Állást váltok, mi az, amit az "kell", vagy érdemes elintézni?
2020 Januárban mondok fel, ekkor lesz meg 2 évnyi munkaviszonyom egyhuzamban. Ha februárban jár le az 1 hónap felmondási időm, és február közepétől kezdek az új munkahelyemen, akkor arra a 2 hétre mit lenne érdemes, vagy mit kellene elintéznem?
TB? Álláskeresési járulék? Be kell jelentkeznem álláskeresőként akkor is, ha tudom, hogy úgyis lesz 2 hét múlva állásom? Jelezni kell ilyenkor az ügyintézőnek, hogy ne keressenek nekem állást, mert úgyis lesz előreláthatóan?
Úgy, ahogy előttem írták.
Álláskeresési járadék igénybe vétele nem kötelező, de lehet, hogy nem hagynám ki, mivel:
"Az álláskeresési járadékban részesülő személy munkaviszony létesítése esetén az álláskeresési
járadék fennmaradó időtartamára járó juttatás egyösszegű kifizetésére jogosult abban az esetben, ha az álláskeresési járadékban részesülő álláskereső, a járadék folyósítási idejének
kimerítését megelőzően:
-határozatlan időtartamú;
-teljes, vagy legalább napi 4 óra munkaidejű részmunkaidős munkaviszonyt létesít;
-az álláskeresési járadék megszüntetésétől a kifizetés napjáig folyamatosan munkaviszonyban
álljon
-ezt a munkáltató igazolja,
-az egyösszegű kifizetés iránti kérelmet az álláskeresési járadék folyósítási idejének lejártát
követő 30 napon belül kell benyújtani a kirendeltségen.
Nem veheti igénybe az egyösszegű juttatást azon álláskereső, aki az álláskeresési járadék
folyósítása alatt ugyanazzal a munkaadóval létesít munkaviszonyt, amellyel az
álláskeresési járadék megállapítását megelőzően utoljára munkaviszonyban állt."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!