Miért tartják sokan kevésnek a havi nettó 200 ezer forintos fizetést? Szerintem az pl. már gazdagnak számít
Figyelt kérdés
2019. aug. 16. 16:56
31/39 A kérdező kommentje:
Hát de nem muszáj Pesten lakni és albérletben sem.Miért nem vesztek egy házat vidéken,4-5 millióért már kaptok,hitelből hamar megvan aztán nem kell albérletben nyomorogni
2019. aug. 17. 12:46
32/39 anonim 

válasza:

Vidéken lenne 5 millióért kis lakás, onnan származom, van egy önkormányzat, egy iskola, egy kocsma és kb. ennyi.
Oda nem jó a szaktudásom, a nyelvtudásom se tudom használni Röcsöge-alsón. És ha lenne is állás (de nincs) az önkormányzatnál kb havi nettó 130-ért. Nem perspektíva.
33/39 A kérdező kommentje:
Hát de az még mindig jobb,mint hogy minden pénzed elmegy albira,nem?
Persze hogy panaszkodtok a fizetés miatt,Pesten nem lehet megélni.Nem értem miért akar mindenki mindenáron Pesten lakni,amikor a lakást se tudjátok kifizetni
2019. aug. 17. 12:55
34/39 anonim 

válasza:

Aki nem kesek 350-4-500 ezret Pesten, vagy nincs párja és közösen osztoznának, azok Pesten alig alig tudnak megélni. Van eyg haverom Pesten, érettségivel sima postai alkalmazott, 300 nettót keres Pesten (ezt az összeget ott utána dobják mindenkinek, azt mondja) és 120 a lakhatása, 60 a kaja, 30 a ruházkodás, plusz tisztálkodási szerek, bkv stb. Hónap végére jó ha marad 30 ezer ftja.
35/39 A kérdező kommentje:
Postán 300 ezret keres? :OOO
Na ezt nem hiszem el.Itt egy közalkalmazott diplomával bérminimumot kap.Akkornegy érettségis postai alkalmazott még kevesebbet kaphat.
Diplomát nem igénylő munkára meg csak a minimálbér jár.
2019. aug. 17. 14:16
36/39 anonim 

válasza:

Dehogyis kérdező. Pesten azért vannak normális fizetések.
37/39 anonim 

válasza:

Ezek ilyen városi legendák hogy a postás is 300 ezer nettót keres,arra max 120-130 ezret adnak.
38/39 anonim 

válasza:

Szerintem is magyar viszonylatban ez már gazdag;viszont szerintem lehet, hogy arra gondolnak, hogy 'csak' "több, mint a semmi." Amíg látják pl hogy a politikusoknak mondjuk ilyen milliós a fizetésük pl, hát búsulnak, mert jutni jut pl nyaralásra, meg egy-két ilyen esetleges pl javításra a házban, hogyha valami szétmenne, nem valami nagy összeg. Viszont pl ha nem csak magyar viszonylatban nézzük, hanem külföldiekkel összevetve, akkor meg lehet, hogy siralmas. Szal lehet még annak titulálni, hogy elkeserítő. :S :S :( :(
39/39 anonim 

válasza:

Magyar viszonylatban se gazdag aki 200-at keres. Mivel az átlagfizetés is 200 felett van, így aki csak 200-at keres az átlag alatti. Nem a mélyszegény kategória, de azért bőven szegénynek számít még.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!