Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Szerintetek a közalkalmazotti...

Girlll3 kérdése:

Szerintetek a közalkalmazotti bérek miért ilyen alacsonyak? Ti hogy boldogultok ennyi pénzből?

Figyelt kérdés
Nővérem keres körülbelül 140 ezer nettót. Fbből önállósodni nem tud és folyton azt hallgatja itthon, hogy mennyire keveset keres... mintha ő tehetne róla.

2019. aug. 5. 11:08
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
100%

Ahogy már előttem is irták: azért alacsony, mert nem profitorientált, nincsen közvetlen termelő haszon rajta. Meg hát a kereslet-kinalat: a közalkalmazotti lét nyugis, stresszmentes, irodai meló, ahol lehet lazulni és nem igényel komolyabb szaktudást, ezért rendkívül népszerű, sokan jelentkeznek rá, tehát van, aki ennyiért is elvállalja. Nincs olyan meló, ami nyugis, nem igényel komoly szaktudast, és még jól is fizet: valamit fel kell áldozni.

De igen, van más lehetőség: piacképes szakmával kimész a versenyszférába. Ott többet fogsz keresni, cserébe hajtósabb lesz kevésbé nyugis munkakorulmenyekkel.

2019. aug. 5. 18:27
 22/38 anonim ***** válasza:
100%

Váltson munkahelyet, sőt: képezze át magát. Nem kell se kőművesnek menni nőként, se programozó istennek lenni ahhoz, hogy a 140 nettónál jóval többet keressél.

Nem tudom felétek milyen, de pl. a szülővárosomban akár HETEKET kellett várni a normálisan dolgozó fodrászoknál időpontra. A körmösöknek is nagyon jól megy (fontos: ezeket midenképp vállalkozóként érdemes hosszútávon csinálni).

Észre kell venni, hogy mire van igény. Vendéglátózás esetleg?

Az átlagbérről: sokan abban a hitben vannak, hogy az átlagbért a gazdagok húzzák fel. Az a baj, hogy pont nem. Munkavállalóként a maximum amit el lehet érni, az jelenleg körülbelül másfél millió körül van nettóban és ez nagyon-nagyon ritka, speciális helyzetben sikerülhet.

Az ennyit, meg efölött kereső emberek szinte mind nem alkalmazottak, hanem vállalkozók, ők pedig osztalékként veszik ki a pénzt (már ha egyáltalán ki akarják) és ez nem munkabérként jelentkezik a statisztikákban, vagy pedig KATA-znak, ami szintén nem munkabér.

A valóságban inkább nagyon sok iparágban jóval több a bér, mint ami a statisztikákban látszik, mivel bevett dolog a borítékban kapott "bérkiegészítés". Építőipar, vendéglátás, meg lassan már mindenhol.

Ami igazán érdekes és hasznos adat lenne az a mediánbér, na de ezt meg nem hajlandók közölni. Esetleg valami nyesett átlag is jó lenne, a felső meg alsó 5% levágásával.

2019. aug. 5. 19:06
 23/38 A kérdező kommentje:
Átképzéshez pénz és idő kell. A fodrászat az pont engem érdekelne, de vállalkozni nem tudnék. Meg hát, teljesen egyértelmű, hogy anyagilag az apánk terhére vagyunk... szóval nem egyszerű
2019. aug. 5. 21:12
 24/38 anonim ***** válasza:
100%

Rengeteg ingyenes képzés indul, van olyan ismerősöm aki évente elkezd valamit, ha már egyszer ingyen van.

Elkezdesz fodrászkodni, csinálod alkalmazottként 1-2 évig és utána miért ne tudnál vállalkozni? Ha van stabil ügyfélköröd, akkor simán mehet. Kb. nulla befektetés egy egyéni vállalkozást csinálni, egy könyvelő 1 óra alatt megcsinálja neked ügyfélkapun keresztül egy tizesért, aztán intézi is havonta ugyan ennyiért. Addigra meg gondolom csak lesz annyi félretett pénzed, hogy tudj venni olyan dolgokat amik kellenek egy fodrászatba.

2019. aug. 5. 21:55
 25/38 anonim ***** válasza:
100%

Furák ezek a válaszok.

Én közalkalmazott vagyok, nt. 230-at viszek haza. 8:00 - 16:20 a meló, de le szoktunk lépni 4-kor, a péntek rövid (14:40-kor végzünk), ledolgozós szombat nincs, túlóra nincs, stb.

Páromnak egyszerűen szakmája van, és alkalmazottként dolgozik, ő is nagyjából ennyit keres, +/- 20k, attól függ hogy alakul a meló az adott hónapban. 7:00 - 16:00 a munkaidő, túlóra attól függ, hogy van-e kedve/energiája bent maradni, általában bent marad tovább, mert én úgyis csak 5 körül érek haza, neki meg addig is pörög a plusz pénz, why not.

Azért a 200-at szerintem nem egy nagy valami elérni, pláne Pest környékén. Basszus, utoljára gyári kisegítő 0 intes aljamelóval kerestem nt 150 környékén, mikor diák koromban elmentem ideiglenesen nyáron melózni...

