Ha hétvégén hazautaztam vidékre, de csak szerdán kell mennem dolgozni újra, akkor a szerdai visszautazás is érvényes hétvégiként? Hazajöhetek ismét ugyanezen a héten?
Budapest és Székesfehérvár között utazom.
Múlt héten szombaton hazajöttem vidékre, de csak szerdán kell mennem dolgozni újra. Ebben az esetben a holnapi kedd esti visszautazás is érvényes a hétvégi hazautazás vissza útjaként?
Hazajöhetek ezen a héten újra pénteken, majd vasárnap visszamehetek?
Szóval így alakulnának a vonatjegyeim:
Hazautazás 1: 37. hét Szombat - 38. hét Kedd
Hazautazás 2: 38. hét Péntek - 38. hét Vasárnap
"hazautazás: a munkahelyről legfeljebb hetente egyszer - az általános munkarendtől eltérő munkaidő-beosztás esetén legfeljebb havonta négyszer - a lakóhelyre történő oda- és visszautazás;"
Tehát heti szinten nézzük a dolgot, nem napi szinten.
Ha Te azonos héten elmész kedden haza, és pénteken jössz vissza, az is hazautazásnak számít.
A 38. heted necces, de nem találkoztam még olyan munkáltatóval, aki ilyenbe belekötött volna. Oda-vissza utat párban nézik, aztán kész. Nem foglalkozik azzal senki, hogy áthúzódott egy másik hétre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!