Az ukrán munkaerő szállással együtt olcsóbb mint a magyar szállás nélkül?
Építőiparban szokásos hogy magyart már fel se vesznek nagyon mert nem fizetik meg a bért, amit a magyar kérne.
Helyette ukrán albán stb. Viszont annak szállást is kell adni a cég költségére amit a magyarnak nem kéne.
Nem értem az ukrán bére + a szállás olcsóbb lenne mint a magyar magasabb bére szállás nélkül?
Nem olcsóbb, de van munkaerő legalább. Nekik havi 1 hazautat is fizetni kell amúgy.
Most egyébként már az ukránok sem ide jönnek dolgozni.
Már a tavolkeletről hozzák be az embereket (Vietnam, Nepál, Mongólia), ott a szállás mellett még bejön az oda vissza repjegy is, 2-300.000 Ft + a közvetítő cégnek is emberenként ennyi.
„ ott a szállás mellett még bejön az oda vissza repjegy is, 2-300.000 Ft + a közvetítő cégnek is emberenként ennyi.“
És nem lenne egyszerűbb ezt a pénzt hozzácseszni a magyar béréhez? És akkor értelmes bért kapna az is?
igen, elhiheted, hogy olcsóbb így is.
tavaly szomszédomban volt elszállásolva 6 srác észak-ukrajnából, 20-25 év körüliek és mesélték, hogy szó szerint az éhezésből jöttek el, olyan szinten nincs semmilyen lehetőség már náluk.
itthon szemrebbenés nélkül aláígérnek bármilyen magyarnak.
szívesen, becsületesen elvégzik kevesebbért is, csak tudják a családjukat támogatni.
Persze.
Ugyanitt: "Németország munka szállással! 400 ezer nettó fizetés"-re sok magyar ugrik.
Nem, amikor a tezsvir napi 35ert se akar dolgozni.
Napi 35e Ft az 770e Ft havonta .
De nincs para, ennek nemsokára vége és jönnek még havi koszos 300e ft-ert melózni
"g havi koszos 300e ft-ert melózni"
Annyiért én is mennék 2 diplomával pestiként. Még bruttóban se kapok annyit és nem vagyok "tesó" se....
Államigben vagyok 195 bruttóért diplomával. Pesten. És nem pályakezdő.
Egyik szakmunkához (szándékosan nem írom ki melyik, nehogy buzdítsam őket hogy még többet kérjenek) 1 napos melóért 4-ből 4 ajánlat fél millió felett volt a munkadíj! Anyagköltség az erre jön rá.
Ez persze olyan munka amit szinte senki nem tud magának megcsinálni, de akkor is!
Hát kerdezo ez ennyi. 300-350e ft-ert 5 általánost végzett segédmunkás sincs.nalunk kéne segéd olyan tedd ide tedd oda. Jogsi is kéne, ha a 8 általános meglenne nem lenne gond de ha nem tud írni nem lényeges. Bár jó lenne ha 100ig ismerné a számokat.
Megkapja a 300-350 között és autót. Melohoz de mehet vele haza és vissza. De nem egy roncsot . Szerinted van esély ilyen kevés pénzért ember lelni ?
Lehetetlen
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!