Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Szerintetek a közalkalmazotti...

Girlll3 kérdése:

Szerintetek a közalkalmazotti bérek miért ilyen alacsonyak? Ti hogy boldogultok ennyi pénzből?

Figyelt kérdés
Nővérem keres körülbelül 140 ezer nettót. Fbből önállósodni nem tud és folyton azt hallgatja itthon, hogy mennyire keveset keres... mintha ő tehetne róla.

2019. aug. 5. 11:08
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
100%
Ja, és közalkalmazott nem csak okmányirodában dolgozhat ám. Én se ott vagyok. :D
2019. aug. 6. 11:07
 32/38 anonim ***** válasza:
33%

Ez a baj. Ott kellene lenned. Ha az okmányirodában van szükség munkaerőre akkor ott.

Éppen erről beszélek. Egyes területeken sírás rívás van, hogy sok a munka kevés az ember, máshol meg dobizgatnak, láblógatnak.

Mert te hamarabb végzel a feladataiddal (vagy kevesebb a feladatod mint amit a munkaidőd megenged nézőpont kérdése) a fennmaradó munkaidőben tudnád kamatoztatni az átlag feletti képességeid (hisz hamarabb végzel mint a többiek ott ahol szükség van arra.

Nem vagyok egy nagy híve a kormányunknak, de abban igazuk van, hogy nem fizetnek többet, amíg ez rendbe nincs téve, hogy ott legyen a közalkalmazott ahol szükséges addig én egy fillért nem emelnék, ha már a világ nem korrekt legalább következetes lennék. A versenyszféra mindenkit tárt karokkal vár.

2019. aug. 6. 14:16
 33/38 anonim ***** válasza:
22%

XDDDD

Ugye ezt nem gondolod komolyan? :D Tanultam x évet, dolgozok a szakmámban y éve, és menjek át az okmányirodába, mert ott kevesen vannak?? :D

Ennyi erővel miért ne menjek festőnek, vagy autószerelőnek? Abból is hiány van... :DDD

Remélem, hogy viccelni próbálsz.

2019. aug. 6. 14:20
 34/38 anonim ***** válasza:
19%

#33: pedig igaza van. Nézd meg a Lidl vagy Aldi milyen hatékonyan működik: ha épp nagy a sor akkor a kevésbé fontos pakolászás helyett mennek a pénztárba. Ha kevesebb a vevő akkor ismét pakolnak.

Ugyanezt a hatékony munkaszervezést kéne az állami szférában is megvalósítani.

Tényleg nem normális, hogy órákat vár az ember, miközben más állami dolgozó meg a lábát logatja.

De látom ott ez a mentalitás, hogy van diplomám, tanultam x évet, csak nem fogok alantas munkát csinálni... Erre a hozzáállásra nem is jár több, sőt, így is túl sokat fizetnek.

2019. aug. 6. 15:08
 35/38 anonim ***** válasza:
46%
Az előzőek jól írják: a betanitott irodai melónak legalább a fele láblógatás, csak gondolom azért kell 8 óraban ott lenni, mert az ügyintézések szétszórtan jönnek, és mindig kell oda valaki, aki 30 percenként gyorsan elintéz valamit. Ezzel szemben más területeken egész napos hajtás van, és még a 8 óra is kevés, hogy elvégezzék a munkát, hát még jó, hogy többet keresnek. Ebben igaza van a kormánynak, a végzett munkát figyelembe véve aránytalan lenne az átlagos fizetés a közszférában.
2019. aug. 6. 15:12
 36/38 anonim ***** válasza:
100%

1. Nálunk is hajtás van, írtam, hogy el kell végeznem a feladatom, addig nem mehetek haza.

2. Így is általában én várok a partnerekre, hogy csinálják már a dolgukat.

3. Ha a fejemen pörgök, akkor is naponta egyszer, késő este frissül a rendszerünk, akkor mennek ki a változtatások, így addig kvázi mindegy, hogy valamit reggel 8-kor, vagy délután 3-kor csinálok meg, eredménye ugyanakkor lesz.

4. Állambácsi részéről kb 130 nettóm lenne, a konkrét munkáltató intézmény meg hadd döntse el maga, hogy mennyit dob rá erre. :)

5. Szerintetek én nem szoktam órákat sorban ülni az okmányirodában, orvosnál, itt-ott? :D Tisztában vagyok vele, hogy mekkora szívás. Nem értem, hogy ettől miért kellene másoknak pályát váltaniuk.

2019. aug. 6. 15:19
 37/38 anonim ***** válasza:
100%

Közalkalmazotti bért kapok (óvódapedagógus) 130.000 nettó....

Hogy boldogulok? Őszintén egyedül sehogy. A férjem jobban keres mint én nettó 280 körül+ bónusz. Ha nem lenne így nem "engedhetném meg" magamnak ezt a munkát, amiért annyit tanultam. Elmehetnék két nyelvvizsgámmal multihoz, mint a férjem (neki is csak a nyelv kellett) de így is annyira kevés az óvónő az országban/munkahelyemen, hogy nem lenne lelkiismeretem itt hagyni. Bár szerinte kb 5 év múlva, ha gyereket saját gyereket vállalunk már nem lesz más választásom-

- cafeteria, bónusz 0ft.

27/N

2019. aug. 6. 18:21
 38/38 anonim ***** válasza:
67%
Ugyanazt a két mozdulatot a szalag mellett lehet végezni napi 8 órában néhány pihenővel, komolyabb szellemi munkát, ahol egy rossz kattintással is milliós károkat okozhatsz, viszont nem. Ott kell közben a kikapcsolódás is, amit az átlagember "Facebookozásként" tart számon.
2019. aug. 6. 19:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!