Hol itt a gond, hogy rosszul keres az átlag magyar és a 67% nem éri el a nettó 240-es átlagbért? Szó sincs ilyesmiről, mindenki dőzsöl.
Én diákként dolgoztam 12 órát gyárban,szalag mellett. Pisilni alig volt idő, nemhogy netet nyomkodni.
Most meg kényelmes irodában dolgozom, szintén 400 körül keresek, és még netezni is szoktam.
Tehát ne itt akarj reprezentatív közvélemény kutatást csinálni. Arányaiban sok itt az unatkozó informatikus és egyéb irodai dolgozó, viszont kevés a sori melós.
A 4 millió szegény csak értelmezés kérdése. 400 nettóval én is szegény vagyok, ha szegény az aki nem éri el a középosztály szintjét. Márpedig ahhoz jóval több kéne.
Ugyanakkor nincs napi megélhetési gondom, számlákat, hitelem időben fizetem, nem csak zsíros kenyérre jut.
De mondjuk évi két hetes nyaralás valami egzotikus szigeten nem fér bele.
Vagy pl új autót se vehetek.
Tehát ha úgy vesszük, (mert valamelyik politikai oldal a maga igazát akarja bizonyítani) akkor bizony én is szegény vagyok.
Szóval azért nem nehéz kihozni, hogy van 4 millió szegény.
Szia. Tipikus gyakoris vagyok. Heti 2 napot dolgozok. Az viszint olyan effektív hogy olyan mintha napi 2 napot dolgoznék. Fizetésem nettó 1 milla. Bmw , kertes ház van , köszönöm. Foglalkozásom: hivatásos influencer.
Na pá.
Igen csak mondjuk a létminimum mint kifejezés azt sugallja egy átlagembernek, hogy mondjuk kenyér és víz jut épphogy csak.
Miközben a létminimum nagyon nem ezt jelenti. A kiszámolt létminimum érték vidéken egy egész normális megélhetésre elég. Nem a száraz kenyér rágás szintje.
Nem csoda, hogy hivatalosan nem számolnak már létminimum értéket, hiszen gyakorlati értelme semmi.
Na ugye máris kiderült, hogy mégis csak úgy lesz 4 millió szegény, hogy kellően magasan húzod a határt.
Ilyen alapon ki lehet hozni a 9 millió szegény országát is. Csak játék a számokkal.
Havi 270 egy két gyerekes családnak nagyjából elég. Nem vesznek ebből új autót de bőven nem az éhezés szintje. Ez két minimálbéres szülőt jelent plusz csp és adókedvezmény. Aki ez alatt él az konkrétan nem is akar dolgozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!