Kevés megtakarításom van. Hogyan tudnám ezt az összeget gyorsan, egyszerűen mondjuk megduplázni?
" A kérdező kommentje:
Miért hülye kérdés?"---Mert hülye ember ritkán kérdez okosat ??? :)
Halkan gépelem, hogy itt a gyakorin a többiek ne lássák a tuti tippemet:
Mész az utcán és erősen figyelve keresed a 2× gombot. Mikor meglátod akkor "halleluja" felkiáltással megnyomod balkézzel. Vigyázz ha nem hangosan kiáltasz vagy jobb kézzel nyomod a gombot akkor nem müködik.
Remélem tudtam segíteni kedves kérdező.
11# Csak a hülye ember ad hülye választ.
Az értelmes ember az felvilágosít, akármilyen buta is vagyok.
A többieknek köszönöm, ilyesmikre gondoltam én is, csak bíztam benne, hátha.
Amúgy a rulett nem rossz, régebben kaszinóztam, többnyire nyertem is.
"Amúgy a rulett nem rossz, régebben kaszinóztam, többnyire nyertem is."
A ruletten hosszú távon mindig a bank nyer. Mint mindegyik szerencsejátékban. Láttál már kaszinót csődbe menni, mert annyit nyertek ott a játékosok? Na ugye...
Amúgy munka nélkül hogy akarsz megtakarítani? Munka nélkül barátom, te csak a megtakarításaidat fogod felélni.
Hát, akkor erősen oda kell tenned magad. De ha tényleg odateszed magad, akkor kihozhatod a helyzetből a legjobbat, amit lehet. Nyilván nem egyik napról a másikra, sokat kell tenned érte, de valameddig el fogsz jutni.
Miért nem vesznek fel? Rossz helyen laksz, ahol kevés a munka, vagy valami baj van veled? Az előbbi eset az egyszerűbb, a nyugati országrészben van esélyed olyan munkára, amihez szállást is adnak. Ha veled van baj, mondjuk fogyatékos vagy, esetleg súlyos lelki beteg, azt nehezebb egyedül megoldani, akkor valamilyen segítő szervezettől kéne segítséget kérned.
Másrészt azonnal kezdd el képezni magad. Ha nem tudsz angolul, akkor kezdd el nagy tempóban a Duolingót most, és ezen kívül keress a neten minél több ingyenes nyelvtanulási lehetőséget, mert a duo önmagában nem elég, csak kezdésnek.
Ha tudsz angolul, akkor egy csomó dolgot tudsz tanulni a neten, válogathatsz is. Legegyszerűbb különféle informatikai ismereteket szerezni, de mást is találhatsz.
A korábban linkelt pénzügyi videókat azért nézd végig, mert a kérdésed alapján védtelen vagy a befektetési ügynökök hazugságai ellen. Röviden: ha jön egy ügynök, és azt ígéri, hogy könnyen-gyorsan munka nélkül pár hónap alatt megduplázhatod a pénzed, ha az ő általa ajánlott termékbe fektetsz, ne higgy neki! Kérj meg egy megbízható, számolni tudó ismerőst, hogy nézzétek át a feltételeket, díjakat, mert az ilyen ügyletek vagy nagyon kockázatosak, vagy nem is hoznak annyit, amennyit az ügynök állít.
Nehéz lesz, de senki nem fog segíteni rajtad. Magadnak kell. Ne várd a megmentőt, nem jön. Te döntesz, hogy összeszeded magad, vagy maradsz a semmittevés posványában. Mondhatod, hogy nem a te hibád, hogy nem vesznek fel, de ha van internet-hozzáférésed, és az elmúlt két évben semmi új tudást nem tudtál beírni az önéletrajzodba, az már a te hibád! Ezen változtatnod kell, itt az idő.
Nem írtad, hogy milyen kötelezettségeid vannak: gyermeket eltartani, idős szülőt gondozni stb. Ha ilyen van, akkor persze nehezebb az ügy, de akkor sem lehetetlen. Tanulnod akkor is kell.
Jók a videók, köszönöm annak aki küldte.
