Szerintetek egy 3 kisgyermekes, egyedülálló anyuka mit tud dolgozni úgy, hogy ne rúgják ki azért, mert a gyerekek állandóan betegek?
Gyerekfelügyelet?
Házaknál takarítás,idősgondozás!
Piacozás!
Persze mindez feketén,a saját TBdet persze fizetve.
Aztán ha nagyobbak és nem betegesek már a gyerkőcök,keresel egy komolyabb munkát.
Addig talán még a tanulás is tényleg beleférne!
"Kedves" válaszolók!
Fogalmatok sincs, milyen életszínvonalon éltek korábban, fogalmatok sincs, mi történt az apukával! Mégis vagdalkoztok!
Nem mindenki karrierista, nem mindenkit fűt a tanulás, nem mindenkit az érdekel, ami piacképes is.
Vagdalkozás, a másik bántása, az megy.
@10 Aki azért szül gyereket, hogy legyen, aki cserélgesse a pelenkáját 80 évesen, arról elég határozott véleményem van. Gyermektelen férfiként 30 éves koromra is már elég jelentős megtakarításom van, mire nyugdíjba megyek lesz nagyjából a jelenlegi forintértékkel számolva 100 millióm, ezt kiegészítve a havi állami nyugdíjjal szerintem nem lesz szükségem olyan szolgákra, akiket a vérségi viszonyra való hivatkozással beleszégyeníthetek abba, hogy ingyen gondozzanak. Kinek mi.
@Kérdező: egy beteg gyerek nem jelenti azt, hogy nonstop otthon kell lenni. Én olyan 5 éves koromtól el tudtam látni magam, ha volt a hűtőben étel, meg édesanyám elmondta, hogy mikor mit kell bevenni. A nagyobb tesó el tudja kísérni a kisebbeket oviba, ezt is csináltam öcsémmel, teljesen sima ügy. A gyerekek messze nem olyan bénák, mint a szülők gondolják. Keress valami 6 órás melót és csak akkor maradj otthon, ha valakinek magas a láza vagy mondjuk tüdőgyulladása van. Egyéb esetben megoldják simán, teát inni egy óvodás is tud. Este meg képezd magad. Igen, fárasztó, de 2-3 év alatt simán meg tudsz tanulni valamit annyira, hogy sokkal jobb megélhetésed legyen.
Nekem egyik kolléganőm van így, neki sokszor betegek a gyerekei, ő is tök egyedül van (a férje egy betegségben elhunyt évekkel ezelőtt, nem akar új párt, nagyszülők nincsenek), szerencsére ő tud otthonról dolgozni olykor, vagy a szomszédot szokta megkérni erre-arra jobb híján. Ő régész.
Én is valami vállalkozásban gondolkoznék, vagy valami otthonról végezhető munkában, mit tudom én, fodrász, műkörmös, könyvelő, stb.
Néhány komment elég szomorú egyébként. Nyilván azért vállaltak a kolléganőmék is gyerekeket a volt férjével, hogy jól kicsesszenek velük. Hogy lehet ilyeneket leírni, mint ide 1-2 válaszoló?? Gondolkoztok is néha??
Én a munka részébe nem mennék most bele, arra van itt elég szakértő.
Nekünk is 3 kicsi gyerekünk van, 2 óvodás és egy kisiskolás. Régebben ők is elég sokat betegeskedtek, nem is tudom, hogyan bírtuk. Viszont egy adott ponton megelégeltük és kerestünk rá megoldást. Kerestünk olyan családokat, ahol nem betegeskednek a gyerekek és megkérdeztük, hogy ők hogyan csinálják. Követtük a példájukat, bármilyen furcsák is voltak a szokásaik. Azóta betegség miatt nem hiányoztak az oviból/suliból. Ennek már több, mint 4 éve.
Azt tudnám javasolni, hogy járj nyitott szemmel és elmével, keresd az ilyeneket. Sokkal többen vannak mint gondolnád, akiknek teljesen természetes, hogy nem betegeskedik a gyerek.
15 ös, egy beteg gyerek azt jelenti hogy nonstop otthon kell lenni. Látszik hogy se kutyád se macskád, nem hogy gyereked valaha is lenne.
Ne írj hülyeségeket, kicsiket nem lehet otthon hagyni, elveszi tőle a gyámügy ha kiderül hogy nincs velük otthon senki.
Nem, nem tud teát főzni egy ötéves óvodás mert könnyen leforrázhatja magát.
Én megértem a kérdezőt, nagyon nehéz helyzetben van, és igen, az is egy karrier hogy 3 gyereket nevel, nem kis munka, főállásban lehet csinálni. Nem véletlen hogy te képtelen lennél egy gyereket is ellátni, mert azt látom hogy fogalmad sincs róla milyen az, de akkor legalább ne szólj bele.
18# Nem tudom egy nő hogy tud magának szülni úgy hogy a férje nem is akar gyereket?
Erre nagyon kíváncsi lennék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!