Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Létezhet olyan, hogy egy...

Létezhet olyan, hogy egy pályázott cég felhívja a jelenlegi főnököm?

Figyelt kérdés

Dióhéjban: Egy nagyon jól sikerült állásinterjún voltam. Kb. már a részleteket beszéltük, milyen munkakörnyezet lenne nekem ideális, mikor kezdenék, mik lennének az első feladatok.

Ezután egy visszahívást/emailt sem kaptam. Teljesen eltűntek.

Nekem már kezd bűzleni az egész. Létezhet, hogy ilyenkor egy cég felveszi a jelenlegi munkahelyemmel a kapcsolatot és ott hasal el valami?

(A mostani helyemen sincs rám panasz, sőt. Úgy érzem kapkodnának, ha én innen elmennék, körmükre égne sok dolog)

Létezhet ilyen, hogy akár szándékosan bemocskoltak?

2019. okt. 1. 12:30
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
23%

Mennyi idő telt el az interjú óta?

Ezt a munkakornyezetes dolgot nem értem. Biztosítanak neked olyat amilyet kérsz? Ha 2 maláj prostit kérsz, akkor viszik neked minden napra irodai bekeszitessel? Tényleg nem értem.

2019. okt. 1. 12:33
 2/14 anonim ***** válasza:
33%
Honnan tudod, hogy nem beszélték még 10 másik emberrel ugyanezeket a részleteket?
2019. okt. 1. 12:34
 3/14 A kérdező kommentje:
1: Akkor inkább ne is írj... Munkakörnyzet, az esetemben: PC(vagy Mac)/laptop, OSX, Windows, stb. Tehát mivel szoktam dolgozni. Ha jönnék mivel készüljenek.
2019. okt. 1. 12:39
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Van rá esély, hogy ne te vagy az egyetlen jelölt az állásra, lehet, hogy másokat is meghallgatnak, mielőtt döntenek.
2019. okt. 1. 12:41
 5/14 A kérdező kommentje:

2: Az tuti, hogy volt még pályázó. Én inkább senior kategória vagyok. Lehet jött egy junior kis fizu igénnyel és lehetett ő a nyerő. (Véleményem szerint én senior minimumot mondtam)

Akkor viszont csak a szokásos parasztság, amit már jó 6-7 éve nem tapasztaltam, amikor pályakezdő voltam. Azaz, ha nem vagy nyerő, nem hívnak vissza. Akkor sem, ha elhangzik ez a mondat, hogy mindenképpen jelezni fognak...

2019. okt. 1. 12:41
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Mikor volt az utolso beszelgetes, akkor milyen gyakorisaggal hivtak, (egyaltalan ez elso vagy mar tobbedik kor volt?), illetve milyen kezdesi idorol beszeltetek?
2019. okt. 1. 12:59
 7/14 A kérdező kommentje:

Szeptember elején beszéltünk, akkor mondták, hogy egy 2 héttel még számoljak. Utána mindenképpen felhívnak. A felmondási időmet is kalkuláltuk, és annak a függvényében beszéltük volna meg a kezdésem.

Csak egy részlet, de mégis furcsa, hogy a mostani cégem egyik fontos partnerénél dogozott egykor ennek a másik cégnek az egyik résztulaja.

Persze találgatok, csak az emberben van egy rossz érzés, hogy a fejem felett dől el valami. Vagy inkább a hátam mögött. Jól meg akkor jönnék ki a dologból maximum, ha a jelenlegi főnököm, a távozásomtól tartva a fizetésem emelné, de eddig még nem történt meg.

2019. okt. 1. 13:03
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos elég gyakori, h megigerik, h majd értesítenek, sőt sokszor még azt is hozzateszik, h akkor is ha nemleges a valasz. Na ezekről a helyekről ne várj visszajelzest.
2019. okt. 1. 13:13
 9/14 A kérdező kommentje:

8: Köszi. Egy részem elengedte már a dolgot. Csak kicsit szar érzés 6+ év szakmai tapasztalattal megint olyat átélni, mint pályakezdőként. Az is igaz, hogy nem fektetek bele sok energiát az álláskeresésbe. Kb, amire jelentkeztem behívott. Volt amit utána én passzoltam. Jelenleg is van helyem, és nem érzem magam kifejezetten rosszul. Nem vagyok menekülő helyzetben sem. Csak sok egyéb ok miatt váltanék.

Ez az egy mégis lelkesített valamiért. De feleslegesen.

Nem akartam túl paranoiásnak tűnni, csak van egy sejtésem, hogy néha lehet az esetemben IT cégek között ilyen összebeszélések.

Anno már volt, amikor el akartam jönni. Kaptam ajánlatot a konkurenciától, beszéltem a főnökükkel és láss csodát, jelentős fizetésemelést kaptam akkor. Maradtam is. Azóta érzem, hogy néha a háttérben átmehet néhány információ.

2019. okt. 1. 13:29
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
Egy telefont/emailt megerhet a dolog, azzal nem rontasz az eselyeiden, akkor sem ha tenyleg ennyire lassan orolnek a kerekek odaat.
2019. okt. 1. 13:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!