Egyedül vagyok két gyerekkel, szerencsére hitelem nincs, suliban oroszt és németet tanultam, mindegyikből átrugdaltak kettessel, itt ki is derül, nem vagyok már annyira fiatal, Elkezdtem itthon az angolt, annak ellenére, hogy teljesen világos, hogy nyelvérzékem nulla. A szavak mennek, értek is valamennyit, de beszélni, levelezni, teljesen nulla vagyok.
3 műszakos meló kizárt. Nem hagyhatom magukra a kicsiket éjjelre, igaz, estére sem. Árufeltöltő már voltam, onnan elvitt a mentő, nem bírtam fizikailag. Irodai meló meg csak nyelvtudással lenne.
Annak örülök hogy nincs tartozásom, nincs hitelem. Rendezett lakásban lakom, van autóm. Úgy értem hogy nem potyog a vakolat, újszerű azért.
Csak nem szeretnék lenullázódni.
Meg fura, hogy mindenhova mást vesznek fel, nem engem, és nem tudom mi az oka.
Nem vagyok hülyébb mint mások.
Na, azért akkor nem vagy reménytelen eset :-) De tényleg nehéz a helyzeted. Két gyerekkel egyedül elég nehéz munkát találni, ez már önmagában elegendő ok arra, hogy ne téged vegyenek fel, ha nincs hatalmas munkaerőhiány a környéken.
Amit csinálnod érdemes (de ezen a ponton azt gondolom, hogy már te is pontosan tudod):
(1) Gőzerővel munkát keresni. Azon kívül, hogy ide-oda jelentkezel, kérdezz körbe ismerősöknél, munkaügyi hivatalban, ahol csak tudsz. A megbízhatóbb ismerősökkel arról is beszélhetsz, hogy valamiért sosem vesznek fel, és szerintük mi lehet a hiba, mit kéne változtatnod. Ez nem könnyű, mert az embernek nagyon nehéz szembenézni a hibáival, de ha képes vagy rá, segíthet. Persze úgy kell, hogy ne panaszkodás legyen belőle: az a hozzáállás, hogy "a sok gonosz cég mind velem szúr ki és nem vesz fel" hátráltat.
(2) Visszavágni a kiadásokat, amennyire lehet - persze ezt már rég elkezdted gondolom. Érdemes összeírni egy-két hétig, hogy mire költesz, meg átgondolni, hogy a ritkábban jelentkező kiadásoknál éves szinten mi mennyi. Ami például kritikus lehet, hogy érdemes-e tényleg fenntartani azt az autót. Ezen múlhat, hogy kihúzzátok-e a megtakarításokból addig, amíg nagyobbak lesznek a gyerekek és sikerül munkát kapnod. De a pénzügyes videókban is lesznek erre vonatkozóan tippek.
(3) Tanulni - ezt már el is kezdted. Azon ne izgulj, hogy nincs nyelvérzéked. Lehet, hogy nem vagy egy őstehetség, de attól még meg fogsz tudni tanulni angolul. Ma sokkal könnyebb nyelvet tanulni, mint 20 éve, főleg ami a tanár nélküli esetet illeti, hiszen egy csomó új eszközt használhatunk. A gép mindent felolvas, egyszerűbb dolgokat a Google Translate is hibátlanul fordít le. De ha csak szavak maradnak meg, az is sokat fog segíteni később, ha majd csoportba jársz (majd ha már lesz munkád, és így megengedheted magadnak ennek a költségét). A szótanulás emészti fel a legtöbb időt, sokat nyerhetsz, ha ebben előre dolgozol.
(4) Ami szintén nagyon fontos, de lehet, hogy nagyon nehéz lesz: mindezt ép ésszel végigcsinálni. Nem írtad, és fölösleges is feszegetni, hogy a saját hülyeséged vagy valami nagy pech vezetett a jelen helyzetedhez, de mindegy is. Próbálj minél kevesebbet keseregni, és ha nyomaszt az önvád, mindig igyekezz előre tekinteni: bármi is történt a múltban, most azon dolgozol, hogy a gyerekeid normális viszonyok között nőhessenek fel. Nem könnyű, de ha el tudod kerülni a depressziót, ha minél összeszedettebb vagy lelkileg, az a munkavállalásban is segíthet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!