Sokan miért mondják már, hogy késő diplomát csinálni, pl info márnoki bsct 33 évesen? Ennyire bajos ha az ember 30 feletti és nem veszik fel a munkaltatok?
Szerintem vágj bele! Maximum megpróbáltad és nem jött össze, IT-nél nem tudom hogy működik ott hiány van, biztosan szükség lesz rád.
Az ismerősöd viszont, aki 35 évesen kezdte a jogot és 40 évesen szerinte nagy kereslet lesz rá, szerintem jó vicc, mondom ezt jogászként, látva ezt a pályát. Ahhoz nagyon jónak kell lenni először is, hogy mint jogászra nagy kereslet legyen akkor is ha akár 25 éves az illető. Most sok jogász végez, nagy a verseny a pozíciókért, az elvárások is magasabbak ma mint régebben mindegy, hogy bíróságról vagy ügyvédi irodáról van szó. Fiatalon jobban formálható az ember egyébként, nagyobb munkabírás, jogi gondolkodás is jobban elsajátítható egy 40 éves embernél már problémás (hiába dolgozott másban ez egy speciális terület, kivéve ha közigben volt mondjuk) akkor még nem is beszéltem a 3 év utáni szakvizsgáról, ha ügyvédi irodában gondolkozik akkor számolhat +10 évvel, hogy megtérüljön, ergo 55 év körül lesz. Ha neki ez megéri, csinálja.
Általában a húszonéveseket keresik akikről az utolsó bőrt is le lehet húzni, ráadásul az állam is kedvezményeket ad értük.
A diolomához pedig sohasem késő, én 28 voltam és semmit nem veszítettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!