Nem igazán tudom, hogy majd a későbbiekben milyen szakmát válasszak!? (lent bővebben)
Kezdjük azzal, hogy 14 éves lány vagyok. Felvettek a legjobb gimibe, szóval ez év szeptembertől a város legjobb középiskolájában reál tagozatra fogok járni. A reál tagozaton emelt számú biológia, kémia, és matematika óra lesz. Ezt is nehéz volt eldöntenem, hogy milyen tagozatra jelentkezzek, mert igazából minden tantárgyat szeretek, és tudok is, ha lehet így fogalmazni. A bizonyítványom 8. év végén kitűnő + 7 dicséret. Igazából szeretek tanulni, de fogalmam sincs mi legyek. Régebben ügyvéd szerettem volna lenni, vagy állatorvos. De rájöttem, hogy túlságosan érzékeny vagyok, így nem tudnék állatokat műteni. Lehet viccesen hangzik, de elsírnám magam egy-egy állat halálakor. Mostanában a gyógyszerész szakmában gondolkodtam, vagy valamilyen orvoséban. Érdekelnek a természettudományok, de amellett szeretem a matekot is, nyelvtanból meg megyei 4. lettem. Arra szeretnélek kérni titeket, akinek van valamilyen ötlete, milyen "szakmák" vannak még ezen a területen belül, és pár információval is tudna még szolgálni, hogy merre kell elindulni afelé, azt megköszönném. Tudom még van időm, de szeretnék már egy célt kitűzni magam elé, és afelé "elindulni" :))
Előre is köszönöm.
Ui.: Sajnálom, hogy ilyen hosszúra sikeredett :$
még nagyon sokat fog változni a véleményed 4 év alatt...bár az h mindenből jó vagy nem biztos hogy előny..mert nincs kiemelt kedvenc tárgyad amivel egész életedbe foglalkozni akarsz...
velem is ez volt...és most perpill a műszaki középiskolából probálok egyetem japán szakára mennii...szóval jól tetted h gimibe mentél...majd kialakul..mert innen még bármi lehetsz...de ha nagyon érdekel, könyves boltba van felvételi könyv egyetmre..vagy egy olyan h felvitájoló...ebbe levannak irva a szakmák, h ki mit csinál stb:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!