Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Kórházi fizetés, papíron 8...

Kórházi fizetés, papíron 8 órás az életben 12-16 óra. Hogy rendeznék, amiről mindenki tud, de nem mer szólni sem. Engem miért rúgtak ki?

Figyelt kérdés

20 évi kórházi kemény munka után ami nekem hivatásom volt, most vissza akartam menni dolgozni. A papírt amit adtak, leírva 8 órát láttam, szóvá tettem, közölték, ez 12-16 órát jelent az életben, mert nincs képzett nővér.

A munkába állási papírral jelentkeztem az adott osztály főnővérénél, ott is ezt mondta ő is, és azt, menjek az alkalmassági papíromért az orvoshoz, akinek odaszól...úgy is volt, és nekem támadt, mit képzelek, hogy 8 órában akarnék melózni, alkalmatlannak minősített.

Megint vissza kellett mennem ezzel a papírral és válasszal az osztályra=Nem lettem felvéve, azonnal elküldtek. +Megemlítettem, miért kell automatikusan EDDSZ tagnak lennem évi díjat fizetnem, hiszen senki sem védi az érdekeink? Mondták /Orvos, főnővér igazgatónő/ mind, te sajnos nem csak okos vagy kitűnő tanuló mindenből, ezért nem is kellek, és ha rajtuk múlik soha vissza se vesznek.

#politika #kórház #egészségügy #karrier #semmi tájékoztatás #mindenki tud mindent #nem mernek szólni #robotmeló #semmi hivatás tudat #összeomlás stratégia
2019. aug. 3. 08:58
 1/5 anonim ***** válasza:
20%
Mese habbal... A kórházak két kézzel kapnak minden nővér után. Ha téged nem vettek vissza akkor annak más oka volt.
2019. aug. 3. 09:09
 2/5 anonim ***** válasza:
17%
Nem értelek. Mindenhol ez megy, hogy 8 órába bejelentenek és 10-14 órát dolgozol / nap. Miért gondolod, hogy az egészségügyben kivétel van, amikor iszonyatos munkaerő hony van. Ha elmész idősotthonba ápolónak ott is 8 órába jelentenek be és 12 órákat dolgozol. Hol éltél eddig? Ha 20 éve szakmabeli vagy, miért nem tudsz erről? Én nem vagyok a te szakmádban, mégis tudom mi van az egészségügyben, oktatásban, pedig egyik végzettségem sincs, csak tájékozódom.
2019. aug. 3. 10:44
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
* nem hogy van, hanem hiány van, csak elírtam...
2019. aug. 3. 10:45
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
2-es, azért a normális munkahelyeken a 8 óra tényleg 8 óra. Sajnos itthon kevés ilyen van az tény....
2019. aug. 3. 21:02
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

"2-es, azért a normális munkahelyeken a 8 óra tényleg 8 óra. Sajnos itthon kevés ilyen van az tény...."

Persze, amíg a rendkívüli munkavégzést (túlóra) a vezető el nem rendeli.

A kérdezőnek is 8 óra az 8 óra, ezt senki nem vitatta, csak közölték vele, általában fullon túlórázni kell az egészségügyben.

Mi ezzel a probléma? A papír jól volt kitöltve.

"92. § (1) A teljes napi munkaidő napi nyolc óra (általános teljes napi munkaidő).

(2) A teljes napi munkaidő - a felek megállapodása alapján - legfeljebb napi tizenkét órára emelhető, ha a munkavállaló

a) készenléti jellegű munkakört lát el,

b) a munkáltató vagy a tulajdonos hozzátartozója (hosszabb teljes napi munkaidő)."

2019. aug. 4. 06:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!