Ti mit csinálnátok, ha diplomásként a megpályázott állásokról nagy valószínűséggel azért is utasítanának el, mert hosszabb ideje állás nélkül vagytok, így nincs friss szakmai tapasztalatotok?
Több mint egy év kihagyás nem néz ki jól az önéletrajzban, és a munkáltató biztos azt gondolja, hogy az illető kiesett a gyakorlatból. Előtte is kb. 6-7 évig dolgoztam, miután végeztem az egyetemen, többé-kevésbé szakirányú munkakörökben, tehát nem vagyok már pályakezdő, de túl tapasztalt sem. Érdemes valamit behazudni, hogy mit "dolgoztam" az elmúlt több mint egy évben, pl. valami egyéni vállalkozást és utána azt mondani, hogy hát egy év után abbahagytam, mert nem volt nyereséges. De így mégis van valami szöveg arra, hogy mivel telt az elmúlt időszakom, mert az kevés, hogy álláskereséssel, önéletrajz gyártással, állásinterjúkkal töltöttem.
Nem kérek megjegyzést, hogy miből éltem egy évig, mert megvolt rá a megoldásom (tartalékom volt szerencsére), és nem csak diplomás munkaköröket pályázok, szóval sznob sem vagyok.
12-es, ha hiszed, ha nem, már eljátszottam a gondolattal, hogy nyári melóra az is tök jó lenne.
De azért mégsem életcél...
11-es, úgy látom, hogy más is jár hasonló cipőben, nem vagyok egyedül. A hirdetések száma tényleg változó, van, hogy hetekig semmi érdemleges, aztán hirtelen megjelenik 2-3, amire mindig is vártam, nagy örömmel megpályázom, meg közbe-közbe azért van egy-két tűrhető kategória. Sajnos, a legtöbb helyen azt sem tudja az ember, hogy mi az elutasítás indoka, van olyan, ahová be sem hívnak, ezek szerint az önéletrajz nem volt megnyerő, de egy-két esetben eljutok interjúig, és utána hetekig-hónapokig hallgatás, majd néhány esetben jelzik, hogy nem rám esett a választás, de legtöbbnél még csak visszajelzés sincs.
Én eddig egyetlen dolgot nem próbáltam ki: az ismeretséget. Egyszerűen nem nekem való, hogy szívességet kérjek ismerőstől, aztán beajánljanak valahova, ahol azután mindig rajtam lesz a bélyeg, hogy ja ez csak azért került be, mert x.y. ismerőse.
Szóval nem egyszerű.
Téged mennyire aggaszt ez a kb. egy éves űr az önéletrajzodban? Szerinted számít egyáltalán?
Jelentkeztem már eladónak, csomagolni, de ezekről a helyekről vagy gyorsan jön egy e-mail, hogy nem rám esett a választás, vagy semmi reakció.
Ismerős sajnos nincs olyan, aki tudna segíteni, max. férfiaknak való nehéz fizikai munka akadna, de oda nőket nem vesznek fel.
A lyuk mostanában kezdett aggasztani, legfőképp azért, mert nem hívnak interjúkra.
A héten behívtak a munkaügyibe, hátha ajánlanak valamit.
"Nem kérek megjegyzést, hogy miből éltem egy évig, mert megvolt rá a megoldásom (tartalékom volt szerencsére), és nem csak diplomás munkaköröket pályázok, szóval sznob sem vagyok."
Pedig ez a legfontosabb munkáltatói szemmel. Finoman leírnád hogy utaztál, tanultál, vállakoztál, családi gondjaid voltak átugranának felette.
De egy évnyi lyuk magyarázat nélkül az red flag.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!