Otthagynátok az állásotokat 1 hónapos alkalmi melóért ha 3-4x annyit fizetne mint a munkahelyen 1 hónap?
Tehát 1 hónapos alkalmi SOS jellegű építőipari meló sógoréknál, kinn Bécs mellett.
Szállás étkezés adott nem kell költeni rá, és a bér az annyi l hónapra mint itt a munkahelyen 3,5-4 hónapra lenne.
Szabim már nincs ennyi. ez kilőve. Próbáltam kérni 1 hónap fizetetlent de nem adnak így ez is kilőve.
Marad a felmondás. De ha felmondok ide vissza nem vesznek később az fix.
Vagyis mehetek majd állás után.
Felmondanátok? Vagy vesszen az alkalmi meló?
Most arra kérsz igazolást, hogy jó ötlet?
Szerintem meg nem jó, a helyedben nem hagynám ott a fix helyem.
De úgy veszem ki a válaszaidból, hogy te már döntöttél. Akkor menj, szevasz.
„Elmennék betegbe papíron, és az idő alatt mennék Bécsbe.“
de nem lenne hova visszajönnöd mert kirúgna betegség ide vagy oda.
„ a fix helyem.“
Manapság létezik olyan hogy fix hely? Ez (is) egy pengeélen táncoló cég lehet holnap becsődöl, lehet a főnöl gondol egyet és leépít lehet gondol egyet és mást vesz fel a helyemre.. stb. ez nem egy nagy multi. Na nem mintha egy multinál nem lehetne lapát bármikor!
Ld a zalaegerszegi flexet nagy multi és laza 800 embert küldenek el még idén.
És az egy nagy tőkeerős cég. Kivitték a termelést a bolgárokhoz, a hazai 800-as állománynak meg hello van. Lapát az összesnek. Irodainak fizikainak mindenkinek.
Ha lesz tapasztalatod (vagy már van is) az építőiparban, akkor a sógorékhoz később is kimehetsz dolgozni, ha nem ide, ahova most, akkor egy másik helyre. Ez senkinek nem jutott az eszébe? Miért kellene ragaszkodni egy putris magyar melóhelyhez? Ha ilyen helyzetben lennék, lehet h. azt csinálnám, hogy 1 hónapot melóznék kint, utána meg itthon 3 hónapig nem csinálnék semmit :)
A felmondási idő meg tényleg egy kabaré. Soha sehol nem töltöttem le, csak ha kimondottan akartam. Volt olyan munkahely, ahonnan úgy jöttem el, hogy egyik nap még dolgoztam, másnaptól meg elhúztam táppénzre és soha nem mentem vissza. Máshol meg egyszerűen felálltam munkaidőben, vettem a kabátom és hazamentem. Én nem tudom, ti mitől rettegtek ennyire :) Felmondási idő :)
14-es
"Ha lesz tapasztalatod (vagy már van is) az építőiparban, akkor a sógorékhoz később is kimehetsz dolgozni, ha nem ide, ahova most, akkor egy másik helyre. Ez senkinek nem jutott az eszébe"
Ha elolvasod az első választ, akkor ott az már le van írva, úgyhogy de, másnak is eszébe jutott :-)
A stílus, maga a Bazsi, vagyis, maga az ember.
Szánalmas vagy!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!