Deloitte vélemények, tapasztalatok?
Üdv!
Jelenleg utolsó éves pénzügy és számvitel szakos hallgató vagyok, és a Deloitte a többi Big4-os céggel együtt meglehetősen izgalmas lehetőségnek tűnik karrier szempontjából, ezért is szeretnék véleményeket/tapasztalatokat kérni.
Területileg főként a könyvvizsgálati és üzleti tanácsadói helyekre gondoltam, de ezen felül az adótanácsadás is érdekel :)
Mennyire nehéz pályakezdőként bekerülni, illetve mire lehet számítani? Gondolok itt a karrierútra és fizetésre egyaránt.
Előre is köszönöm a válaszokat!
Semmi izgalmas nincs benne, kihajtják a beledet is és nagyon monoton munka.
Bekerülni kb semennyire nem nehéz, mert olyan flukuáció van náluk és a többi big4-nál is, hogy lasszóval fogják a pályakezdőket.
1:
Még annyit mindehhez, hogy ezeknek a cégeknek konkrétan arra épül az üzleti modelljük, a jól hangzó névvel bevonzzák a pályakezdőket, aztán kihajtják belőlük amit csak lehet.
Rosszabbak mint egy MLM.
Big4-nál vagyok auditon. Kezdő fizu szerintem elég vonzó, plusz a környezet (emberek), ami hozzátesz. Hiába nagy a fluktuáció, meg vesznek fel sok embert, azért bőven átlag felettiek az emberek intellektuálisan.
Persze el lehet menni egy SSC-be 8 órát dolgozni, meg egész nap két gombot püfölni, akár jobb bérért is, viszont ott ne remélj évenkénti előléptetést, vagy azt, ha otthagyod a céget 3 év múlva egyből felvesznek CFO-nak egy kkv-ba.
Az a helyzet, hogy a mi (mai fiatalok) már nem szeretünk sokat dolgozni, ezért tűnik nagyon soknak a meló egy big4-nál.
Nem nehéz bekerülni???
A big4 cégek a legvonzóbb munkahelyek a pályakezdőknél, mindenki oda akar bejutni és hatalmas a verseny.
Nemrég beszéltem egy ottani HR-essel és van olyan osztály, ahová nem is vesznek fel frissdiplomásokat, hanem a gyakornokokat foglalkoztatják tovább. Adóosztályra meg évi 2-3 hirdetés jut.
Hat k**ra könnyű bejutni tényleg. Kb mint a Harvardra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!