Mennyit fizetnek az "átlag" pozíciók multinál?
Rengetegen mondják, hogy milyen jól lehet keresni a hiányszakmákkal stb. Én egy multinál dolgozom és az a fényűzés ami itt megy szinte felfoghatatlan. Én 200-at keresek gyakornokként, de a többi alkalmazott, pl asszisztensek, hresek, pénzügyön dolgozók, projektesek, adat elemzők stbstb. Egytől egyig márkás ruhában, ékszerekkel, legújabb telefon. A parkolóban olyan autók állnak, h sokszor csak nézek. Nem mindegyik egy bmw x6, de egytől egyik új autó.
Tényleg ennyire jól keres mindenki a hiányszakmán kívül is? Dolgoztam diákként műszaki gyárban és hát mondanom sem kell, hogy az ottani szakemberek annyit kerestek mint most én gyakornokként, nem volt rajtuk armani póló meg stb.
Az sem mindegy, mit tud valaki megkapni a szüleitől.
Munkatársam annyit keres mint én, viszont a szülei vettek neki lakást, így feleannyi a rezsije mint nekem az albérleti szoba. Fizették a tanulmányait, jogsit, egyebeket. Így gyakorlatilag ami pénze van, azt nyugodtan el is költheti.
Én magam meg egy szobát bérelek és szélmalom harcot vívok a lakásár emelkedéssel, mert hiába spórolok, egyre távolabb vagyok attól, hogy valaha is sajátom legyen. És még így sem panaszkodom, mert így is megvehetek egy jobb telefont meg ott a céges autóm ami alig pár éves.
"Fizették a tanulmányait, jogsit, egyebeket. Így gyakorlatilag ami pénze van, azt nyugodtan el is költheti."
Nekem is sok mindent fizettek, de én úgy gondolom, hogy cserébe az a dolgom, hogy én is nagyon spóroljak, hogy a gyerekeinknek is könnyebb legyen.
Az átlagfizetés nettó 500 felett van ilyen helyeken. Nyilván általában nem gyakornoki pozi után 1-2 évvel keresel ennyit de később elérhető, vagy akár több is, ez csak az átlag.
De amúgy a kollégáid többsége valószínűleg túlságosan szórja a pénzt. Én nettó 400 felett keresek de pont ugyanúgy öltözöm, mint amikor gyakornok voltam ötöd ennyi pénzért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!