Mennyit keres egy bíróságon dolgozó Budapesten?
Ne haragudj, hogy ezt írom, de te tévedsz. :) Szerintem kevered a szakmát a jegyzőkönyvvezetői állással. Ahhoz kell csak simán érettségi.
Csatalom a Profession-ről szedett két állást, és összehasonlíthatod őket. :)
Más fizetési fokozatba kerül a kettő.
Ez a hatályos törvényszöveg.
(2) * A bírósági ügyintéző olyan felsőfokú iskolai végzettséggel rendelkező tisztviselő, aki a bíró feladatkörében eljárva, a bíró - vagy azon feladatok esetében, amelyekben a bírósági titkár önállóan, önálló aláírási joggal jogosult eljárni, a bírósági titkár - irányítása és felügyelete mellett, önálló felelősséggel intézi a jogszabály által hatáskörébe utalt feladatokat.
Bocsi, de te nem értettél meg és kicsit el vagy tévedve ezzel az álláshellyel kapcsolatban. Dolgoztam bíróságon jogászként, szóval tudom miről beszélek...
Azt írtam, hogy nem kell jogi diploma a bírósági ügyintézői végzettséghez. Ezt te is láthatod, mert azt írja, hogy felsőfokú iskolai végzettség, ergo egy jogi asszisztensi vagy igazgatásszervezés is elfogadott. A jegyzőkönyvvezető a bíró mellett van, ezt jól mondtad, a bírósági ügyintéző meg a bírósági titkár mellett az esetek nagy részében és hangsúlyozom, hogy nagyon kis hatáskörben tud eljárni.
Majd ha elkezdesz ott dolgozni, rájössz, hogy miről beszéltem de kívülről még nem látod a rendszert, ami nem baj. :) Jogászként majd eszedbe ne jusson ott maradni, jelentkezz fogalmazónak!
Jogi pályára akarsz menni és nem tudsz kiigazodni egy egyszerű törvény leíráson ami a béreket tartalmazza?
Lehet pályát tévesztettél..
15-ös válaszoló: De az igazgatásszervező is alapképzés, tehát diplomás. Tisztán emlékszem, mikor előadáson a professzor azt mondta, hogy oda diplomás embereket vesznek fel. De majd kiderül csütörtökön, akkor megyek állásinterjúra. Persze, nem maradok életem végéig ebben az állásban. :) Ha meglesz a jogász diploma, több lehetőségem lesz. :)
16-os válaszoló: Nem tévesztettem pályát, elhiheted. Szimplán az adott információkból, ami a törvényben van, nem lehet kiszámolni, hogy nettóban mennyit fog keresni az ember. 35%-os válaszolótól meg mit várjon az ember? Érdemi információt nem adtál, az előtted lévő legalább érvel... Ne itt éld ki azt, hogy a való életben elnyomnak...
Attól, hogy diplomás állás nem jelenti azt, hogy ne titkárnői feladatokat kapnál. Jogi asszisztens, igazgatásszervezés is diplomát ad, mégis nagy részük titkárnői feladatot végez olyan értelemben, hogy a jogászok keze alá dolgoznak.
Szerintem próbáld ki, meglátod, hogy milyen jogi diplomával meg sokkal több lehetőséged lesz már.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!