Magyarországon miért luxus hogy egy fiatalnak magánélete legyen?
Aki szülőkkel lakik, nyilván sok magánélete nincs.
Aki közös albiba 2-3 másik emberrel annak szintén nincs.
Ha van az embernek párja, akkor talán ketten keservesen ki tudják szorítani saját albit de sokan úgy is lakótárssal élnek.
"Alap szintű közgazdaságtan = minden ponzi séma"
Az ingatlanbiznisz az speciel Ponzi-séma. De nevezhetem piramisjátéknak is, ha az jobban tetszik. Nem az elnevezésen kéne rugózni, hanem felismerni és elkerülni.
Persze mit várunk Magyarországtól, ahol az átlag pénzügyi oktatás 50 emelettel a bányászbéka segge alatt van, és az egyszerű átlagember az első ígéretnek bedől. De jól is van ez így: valakikből a csalóknak is meg kell élniük ugye.
Amíg van veréb, lószar is lesz addig.
"A ponzi-séma"...."a korábbi befektetőket az újonnan érkezett befektetők pénzéből fizetik ki, egészen a rendszer összeomlásáig."...
Levezeted, hogy ezt miként lehet kivetíteni a jelenlegi ingatlanpiacra?!
Miért luxus? Mert nem keres az ember annyit, hogy magánéletet biztosítson magának.
Magánélet meg elvileg úgy is van, ha egy szobában egy ember van... De nyilván, ha szülőkkel él az ember, kissé más a helyzet ilyen téren. Hiszen szülők felé valamiféle "elszámolási" feladat is van, hiszen a szülőkről, a családól van szó.
"a korábbi befektetőket az újonnan érkezett befektetők pénzéből fizetik ki, egészen a rendszer összeomlásáig."
Igen, ez a népszerű ostobaság, amit az egyszerű ember is fel tud fogni a rendszerből, ha nem teljesen hülye.
"Levezeted, hogy ezt miként lehet kivetíteni a jelenlegi ingatlanpiacra?!"
Parancsolj, ez a cikk remekül összefoglalja neked:
Most, kérlekszépen, pontosan ugyanez nálunk is a helyzet.
A lepontozást visszaadtam. Ez nekem is megy, csak mellé még érvelni is tudok.
Nem, nem tudsz érvelni. Csak benyögöd mindenhova, hogy Ponzi séma. Ezt valami adu ásznak hiszed.
Azért nekem az értékelésekből úgy tűnik, hogy többség nem ért egyet veled. :)
De hát persze mi vagyunk a hülyék, csak te vagy helikopter.
Ülj és várj, várj csak várj amíg fillerekert vehetsz ingatlanokat.
Azért azt remélem érzékeli a linkelő válaszadó, hogy ez egy kitudja ki által írt blogbejegyzés, ami maga is városi legendaként emleget néhány tényt. Ezt azért erős lenne hivatalos forrásnak nevezni a pongyola mivoltával.
Azért egy kérdés nagyon foglalkoztat. SZERINTED, ha kidurran az a hatalmas mesterséges lufi, mi fog történni?
Igen, teljesen egyértelmű, hogy a jelenlegi ingatlanhelyzet generált, ahogy az is, hogy az építőipar erősen támogatott. 1-2 éven belül számítanak megszorításra a kivitelező cégek, ezért mindenki óvatosabban vállal már be nagyobb projekteket, illetve gyorsabban pörgeti a meglévőket. Ezt csak a vak nem látja, de szigorúbb szabályozásokat és pénzvisszatartásokat feltételeznek, nem komoly válságot. Az építőipart azért nem olyan könnyű bedönteni és véleményem szerint előbb fogja az állam elkezdeni mesterségesen leépíteni a túlpörgést, minthogy összeroppanna.
Hozzátenném, hogy pláne nem kellene összehasonlítani egy zömében könnyűszerkezetes épületekből álló éves szinten hurrikánokkal súlytott környéket Magyarországgal. Főleg úgy, hogy azért az a környék java része még mindig fényévekkel fejlettebb és élhetőbb, mint a mi környékünk. :) Megnézném Magyarország hogy építi újjá magát néhány évente egy-egy nagyobb hurrikán után.
"Ezek nem tények, hanem a te képzelgéseid."
Ehhez képest én tudtam forrást hozni az állításaimra, te meg csak kummogsz és ténytagadsz.
Kettőnk közül itt te élsz álomvilágban, de nagyon. Segáz, a valóság majd rádrúgja az ajtót előbb-utóbb.
"Álmodozhatsz a hatalmas ingatlan ár csokkenesrol de nem fog eljönni."
A történelem se téged igazol, szóval ezt (is) buktad.
"Azért azt remélem érzékeli a linkelő válaszadó, hogy ez egy kitudja ki által írt blogbejegyzés, ami maga is városi legendaként emleget néhány tényt."
Ha akarod, belinkelhetem ugyanezt a történetet amerikai oldalakról is, mondjuk floridairól. Nem, nem városi legenda, ez valóban megtörtént, csak a 61%-osnak fáj az igazság.
NEM a hurrikán okozta az ingatlanáresést Floridában, ha megnézed. Az már csak az utolsó szög volt a koporsón.
"Azért egy kérdés nagyon foglalkoztat. SZERINTED, ha kidurran az a hatalmas mesterséges lufi, mi fog történni?"
Nagyjából ugyanaz, ami Floridában is történt. Vészesen leesnek az ingatlanok árai, szaréhugyé' lehet majd lakáshoz jutni, az ingatlanbefektetők, és az ezzel foglalkozó cégek jövedelme erősen megcsappan, akárcsak az ott dolgozók száma, valamint jó eséllyel bedől az építőipar is, uszkve 1 millió munkanélkülit eredményezve. Igen, az építőipar vezéráldozat lesz. És persze az ingatlancsalókra, lakásmaffiózókra kutyakemény világ köszönt majd.
Ha tényleg érdekel a téma, és nem csak kötözködni meg fröcskölődni akarsz, az IFL Gazdaság honlapján ezt bárki el tudja magyarázni neked rövid idő alatt aránylag jól, aki szakmabéli is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!