Mondjuk közalkalmazottaknál nagyban függ attól, hogy az adott intézmény vezetője mennyire ül közel a húsosfazékhoz, mi is látjuk, hogy máshol kb kétszer ennyit keresnek ugyanebben a munkakörben a kollégák, mert ott valakinek a valakije a vezető... :D

2019. aug. 6. 08:43
 26/38 anonim ***** válasza:
50%

Hát ilyet is régen hallottam már, hogy rendszeresen a munkaidő vége előtt dobbantanak a dolgozók :) Ez csak a közszférában, vagy állami cégeknél történhet meg sehol máshol.

Azt hiszem ennél jobb válasz a kérdésre nem is létezhet.

2019. aug. 6. 10:09
 27/38 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként ez csak a Magyarokban van meg, ez a hitvilág, hogy agyon kell hogy dolgozd magad, és csak a fizikai munka az igazi munka, minden más csak naplopás... biztos valami régi rendszer maradványa. Ettől függetlenül, valóban én sem mindig értek egyet a közszféra és versenyszféra aránytalanságaival.
2019. aug. 6. 10:15
 28/38 anonim ***** válasza:
100%

Tegnap együtt ültünk a sógornőmmel a 16:21-es vonaton, én 16:20-ig dolgoznék, ő meg 16:30-ig, ő multinál van. Párom munkatársa is rendszeresen elindul haza fél 4 környékén, az meg kisvállalkozás. :D De én dolgoztam már egyházi intézményben is, ott is előfordult az ilyesmi.

Én speciel 20 perccel korábban érek be reggel, szóval a napi 8 óra pipa, de egyébként meg a főnököm annyit vár el, hogy legyen kész a rám bízott feladat. A kutyát nem érdekli, hogy mikor csinálom meg, illetve hogy ha kész van, akkor mit kezdek magammal. Nem oviban vagyunk. :D

2019. aug. 6. 10:17
 29/38 anonim ***** válasza:
37%

Azért a kötetlen munkaidőt ne keverjük már egy közalkalmazott munkájával. Aki egész napra kap egy fél órás feladatot, az menjen haza fél kilenckor?

Amikor a nekem kijelölt ügyintéző 11 -kor már ebédel, fél kettőkor még ebédel, három órakor meg úgy gondolják a munkatársai, hogy aznap már nem fog visszamenni akkor azt mondom a fele bért se érdemlik meg.

Miközben egyes helyeken olyan létszámhiány van, hogy rövidített nyitvatartás van az okmányirodákban, meg más megyékből cibálnak oda ügyintézőket, a TB -ben a családtámogatási igényt be akartuk adni (amit annyira reklámoznak) azért könyörögtek a múlt hónapban, hogy menjünk vissza szeptemberben, mert bajban vannak nem tudják megcsinálni határidőre. A reklámokban ez nincs benne, hogy nincs aki megcsinálja az ügyintézést. Közben a másik meg dobizik minden nap. Ez nem korrekt. Az is hülye aki ezt hagyja nekik.

Én a munkám során sok önkormányzatnál járok. Amit látok, hogy az irodákban szó szerint tengenek, lengenek. Van egy kis munka, de koránt sem annyi ami egy napra való, aztán egymást látogatják a másik irodákban, kávézgatnak, pletyi, aztán dobi. Nem kapnak sokat? Én ennyit se adnék. Ők inkább azért vannak ott, mert ez kényelmes.

Miközben más közalkalmazottakat megszakítanak. Ez a bosszantó.

2019. aug. 6. 11:00
 30/38 anonim ***** válasza:
100%

"Azért a kötetlen munkaidőt ne keverjük már egy közalkalmazott munkájával."

Ki keveri? Most csak te hoztad fel a kötetlen munkaidőt, én sehol nem emlegettem.

"Aki egész napra kap egy fél órás feladatot, az menjen haza fél kilenckor?"

1.: Sehol nem volt szó fél kilencről.

2.: Tulajdonképpen miért ne? Aztán majd a munkaadó elgondolkodik, hogy neki megéri-e erre foglalkoztatni valakit teljes állásban. ¯\_(ツ)_/¯

"Amikor a nekem kijelölt ügyintéző 11 -kor már ebédel, fél kettőkor még ebédel, három órakor meg úgy gondolják a munkatársai, hogy aznap már nem fog visszamenni akkor azt mondom a fele bért se érdemlik meg."

Ok, akiket írtam, azok közül senki nem ügyintéző.

"Közben a másik meg dobizik minden nap. Ez nem korrekt. Az is hülye aki ezt hagyja nekik."

A világ nem korrekt. Ennyi erővel én keresek 230-at, apám meg 4-szer ennyit, ez nem korrekt. :D Mindenki szabadon választhat munkát. Párom is ezelőtt olyan helyen dolgozott, ahol hajtás volt, minden nap 1-2-3 óra kötelező túlóra, minden második szombat dolgozós, stb. Fogta magát, átment máshova.

Mondjuk nézhetnénk onnan is, hogy valaki egész nap szrakodik a feladataival, miközben én 6-7 óra alatt végzek mindennel. Akkor igazából ki a produktívabb?

2019. aug. 6. 11:06
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!