennyit sokkal előbb. Nem véletlen, hogy egy végzett joghallgató sem tervez az állami szférába menni.
> Nem véletlen, hogy egy végzett joghallgató sem tervez az állami szférába menni.
Én többet is ismerek, aki igen...
Igen, van pár joghallgató, aki igen, de kevés. A bíróságokat mindenki ismeri hogy műödnek a kinevezések... Az állami szférát mindenki kerüli, aki jól akar keresni és karriert akar építeni, arról nem is beszélve, hogy versenyszférába senki nem vesz fel állami szférából jövő jogászt (persze van kivétel). Nekem is voltak kollégáim, akik állami szférába mentek, nem akartak annyit dolgozni, személyiségfüggő, van, akinek más a szempont. Ha valaki sok pénzt akar keresni akkor jogászként nem megy állami szférába, nulla piacképes tudást szerez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!