Mindent elmond egy diplomáról ha még gyakorlati helyet is alig találok vele? (sehogy) hogy fogok majdan állást?
Mesterképzés kellene 6 hét összefüggő szakmai gyak. Alaposan leadtam az igényeimből nem várok el semmiféle fizetést de még ktg térítést se, ingyen is megyek. Mennék ha lenne hova.
Hogy lesz ebből állás ha a diploma a kezemben? Elvileg alig 1 év múlva?
Ha most ingyen se kellek vele sehova?
És előre hallom a trollokat akik személyem ismerete nélkül ítélkeznek hogy velem van a gond, nem a képzéssel. Hát nem. Évfolyamtársaim többsége ugyanerről számol be.
Nem velem van a gond akkor .
"Miért nem írod le, hogy milyen diplomáról van szó?"
Valószínűleg büfészak.
"És az mondjuk még véletlen se merül fel hogy ma vesződik velem, de holnapra betanulok és ott van a kész és jó munkaerő akit csak fel kell venni?"
Ki akarna egy ilyen agresszíven kommunikáló emberrel dolgozni?
Nem merül fel, hogy jó lesz téged betanítani és utána felvesznek. Betanítani azt jelenti, hogy sok százezret fektet beled a cég azzal, hogy egy munkaerő kiesik miattad. Az ő teljes fizetése, tb, járulékok és erre jön rá a kiesett munkája. Ennyit érne az, hogy HA végeztél, akkor ESETLEG hozzájuk mész? Nem, ennyire nem vagy értékes munkaerő, akármilyen papírod is lesz a végén.
Cégvezetőként mondom, teher a gyakornok és százszor meggondolom, hogy kit veszek fel, ha felveszek egyáltalán. Ez üzlet és nem szerelem. Lehetsz kedves, aranyos, lelkes, de senki nem vesz fel sziklát a csónakjába a tenger közepén. Mert nem éri meg, akkor se ha évek hosszú munkájával lapát lehet belőle. Mert addigra tönkremegyünk, és ez nem jótékonyság.
Ha gyakornoki munkahelyet akarsz, akkor ne gyakornoknak jelentkezz. Keress a területeden olyan legalacsonyabb munkát, amit érdemben el is tudsz végezni és mellé kérj plusz gyakornoki órákat, esetleg. Akkor legalább a saját károd megtéríted, míg ott vagy.
"Keress a területeden olyan legalacsonyabb munkát, amit érdemben el is tudsz végezni "
És ugye a cégek kapkodni fognak értem arra a 6 hétre amíg náluk vagyok uyge:?? Te se gondoltad máskétn..
Mivel most fejtetted ki hogy felvenni nem fognka így eleve adott a 6 hét: annyit a gyakorlat szabott ideje nem én találtam ki....
Hát akkor ezt hogy? 6 hétre gyakornoknak nem kellek mert sokba kerülök és hasznot nem termelek.... de rendes állásba se kellek mert 6 hét után lépek... hát akkor ezt hogy?
Se ez se az? De ha se ez se az akkor mégis hogy??
Mondjuk a kérdés "jómagyar" módon megoldódik , mert már most van oyan cég ahova a lábam nem teszem be de némi pénzért cserébe leigazolja hogy ott 6 hetet eltöltöttem..... kis magyar valóság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!