Szerintetek váltsak munkát?
Szeretem a jelenlegi munkámat, mindig megdícsérnek, viszont van egy kis baj. Rengeteg feladatot magamra vállalok, és kértem a főnökömtől fizetés emelést illetve előléptetést. Csak jókat mondott rólam, viszont azt mondta, hogy még korai, és egy év múlva lehet csak róla szó. Nekem ez nagyon rosszul esett, mivel gyakorlatilag projekt manager feladatokat végzek, viszont fejlesztői fizetésért (mérnök vagyok).
Egy másik cég megkeresett, ahol felvennének 30%-al több fizetésért, egy olyan munkakörbe, aho fél évig fejlesztő lennék, hogy megismerjem a productot, aztán átlépnék managerbe (olyasmi feladatokkal amiket most is csinálok).
Szeretem a munkát, és a társaságot is, viszont nagyon csábító a magasabb fizetés, és sokat is jelentene nekem a jelenlegi élethelyzetembe (tehát nem csak azért kéne, hogy elszórjam luxus dolgokra).
Ti mit tennétek?
Köszönöm a válaszokat!
Mondtam a főnökömnek, hogy megkerestek, egyből ki is írt egy meetinget jövő hétre a nagyfőnökkel. De idő közben igazából elfogadtam az ajánlatot. Kíváncsi leszek mit tudnak a jelenlegi helyemen mondani, amivel esetleg meggyőznének, de én már kicsit eldöntöttem ezt a dolgot.
Na hát megvolt a meeting. Ment persze a terelés. Hogy nagyon jól dolgozom, nagyon sok lehetőség van bennem, ilyen meg olyan expert lehetek idővel. Dehát már most is úgy érzem azért, hogy az vagyok x) Viszont emelni most csak a szokásosat tudnak (kb ~10%) és fizetési kategória lépés majd jövőre valamikor(!) lehet. Hát ez konkrétan azt jelenti, hogy jövő év végén.
Arra játszanak, hogy magáért a pozíció miatt maradok. De ezzel pont, hogy eltántorítanak, mivel én nem akarom ezt eljátszani minden egyes fizetésemelés előtt. 100%-ig megcsinálom a feladatomat, akkor jöjjön a pénz, és ne kelljen már ezen is külön stresszelnem.
10. vok, köszi, hogy visszaírtál.
Látod, még most sem mondják, hogy itt a papír, adunk többet, írd alá, hanem jön a tesze-toszaság. Hagyd a csudába az ilyen céget, majd jön egy új, lehet, kap kicsivel kevesebbet, mint Te kapsz most, de az új helyeden magasabb lesz a fizetés és meg is becsülnek a fizetéssel. Hogy ott mi lesz, az a jövő zenéje. Ott is vannak kollégák, ha normális vagy és miért ne lennél? Be fogsz tudni illeszkedni.
7-es vagyok. Ezek szerint nem tévedtem. Ismerős a helyzet sajnos, az első helyen nekem is hasonlót adtak elő sőt elmondásuk szerint már tervben volt hogy előléptetnek. Kérdeztem hogy mikor hááát úgy fél évvel később. Kész röhej amit gondolnak magukról, azt hiszik belengetnek valamit és a dolgozó csak azért, mert "biztos" a munkahely ott fog maradni mindenáron.
Remélem ezek után váltasz és ott hagyod őket a fenébe. Egyébként én azt vettem észre, hogy egy adott osztályon (pl. beszerzés, pénzügy, HR, stb.) a kollégák szinte minden vállalatnál hasonló habitusúak, mentalitásúak tehát ha itt kijössz az emberekkel nem hinném hogy máshol ne éreznéd jól magad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!