Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mennyit keres egy bíróságon...

Mennyit keres egy bíróságon dolgozó Budapesten?

Figyelt kérdés
jogi diplomával, pályakezdőként.

2019. szept. 12. 14:18
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
100%
Azt még kihagytam bocsánat, hogy bírósági ügyintéző nagyon kevés esetben járhat el önállóan. Azok a végzések, határozatok amiket hoz esetleg általában minta szerint megvannak és az adatokat kell kb. cserélgetni rajta.
2019. szept. 13. 11:00
 12/27 A kérdező kommentje:

Ne haragudj, hogy ezt írom, de te tévedsz. :) Szerintem kevered a szakmát a jegyzőkönyvvezetői állással. Ahhoz kell csak simán érettségi.

Csatalom a Profession-ről szedett két állást, és összehasonlíthatod őket. :)

Más fizetési fokozatba kerül a kettő.

[link]

2019. szept. 13. 11:09
 13/27 A kérdező kommentje:

Ez a hatályos törvényszöveg.

(2) * A bírósági ügyintéző olyan felsőfokú iskolai végzettséggel rendelkező tisztviselő, aki a bíró feladatkörében eljárva, a bíró - vagy azon feladatok esetében, amelyekben a bírósági titkár önállóan, önálló aláírási joggal jogosult eljárni, a bírósági titkár - irányítása és felügyelete mellett, önálló felelősséggel intézi a jogszabály által hatáskörébe utalt feladatokat.

2019. szept. 13. 11:11
 14/27 A kérdező kommentje:
Remélem így már meggyőztelek.
2019. szept. 13. 11:12
 15/27 anonim ***** válasza:
100%

Bocsi, de te nem értettél meg és kicsit el vagy tévedve ezzel az álláshellyel kapcsolatban. Dolgoztam bíróságon jogászként, szóval tudom miről beszélek...

Azt írtam, hogy nem kell jogi diploma a bírósági ügyintézői végzettséghez. Ezt te is láthatod, mert azt írja, hogy felsőfokú iskolai végzettség, ergo egy jogi asszisztensi vagy igazgatásszervezés is elfogadott. A jegyzőkönyvvezető a bíró mellett van, ezt jól mondtad, a bírósági ügyintéző meg a bírósági titkár mellett az esetek nagy részében és hangsúlyozom, hogy nagyon kis hatáskörben tud eljárni.

Majd ha elkezdesz ott dolgozni, rájössz, hogy miről beszéltem de kívülről még nem látod a rendszert, ami nem baj. :) Jogászként majd eszedbe ne jusson ott maradni, jelentkezz fogalmazónak!

2019. szept. 13. 13:34
 16/27 anonim ***** válasza:
75%

Jogi pályára akarsz menni és nem tudsz kiigazodni egy egyszerű törvény leíráson ami a béreket tartalmazza?

Lehet pályát tévesztettél..

2019. szept. 14. 13:13
 17/27 A kérdező kommentje:

15-ös válaszoló: De az igazgatásszervező is alapképzés, tehát diplomás. Tisztán emlékszem, mikor előadáson a professzor azt mondta, hogy oda diplomás embereket vesznek fel. De majd kiderül csütörtökön, akkor megyek állásinterjúra. Persze, nem maradok életem végéig ebben az állásban. :) Ha meglesz a jogász diploma, több lehetőségem lesz. :)

16-os válaszoló: Nem tévesztettem pályát, elhiheted. Szimplán az adott információkból, ami a törvényben van, nem lehet kiszámolni, hogy nettóban mennyit fog keresni az ember. 35%-os válaszolótól meg mit várjon az ember? Érdemi információt nem adtál, az előtted lévő legalább érvel... Ne itt éld ki azt, hogy a való életben elnyomnak...

2019. szept. 16. 08:41
 18/27 anonim ***** válasza:

Attól, hogy diplomás állás nem jelenti azt, hogy ne titkárnői feladatokat kapnál. Jogi asszisztens, igazgatásszervezés is diplomát ad, mégis nagy részük titkárnői feladatot végez olyan értelemben, hogy a jogászok keze alá dolgoznak.

Szerintem próbáld ki, meglátod, hogy milyen jogi diplomával meg sokkal több lehetőséged lesz már.

2019. szept. 16. 11:33
 19/27 A kérdező kommentje:
Persze, kapni fogok titkárnői feladatokat is, főleg az elején, amikor betanítanak. De remélem, hogy a diplomám miatt egy kicsit többet fogok kapni, mintha sima érettségivel mennék oda. :)
2019. szept. 16. 12:34
 20/27 A kérdező kommentje:
Kezdésnek valóban tökéletes lesz.
2019. szept. 16. 12:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!