Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért kérdezik egy állásinterj...

Miért kérdezik egy állásinterjún hogy mennyi a bérigényem, ha az adott cég nem tud annyi fizetést adni úgy sem?

Figyelt kérdés
2019. aug. 24. 08:47
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

Mert nagyobb eséllyel maradsz hosszabb távra, ha 250 ezer forintra vágytál, és úgy kapsz 300 ezret, mintha a 400 ezres igényednek tudják csak a háromnegyedét megadni. Nekik sem érdekük olyat venni fel, aki csak átmeneti ugródeszkának használja a céget, amint talál olyat, ahol megkapja, amit akart, azonnal lelép.

Vannak nyilván munkakörök, ahol leginkább a szakértelem és a tapasztalat számít, de a legtöbb olyan, hogy bárkinek helyben meg lehet tanítani, az ilyenekre szívesebben vesznek fel olyan embert, akit kevés pénzzel elégedetté tudnak tenni.

2019. aug. 24. 14:43
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
Mert megnézik melyik jelentkező mennyi pénzért milyen színvonalat tud nyújtani. És akkor eldöntik, hogy felveszik az olcsó hülyét vagy inkább fizetnek kicsit többet egy jó munkaerőnek.
2019. aug. 24. 17:57
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

Tőlem is mindig kérdezték. Mindig bruttó 600-at kértem. Igen, volt ahol mondták, hogy sok.

De most mégis annyit kapok, mert volt, ahol megadták.

Engem nem különösebben érdekel, hogy többet is megadtak volna vagy sem. Ezt megkaptam, elégedett vagyok vele, ennyi.

Ezért kérdik. Ha nem tudják megadni akkor menj máshova. Ha hónapokig nem sikerül akkor lehet, hogy túl sokat kérsz.

2019. aug. 24. 22:53
 14/19 anonim ***** válasza:
600 bruttóval szerintem még borsod abaúj zemplén megyében is keveset kérnél. ha csak nem dolgozol havi 300 órát, úgy talán meglenne havi 150 e ft már... nem mintha én jobb órabérbe lennék, de a legtöbb helyen már egy segédmunkásnak/betanított munkásnak megadják az 1000ft nettót pl. kínaiakban, tescoban is pl 900 + a nettó kezdő órabér. Egyébként azért, mert így lesznek akik még kevesebbet is kérnek, mint amennyit ők megadnának. Sok ember nem meri megmondani mennyi a valós bérigénye, mert fél hogy nem kapna állást, vagy túl sokat kérne. Pl. bruttó 1000ft-ot lehet megadnák, de valaki mondja nekik hogy 800-700. Máris nyertek maguknak egy olcsó munkaerőt.
2019. aug. 28. 00:33
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
14: nem órabérről beszélt, hanem havi bruttó 600 ezerről.
2019. aug. 28. 05:53
 16/19 anonim ***** válasza:

Én írtam, és igen, bruttó 600 ezerről, mint havi bér. És dehogy kell érte havi 300 óra. Sima "heti 40 órás" H-P 8-16:30.

És megmondom őszintén kellett pár interjú mire úgy tudtam kimondani, hogy ne azt érezzék rajtam, hogy ezt még én is túlzásnak tartom. :)

2019. aug. 28. 07:10
 17/19 anonim ***** válasza:
Ez igen. Elég jó fizetés. Informatikus vagy programozó vagy talán?
2019. aug. 28. 23:23
 18/19 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Valóban a borsodi székhelyről van szó, ahol nem 600ezrekről beszélünk, hanem bőven 200 alatti nettóról, ahol pár tízezer is sokat jelent az embernek.
2019. aug. 29. 06:15
 19/19 anonim ***** válasza:
Miskolci vagyok kérdező. Ne várj itt sokat. Aki itt nettó 200 felett keres, már királynak számít. A legjobb mérnökök itt bruttó 500 körül keresnek. De kevesen vannak. 90% a Boschban és Takatában, BCben gyártósor mellett dolgozik nettó 140 ért. Ismerős Boschban 6 éve mérnök, bruttó 350 et kap. Ami a pesti kezdő. Elgondolhatod, hogy évről évre csökken a város népessége, elmennek Debrecenbe, PEstre vagy nyugatra innen.
2019. aug. 29. 06:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!