Egy pénztáros miért "csak pénztáros" ha két idegen nyelven is beszél?
Fizetéskor volt előttem két külföldi, egyikkel angolul beszélt, a következővel németül, de nem ám makogva és pár szóval, hanem nagyon választékosan és rutinosan.
Ja és nem egy fiatal kis egyetemista diákmunkás volt, ránézésre úgy 40 éves, intelligens képű férfi.
> Ez csak Magyarországon meglepő. Hollandiában élek, itt mindenki beszél angolul
Mert csak Magyarország és Hollandia létezik a világon.
4!
Ezt irtam volna? Nem. Csupán egy példa volt. Írhattam volna, higy a nyugati országokban alap, hogy minimum egy idegennyelven beszélnek az emberek.
> Ezt irtam volna?
Igen, ezt írtad, idézem: "ez csak Magyarországon meglepő"
> Írhattam volna, higy a nyugati országokban alap, hogy minimum egy idegennyelven beszélnek az emberek.
Ez így konkrétan baromira nem igaz. Az Egyesült Királyságban kb. senki (aki nem bevándorló) nem beszél rendesen idegen nyelvet. Az Egyesült Államokban is ritka, hogy valaki az angol vagy spanyol anyanyelve mellett mást is beszél.
Jó,hát USA,meg a britteknek nem is kell,mert alapból világnyelvet beszélik,tehát ők eleve előnnyel indulnak nekik elég az anyanyelvűk.
Ezen én is ledöbbenek nyelvtudással máshol lenne a helye.
Erre ismerek olyan projektvezetőt aki nem dúskál angol nyelvtudásban és mégis felvették oda.
6!
Oke. Akkor most boruljak térdre a pénztáros előtt, mert beszél idegennyelvet? Ami amúgy alap a mai világban?
> Oke. Akkor most boruljak térdre a pénztáros előtt, mert beszél idegennyelvet? Ami amúgy alap a mai világban?
Én ilyet nem mondtam. Anyanyelvi szinten beszélek angolul, leszarom a pénztárosokat; ha tehetem, az automata pénztárat használom. De ettől még hülyeséget írtak némelyik válaszban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!