Ha Németországba szeretnék kimenni dolgozni, akkor ahhoz mennyi pénz kell?
Nagyon szeretnék kinnt külföldön , azonbelül is németországban dolgozni,megy a nyelv és valamivel jobbak a viszonyok mint itthol, úgy gondolom egy próbát megér.Leginkább pincér,pultos,vagy konyhai kisegítői állás érdekelne.
De nem tudom hogy a munka kezdéséig milyen mértékű költségek terhelnének engem .Mennyi az a pénz összeg amivel már neki lehet indulni.Mindenképpen szállós helyekre adnám a jelentkezésem,a lakhatást egyenlőre természetesen csak így tudnám megoldani.
Főként olyanok válasza érdekelne akik kinnt külföldön dolgoznak/dolgoztak hasonló körben .
Jobb ha már úgy mész ki, hogy van munkád. A lakhatás ára 100€-tól több ezerig húzódik attól függ, hogy hol és milyen szinvonalon akarsz élni. Németországban a hosszú távú albérletek mennek, vagy pedig az airbnb.
Ha nagyvárosba mész akkor drága ha kisvárosba akkor olcsóbb. Hamburgban voltam airbnb-ben kb 30€/nap. Biztos van olcsóbb is, de drágább rengeteg. Utána albérletben laktam, az 900€ volt 2 évvel ezelőtt, de nem könnyű találni.
Vagy úgy mégy, hoyg már van munkád (meg szállásod), vagy ha nem, akkor valahol laknod kell addig, amíg találsz munkát.
Viszont munkahely nélkül nem tudsz szobát/lakást bérelni, csak hostelban vagy hasonló helyen tudsz megszállni, ami nem olcsó.
Emellett a kaja, tömegközlekedés is havonta minimum 200-300 Euro alsó hangon számolva - és két-három hónap símán beletelik, mire találsz munkát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!