Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért van az, hogy állítólag...

Miért van az, hogy állítólag nyomorban élünk és mégis rakja fel mindenki Facebookra a tengerparti nyaralós képeket meg új Suzuki Vitarája még a pizza futárnak is?

Figyelt kérdés

Az itteni kérdések és válaszok alapján meg még az is teljesen természetes, hogy felnőtt emberek nem képesek egy háztartást fenntartani egyedül.

Vagy ezt az oldalt a kevésbé tehetős réteg látogatja inkább?

2019. aug. 26. 13:05
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

Ez alapvetően jó kérdés lenne ha nem tárgyaltuk volna már ki 100szor itt.

Az van, hogy az évtizedek alatt az emberek prioritása egy kicsit megváltozott. Igen sokan mennek nyaralni és villognak az új verdájukkal DE közben nincs egy fitying megtakarítésuk se, esik le a csempe a fürdőszoba faláról, esik szét a kerítés, olcsó hulladék kaját eszik, spórol a fűtés számlán stb. Kinek mi a fontos ugye. Egy tengerparti nyaralással jobban lehet menőzni mint egy szép új csempével.

2019. aug. 26. 17:37
 12/19 anonim ***** válasza:
84%
Ismerek olyat, aki évente többször megy nyaralni, külföld belföld, de otthon lakik 25+ évesen, pedig sokéve dolgozik, csak nulla pénzügyi intelligenciával rendelkeznek és 2 teljes fizuból se megy egyről a kettőre.
2019. aug. 26. 19:00
 13/19 anonim ***** válasza:
75%

"általánosságban értem"

Azt látom, hogy az ismerőseim 90%-a nem használja aktívan a Facebookot. A maradék 10% meg nem mérvadó az egészre. Na meg nyilván nem az fog posztolni akinek nincs miről, bár ilyet is sokat látni.

2019. aug. 26. 19:30
 14/19 anonim ***** válasza:
87%

Amúgy a nyomor és az élvezet egymás mellett is működhet.

Én például egy kis lyuk szobában "élek", lakótársakkal élek és alapvetően gyűlölöm ezt az életmódot. Másrészt így marad pénzem amit félre tudok tenni, van autóm, és a szabadidőm 90%-át nem itthon töltöm, hanem megyek valamerre.

Igazából pont a saját lakás elérhetetlensége az, ami miatt én is és alapvetően mások is inkább a szórakozás, élmények felé fordulnak. Ha választhatok, hogy 45 évesen lesz saját lakásom, de mellette "élek" vagy 35 évesen, de elmegy mellettem a teljes élet, akkor inkább az első opciót választom.

Na meg manapság már 1-1,5 millióért vehető korrekt autó, és 10-ezrekből megoldható egy nyaralás. Míg egy saját lakás 25-30 milliónál indul Budapesten és vonzáskörzetében.

2019. aug. 26. 19:37
 15/19 anonim ***** válasza:
79%

Jaj nehogymár egy pár tízezer forintos Horvátországos képen akadjunk ki, vagy egy bevallottan alsó-középkategóriás autó hitelre történő megvételén :D

Most megyek Franciaországba, alig drágább a repülőjegyem kifele, mint Budapestről vidékre szülőkhöz a távolsági buszjegy...

2019. aug. 26. 20:43
 16/19 anonim ***** válasza:
31%

Mert menőzni jó, közben meg lehet, hogy anyucinál lakik mama hotelben 30 évesen.

Amúgy ilyenek az emberek Magyarországon. Én csak belföldi nyaralásra megyek, amúgy kicsi gyerekkel nem is mennék külföldre, hiányzik a fenének, hogy milliós nyaralást a szállodában töltsek, miközben azt várom, mikor kel fel a gyerek a délutáni szunyókálásból. De a munkatársaim engem is nagyon lesajnáltak, hogy ilyen csóró vagyok. Pedig itthon is vannak szép helyek, mi nagyon jól el szoktunk lenni. És nem posztolom a FB-on mert alapvetően senkinek semmi köze hozzá, hogy mikor hova kivel megyek nyaralni.

2019. aug. 26. 22:13
 17/19 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Én 26 éves vagyok, a párom 3 évvel idősebb. Budapesten lakunk albérletben, voltunk egy hetet egy Görög szigeten nyaralni, illetve néhány napot Németországban kirándulni. Németországban rokonoknál laktunk, csak az utazást kellett fizetnünk, ami kettőnkre durván 40-50 ezer forint volt. A Görög nyaralás kettőnkre 450 ezer forint (próbáltunk ár érték arányú hotelt választani), plusz költőpénz, fejenként kb. 100 ezer. Mi erre év közben gyűjtünk, ha havi néhány 10 ezer forintot félreteszel, már elmehetsz nyaralni. Autónk nincs, hitelt nem akarok felvenni rá és egy használt párszázezres roncsra meg nincs szükségem amire aztán háromszor annyit elkölthetnék. Saját lakás csak álom, mert annyira elszálltak az ingatlanárak, 3 gyerekre nem vágyom (csok =hitel), hisz még lakásra, autóra sem telik. Vehetjük úgy is, hogy nem járok el szórakozni, nem iszom, nem dohányzom, így annak az árát gyűjtöm össze év közben. Kinek mi a fontos...
2019. aug. 27. 10:57
 18/19 anonim ***** válasza:
54%
Kérdező majd szóljál mikor 400ezer Ft lesz a nettó minimálbér. Addig meg szórakoztasd magad a demagóg hazugságaiddal.
2019. aug. 27. 14:06
 19/19 anonim ***** válasza:
100%

aki itt van (legalábbis én) próbál a való világból kilépni.

nekem sincs kocsim, nem voltam még külföldön sosem...

2019. aug. 28. 18:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!