Kórházi fizetés, papíron 8 órás az életben 12-16 óra. Hogy rendeznék, amiről mindenki tud, de nem mer szólni sem. Engem miért rúgtak ki?
20 évi kórházi kemény munka után ami nekem hivatásom volt, most vissza akartam menni dolgozni. A papírt amit adtak, leírva 8 órát láttam, szóvá tettem, közölték, ez 12-16 órát jelent az életben, mert nincs képzett nővér.
A munkába állási papírral jelentkeztem az adott osztály főnővérénél, ott is ezt mondta ő is, és azt, menjek az alkalmassági papíromért az orvoshoz, akinek odaszól...úgy is volt, és nekem támadt, mit képzelek, hogy 8 órában akarnék melózni, alkalmatlannak minősített.
Megint vissza kellett mennem ezzel a papírral és válasszal az osztályra=Nem lettem felvéve, azonnal elküldtek. +Megemlítettem, miért kell automatikusan EDDSZ tagnak lennem évi díjat fizetnem, hiszen senki sem védi az érdekeink? Mondták /Orvos, főnővér igazgatónő/ mind, te sajnos nem csak okos vagy kitűnő tanuló mindenből, ezért nem is kellek, és ha rajtuk múlik soha vissza se vesznek.
"2-es, azért a normális munkahelyeken a 8 óra tényleg 8 óra. Sajnos itthon kevés ilyen van az tény...."
Persze, amíg a rendkívüli munkavégzést (túlóra) a vezető el nem rendeli.
A kérdezőnek is 8 óra az 8 óra, ezt senki nem vitatta, csak közölték vele, általában fullon túlórázni kell az egészségügyben.
Mi ezzel a probléma? A papír jól volt kitöltve.
"92. § (1) A teljes napi munkaidő napi nyolc óra (általános teljes napi munkaidő).
(2) A teljes napi munkaidő - a felek megállapodása alapján - legfeljebb napi tizenkét órára emelhető, ha a munkavállaló
a) készenléti jellegű munkakört lát el,
b) a munkáltató vagy a tulajdonos hozzátartozója (hosszabb teljes napi munkaidő)."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!