Miért tartják sokan kevésnek a havi nettó 200 ezer forintos fizetést? Szerintem az pl. már gazdagnak számít

#Én szeretném tudni hogy akik 400 ezer körül keresnek vagy többet mint 200 ezer azok hol dolgoznak melyik cégben hogy kerültek oda mi a szakterületük.#
Budapesten kapok 400-at. Informatikusként pár év tapasztalattal ez még csak nem is kiemelkedő. Kis túlzással kb az kap 200-300 között aki épp csak bekapcsolni tudja a gépet.

Faterom gyárban kap alap fizuként nettó 256e-et, túlórával 360e VS. mérnökként kapok nettó 136e-et.
Ő saját házban él és el van adósodva, nincsen nála áram, víz, telefon, élelmiszert utolsó 8-9 napban hitelre veszi VS. fizetem az albérletem és a számlákat, nem sok, de marad 15-50eFt között
A gazdagság relatív, örökölt 5mFt-ot nem adott senkinek, hitelét letudhatta volna, de inkább kocsma, alkohol, dohány, "nyerőgépek" és 3 hónap alatt a seggére vert.
Nettó 200eFt-al én is gazdagnak érezném magam :)

Gazdag nem attòl leszel, hogy mennyit keresel, hanem attòl, hogy mennyit tudsz költeni luxusra. Ha van saját házad mondjuk, olcsò rezsi és szeretsz főzni, akkor marad a 200-bòl 120-ad luxusra. Éves szinten 1440000, abbòl már több nagyobb nyaralás is kijön. Vagy egy olyan ahol folyamatosan kinyalják a feneked.
Ezzel szemben én keresek 350-et, 170 elmegy a lakhatásomra (140+rezsi), kb 80 a kajára, a maradék 100-at meg minden hònapban félreteszem, hogy egyszer vehessek egy lakást. Évi egyszer elmegyek nyaralni, ami még le is jön ebből. Akárhogy számolom ebből itt Pesten csak hitelből lesz lakás. Amint meglesz az önerő meg is veszem és akkor ezt a 100-at is félretehetem. Nah és én akkor fogok ott tartani, mint valaki 200-al vidéken, saját házzal... És nem leszek gazdag egyébként akkor sem.

550et keresek, jó fizu, de gazdag nem vagyok, mert a szüleimtől semmit nem kaptam, meg a férjem se, így mindent nekünk kellett összerakni. Mostanra lakás Pesten (hitelre ofc), középkategóriás használt autó, évi egy nagyobb, pár kisebb utazás. Ahhoz képest, hogy egy vidéki lyukból indultam, ahol se fűtés, se meleg víz, ahhoz képest nem rossz. De a gazdagság nem ez.
Folyamatosan tanulni, fejlődni, dolgozni kell, nincs más titok.

280 nettó keresek (diploma, több nyelv, Bp), ebből lejön a rezsi, lakhatás, bkv bérlet, telefon, gyógyszerek, tisztálkodó-és mosószerek, néha 1-1ruha-cipő, orvosi vizsgálat (maszek), plusz mindig elromlik valami (múlt hónapban vasalót kellett vennem, most mosógépet, de a porszívóm is döglődik), utazás nuku, szórakozás nuku, nyaralás nuku, drágább ruha-cipő nuku.
Ha lenne társam, nyilván jobban élnék.
Egyedülállónak Bp-en 200-300 nettó messze nem a gazdagság.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!