Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Állást váltok, mi az, amit az...

Állást váltok, mi az, amit az "kell", vagy érdemes elintézni?

Figyelt kérdés

2020 Januárban mondok fel, ekkor lesz meg 2 évnyi munkaviszonyom egyhuzamban. Ha februárban jár le az 1 hónap felmondási időm, és február közepétől kezdek az új munkahelyemen, akkor arra a 2 hétre mit lenne érdemes, vagy mit kellene elintéznem?

TB? Álláskeresési járulék? Be kell jelentkeznem álláskeresőként akkor is, ha tudom, hogy úgyis lesz 2 hét múlva állásom? Jelezni kell ilyenkor az ügyintézőnek, hogy ne keressenek nekem állást, mert úgyis lesz előreláthatóan?

2019. aug. 23. 16:31
 1/3 A kérdező kommentje:
Bocsánat, a kérdésben a "kell" elé becsúszott egy "az" tévesen.
2019. aug. 23. 16:32
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Semmit nem kell csinálnod. A munkaviszony megszűne után még 45 napig passzív jogon lesz tb-d, álláskeresőként registrálni pedig nem kötelező. Igényelhetsz pénzt, de ha tudod előre, hogy csak egy-két hét, akkor én megkímélném magam a papírmunkától.
2019. aug. 23. 16:51
 3/3 anonim ***** válasza:
79%

Úgy, ahogy előttem írták.

Álláskeresési járadék igénybe vétele nem kötelező, de lehet, hogy nem hagynám ki, mivel:

"Az álláskeresési járadékban részesülő személy munkaviszony létesítése esetén az álláskeresési

járadék fennmaradó időtartamára járó juttatás egyösszegű kifizetésére jogosult abban az esetben, ha az álláskeresési járadékban részesülő álláskereső, a járadék folyósítási idejének

kimerítését megelőzően:

-határozatlan időtartamú;

-teljes, vagy legalább napi 4 óra munkaidejű részmunkaidős munkaviszonyt létesít;

-az álláskeresési járadék megszüntetésétől a kifizetés napjáig folyamatosan munkaviszonyban

álljon

-ezt a munkáltató igazolja,

-az egyösszegű kifizetés iránti kérelmet az álláskeresési járadék folyósítási idejének lejártát

követő 30 napon belül kell benyújtani a kirendeltségen.

Nem veheti igénybe az egyösszegű juttatást azon álláskereső, aki az álláskeresési járadék

folyósítása alatt ugyanazzal a munkaadóval létesít munkaviszonyt, amellyel az

álláskeresési járadék megállapítását megelőzően utoljára munkaviszonyban állt."

2019. aug. 23. 16:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!