Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » HR-esek Holnap lesz egy...

HR-esek Holnap lesz egy interjúm, HR gyakornoki pozícióra. Mi a tuti válasz arra a kérdésre, hogy miert érdekel a HR? Milyen választ vártok el erre a kérdésre?

Figyelt kérdés
Az jó esetleg, hogy szeretek szervezkedni, profilokat analizálni és kiválasztani a megfelelő jelöltet? Mert érdekelnek az emberek mint alkalmazottak, mert ők a legfontosabb erőforrásai a cégeknek és tudom, hogy a HR-től is függ a cégek versenyképessége, mivel ők választják ki az alkalmazottakat és ezt mind szeretném megtanulni, mert ez nagy kihívás lenne a számomra? Vagy melyik válasz a nyerő?

2019. aug. 21. 11:14
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
15%

Ez mind bullshit duma.

Mi lenne ha az igazat mondanád?

2019. aug. 21. 12:56
 2/14 A kérdező kommentje:
Te például HR-es vagy, hogy bullshit dumanak gondolod? Amúgy jó lenne ha akkor a kérdésemre is válaszolnal hogy mit kéne mondani, nem csak lebullshitezni.
2019. aug. 21. 12:58
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

Igen, Hr-es vagyok, nekik szólt a kérdés.

Évente 250-300 gyakornokot foglalkoztatunk, kB 3-4-szer ennyit interjúztatunk.

Szóval van rálátásom mind a hr-re, mind a gyakornoki foglalkoztatásra és interjúkra.

hogy szeretek szervezkedni, profilokat analizálni és kiválasztani a megfelelő jelöltet

-nem szervezkedünk, a szeretsz szervezkedni azt jelenti, hogy szeretsz mindenbe beleszólni, nehezen veszed az utasításokat, nem jó pont a felvételin. Profilokat analizálni? Mit kell azon analizálni? Max keresel a rendszerben kulcsszavakat, de a legtöbb helyen erre van megfelelően működő hr szoftver, nem egyesével böngészed a jelöltek cv-jét vagy rekordját. Ebből kiderül, hogy szeretsz az Fb-n és instan lógni, és véleményt alkotni. A megfelelő jelöltet nem te fogod kiválasztani. Gyakornoknak mész.

Mert érdekelnek az emberek mint alkalmazottak, mert ők a legfontosabb erőforrásai a cégeknek.

Ez valami propaganda szöveg? Nagyon vicces ezt letolni egy interjún.

HR-től is függ a cégek versenyképessége, mivel ők választják ki az alkalmazottakat

Nem a hr választja ki az alkalmazottakat. Max olyan helyen, ahol minden mindegy, szalagra jó lesz. A normális helyeken, szellemi pozíciók esetén nem csak a hr-rel találkozik a jelölt, hanem a leendő főnökkel és vagy kollégákkal vagy a terület vezetőjével. Sokszor több körös interjú, AC, egyéb mérések vannak az interjú különböző fázisaiban.

Én most teljesen feleslegesen mondok neked mondatokat, mert az egy betanult szöveg lesz a részedről. Gondolom azért mennél hr gyakornoknak, mert a tanulmányaidba ez illik bele. Miért választottad az adott szakot? Mik a kedvenc tárgyaid? Mik, amik kifejezetten jól mennek és élvezettel töltenek el?

A hr azért elég tág fogalom, nagyon sok részterülete van, mi érdekel leginkább?

Ezeket próbáld meg magadnak megfogalmazni.

2019. aug. 21. 13:44
 4/14 A kérdező kommentje:
Jó köszi
2019. aug. 21. 14:15
 5/14 A kérdező kommentje:
Nekem valahogy nehéz megfogalmazni nagyon szeretném a gyakorlatot és megbonyolitom a dolgokat. Azért jelentkeztem a szakra mert szívesen dolgozok emberekkel és mert sokszínű a munka. A legjobban a Recruiting érdekel nem tudom, hogy ez jó válasz-e vagy hogy mennyire menjek bele a témába. Szerinted ha ezt mondom ez így elég? És köszi még egyszer az előbbi részletes válaszod.
2019. aug. 21. 14:51
 6/14 anonim ***** válasza:

Igen, ez így teljesen oké.

Sok sikert holnapra.

2019. aug. 21. 15:24
 7/14 A kérdező kommentje:
Oke köszönöm szépen
2019. aug. 21. 15:49
 8/14 anonim ***** válasza:
53%
Azért vicces, hogy maholnap a te dolgod lesz az interjúztatás és fogalmad sincs róla.
2019. aug. 21. 16:55
 9/14 A kérdező kommentje:
Te nem is ismersz engem azt se tudod mit tudok és mit nem úgyhogy nem kellenek ezek a megjegyzések
2019. aug. 21. 17:02
 10/14 anonim ***** válasza:
53%

sikerult?

Szerintem mond azt hogy ugy erzed jó rálatasod van arra hogy melyik alkalmazott lenne a megfelelõ hosszabb munkavállalásra stbstb

2019. aug. 21. 17:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!