Szerintetek a közalkalmazotti bérek miért ilyen alacsonyak? Ti hogy boldogultok ennyi pénzből?
Ez a baj. Ott kellene lenned. Ha az okmányirodában van szükség munkaerőre akkor ott.
Éppen erről beszélek. Egyes területeken sírás rívás van, hogy sok a munka kevés az ember, máshol meg dobizgatnak, láblógatnak.
Mert te hamarabb végzel a feladataiddal (vagy kevesebb a feladatod mint amit a munkaidőd megenged nézőpont kérdése) a fennmaradó munkaidőben tudnád kamatoztatni az átlag feletti képességeid (hisz hamarabb végzel mint a többiek ott ahol szükség van arra.
Nem vagyok egy nagy híve a kormányunknak, de abban igazuk van, hogy nem fizetnek többet, amíg ez rendbe nincs téve, hogy ott legyen a közalkalmazott ahol szükséges addig én egy fillért nem emelnék, ha már a világ nem korrekt legalább következetes lennék. A versenyszféra mindenkit tárt karokkal vár.
XDDDD
Ugye ezt nem gondolod komolyan? :D Tanultam x évet, dolgozok a szakmámban y éve, és menjek át az okmányirodába, mert ott kevesen vannak?? :D
Ennyi erővel miért ne menjek festőnek, vagy autószerelőnek? Abból is hiány van... :DDD
Remélem, hogy viccelni próbálsz.
#33: pedig igaza van. Nézd meg a Lidl vagy Aldi milyen hatékonyan működik: ha épp nagy a sor akkor a kevésbé fontos pakolászás helyett mennek a pénztárba. Ha kevesebb a vevő akkor ismét pakolnak.
Ugyanezt a hatékony munkaszervezést kéne az állami szférában is megvalósítani.
Tényleg nem normális, hogy órákat vár az ember, miközben más állami dolgozó meg a lábát logatja.
De látom ott ez a mentalitás, hogy van diplomám, tanultam x évet, csak nem fogok alantas munkát csinálni... Erre a hozzáállásra nem is jár több, sőt, így is túl sokat fizetnek.
1. Nálunk is hajtás van, írtam, hogy el kell végeznem a feladatom, addig nem mehetek haza.
2. Így is általában én várok a partnerekre, hogy csinálják már a dolgukat.
3. Ha a fejemen pörgök, akkor is naponta egyszer, késő este frissül a rendszerünk, akkor mennek ki a változtatások, így addig kvázi mindegy, hogy valamit reggel 8-kor, vagy délután 3-kor csinálok meg, eredménye ugyanakkor lesz.
4. Állambácsi részéről kb 130 nettóm lenne, a konkrét munkáltató intézmény meg hadd döntse el maga, hogy mennyit dob rá erre. :)
5. Szerintetek én nem szoktam órákat sorban ülni az okmányirodában, orvosnál, itt-ott? :D Tisztában vagyok vele, hogy mekkora szívás. Nem értem, hogy ettől miért kellene másoknak pályát váltaniuk.
Közalkalmazotti bért kapok (óvódapedagógus) 130.000 nettó....
Hogy boldogulok? Őszintén egyedül sehogy. A férjem jobban keres mint én nettó 280 körül+ bónusz. Ha nem lenne így nem "engedhetném meg" magamnak ezt a munkát, amiért annyit tanultam. Elmehetnék két nyelvvizsgámmal multihoz, mint a férjem (neki is csak a nyelv kellett) de így is annyira kevés az óvónő az országban/munkahelyemen, hogy nem lenne lelkiismeretem itt hagyni. Bár szerinte kb 5 év múlva, ha gyereket saját gyereket vállalunk már nem lesz más választásom-
- cafeteria, bónusz 0ft.
27/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!