Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ha valaki doktorál egy egyetem...

Ha valaki doktorál egy egyetemen, akkor arra az egyetemre valószínüleg fel is veszik kutatónak?

Figyelt kérdés

A szakterület igazából most mellékes... De van olyan, hogy nem veszik fel? Milyen okai lehetnek annak?

Nyílván olyan esetre gondolok, ahol rendelkezik az egyetem olyan kutatással, ahova fel is vehetnék ezt a személyt.

2019. aug. 26. 20:58
 1/6 anonim ***** válasza:
91%
nem
2019. aug. 26. 21:18
 2/6 anonim ***** válasza:
32%

Ha az egyetemnek végtelen pénze van, akkor igen.

Általában viszont erősen limitált, hogy mennyi embert tudnak alkalmazni (néha a meglevők fizetése is problémás).

A legtöbb "nagy" magyar egyetemi kar folyamatosan csődközelben van, egy tanársegéd br. 220 ezer körüli fizetését sem tudják kigazdálkodni. Vagy még tipikusabb, amikor már évek óta ki kéne nevezni valaki adjunktusnak, de a 30 ezer forint béremelésre nem telik az intézménynek.

2019. aug. 26. 23:43
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Ez nem automatikus.

De az tény, hogy az egyetemen való bentmaradásnak az egyetlen útja, ha doktorit csinál az ember az egyik tanszéken egy olyan témavezetőnél aki befolyásos, vannak projektjei, vagy más pénzforrásai, kutatócsoportot vezet, jólmenő magáncége, szakértői parxisa, spin off cége, vagy tudományos folyóirata van, fontos bizottságok elnöke, nemzetközi kapcsolatai vannak stb...

2019. aug. 27. 00:01
 4/6 anonim ***** válasza:
93%
Az a valószínűbb, hogy nem veszik fel. Csak adott számú státusz van az egyetemen, és kb kihalásos alapon működik a csere.
2019. aug. 27. 08:06
 5/6 anonim válasza:
100%
Nekem van PhD-m biológiából (nem igazán piacképes diploma, szóval azért ne ebből indulj ki) és a doktori után 2 évig egy kollégiumban dolgoztam, azután az egyetememen is kaptam munkát. De szerencsém volt, mert jó a kapcsolati tőkém (ez az egyik legfontosabb).
2019. aug. 28. 16:55
 6/6 anonim ***** válasza:
55%

Inkább úgy fogalmaznék, hogy doktori nélkül biztosan nem veszik fel.

Egy sikeres doktorival valahova mindenképpen be lehet jutni előbb-utóbb és meg lehet kapaszkodni a szakmában. Legfeljebb másik egyetem, főiskolai kar, vidék, külföld...

2019. aug. 28. 21:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!