Miért mindig az szívja meg, aki harcol az igazságért?
Figyelt kérdés
kB. 5 hónappal ezelőtt intézményvezető lettem és mivel nagyon jól ismerem a jogszabályokat, számtalan szabálytalanságot, jogsértést véltem felfedezni. Többek között nem adták meg sem nekem, sem a munkatársaimnak azt a pótlékot, ami törvényesen járt volna stb. Én kiléptem, mert nem bírtam ezt a légkört, de akikért harcoltam és végül is kiharcoltam a plusz pénzt, azok maradtak... 1 hónapja szűnt meg az állásom, jelenleg munkanélküli vagyok. Az embereim szájából se egy köszönet nem hangzott el, se nem keresnek... Ez is egy tapasztalat, hogy mindenki csak magára gondoljon és ne másnak kaparja ki a gesztenyét!2019. szept. 2. 08:02
1/7 anonim válasza:
A jó és bátor emberek mindig megszívják. A legtöbb esetben tényleg nem éri meg másokért küzdeni vagy kiállni, mert kb nulla a köszönet a megbecsülés, a háttérben mindig nagy a száj, de amikor ki kellene állni mindenki lapít, meg nem úgy gondolta. Amúgy ha nem magad mondasz fel, az ilyenek után amúgy is eltávolítják az embert valami mondvacsinált okkal, mert nem szeretik ebben a pozícióban az okos embereket. Barátnőm is intézményvezető, az se volt egyszerű, ahogy odakerült, és sokat kell nyelni. Igyekszik kiállni az emberei mellett, de meg kellett tanulnia mikor kell csendben maradni. Agyonfizetve nincsen, a lelkével is küzd rendesen, de hát valamiből meg kell élni, illetve a hivatástudat viszi előre.
2/7 anonim válasza:
A "modern" társadalom rendszerei működésképtelenek. Sem az oktatás, sem az egészségügy, sem a munkahelyi szféra nem működik rendesen. Szerintem nem is tudnék olyan területet említeni a Földön, amire nyugodt szívvel azt mondhatnám, hogy végre valami normálisan működik. A nagy többség szemet huny efölött, magasról tesznek az egészre, az én igazságérzetem viszont sokkal erősebb annál, hogy ne vegyem észre ezeket. Nekem is el kellett már jönnöm 1-2 munkahelyről hasonló okok miatt.
3/7 anonim válasza:
Senki sem kérte, hogy segíts. Ha kérték volna, akkor meg is köszönték volna. Meg ugye valószínűleg semmi közötök nem volt egymáshoz azon kívül, hogy azért voltatok ott, mert nincs pénzetek.
Az meg nem igaz, hogy csak magadra kell gondolni, meg ilyenek. Egyszerűen meg kell válogatni, hogy kinek segítesz. Nem pedig mindenféle random embernek segíteni, aztán meg várni a köszönetet, de köszönet helyett maximum leköpnek.
Nyilván először a te helyzeted legyen rendben, addig még ha akarnál se tudnál segíteni. De utána meg miért ne?
4/7 anonim válasza:
Ki kérte a segítséged? Senki? Akkor miért hálálkodjanak neked?
5/7 anonim válasza:
Meg kell tanulni, hogy az élet nem mindig igazságos, nincs mindig igazság. Mindig csak saját magaddal kell törődni és csak arra kell gondolni, hogy neked jó legyen!
6/7 anonim válasza:
Lehet, hogy senki nem kérte rá, mert pl itt nem is tudtak róla, hogy járna plusz. Ő rájött és nem csak magának, hanem másnak is jót akart. Miért baj az, ha az embernek van lelke és nem csak önző módon magára gondol? Sajnos kegyetlen az élet, az ilyenek miatt már én se segítek másoknak, mert hálából eltaposnak...
7/7 A kérdező kommentje:
Igen, pontosan így volt, ahogy az utolsó mondta. A beosztottaim nem tudták, hogy jár nekik a pótlék. És nem kevés pénzről van szó, hanem nettó 50.000 Ft-tal kapnak most többet!!!
2019. szept. 3. 11:46
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!