Miért van az a köztudatban, hogy a nőknek nehezebb elhelyezkedni?
Én pont fordítva látom.
Pl. rengeteg munka van, ahol a jól külső sokat számit (pl.recepciós, eladó, pultos, titkárnő, hostess, stb).
Meg legtöbb helyen férfi a főnök, aki a csinos hölgyeket részesiti előnyben.
Másrészt meg mostanában bevezettek mindenféle női kvótákat azokra a területekre, ahol kevés volt a nő (pl. mérnöki, infós terület), ill. magasabb poziciókba.
A legtöbb munkanélküli férfi és ismerőseim közül is a nők találnak könnyebben munkát.
Miért van mégis máshogy a köztudatban?
(ui. a szülés dologgal ne gyertek, legtöbb mai nő nem nagyon szül).
ui. a szülés dologgal ne gyertek, legtöbb mai nő nem nagyon szül
Attól, hogy te homokbadugos a fejed, attol3 ez még nem igaz.
Egyébként a férfiaknak ezerszer könnyebb munkát talalni, mert ha nem tanult, akkor is barmikor elmehet epitkezesre, targoncasnak vagy barhova. Nekem is van rengeteg ilyen ferfi ismerősöm, targooncajogsit is fizetik, ez sem lehet kifogás. A legtöbb mmunkához férfierő kell
A nőknek kiesett a legtöbb fizikai meló, cserébe ott van nekik a kényelmes irodai meló.
Szellemi téren pedig műszaki, informatikai területén előnnyel indul egy nő, mert ezek a szakok el vannak férfiasodva, és bizonyítottan jó hatással van a munkára, ha vegyesen vannak a nemek. Szóval némely területén többet keresnek a nők (lásd Google botrány)
Én a magasabb pozíciókról is tudok nyilatkozni: kb 26 éves korodtól kezdve ketyegő időbombának számítasz, a pofátlanabbja rá is kérdez a családi hátteredre (ami törvénytelen). Ismerősi körben sok férfi van aki 6-12-24 hó alatt váltogatta az állásokat, elment cégtől majd visszament stb. Őket tárt karokkal fogadják. Nekem 3.5, 2.5 és 1 éves munkáimat kritizálják hogy "sehol se tudok megmaradni".
Ha nő vagy és asszertíven kommunikálsz, értsd, tisztelettel, de vezetőként egyértelműen hogy mit lehet és mit nem, akkor erőszakos vagy, ha meg kollaboratívan akarsz dolgozni akkor nem vagy elég határozott.
A férfi főnököknek gyakran van rólad egy sztereotíp kép a fejükben, a női főnökök meg egyenesen el akarnak taposni.
Ja és ha el mersz menni szülni 1-2-3 év után, jaj neked, hát cserben hagytad a céget!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!