Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Szerintetek igaz hogy aki...

Szerintetek igaz hogy aki ulomunkat vegez pl penztaros az elhizik?

Figyelt kérdés
nem merek ilyen munkat vallalni pl penztarosnak lenni mert felek hogy keveset mozgok es hizni fogok.. tudom butasag, mert melle nem ennek tobbet mint amit egynap elegetek es szabadidombe sportolok csak van egy ilyen rossz erzesem ezzel kapcsolatba... persze lattam mar arufetoltot aki ducibb volt es nagyon vekony penztarost is... csak na

2019. júl. 28. 17:35
 1/7 anonim ***** válasza:
20%
Ha sza*ul kajálsz, elhízol. Ennyin múlik. Ülőmunka nem befolyásolja hogy hízol vagy sem. Önmagában a fizikai állómunka olyan 200 kcal pluszt éget el, ami nem számottevő.
2019. júl. 28. 17:45
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ez így általánosságban nem igaz. Én is ülőmunkát végzek, de amikor először munkába álltam fogytam, mert így volt egy rendszeresség az életmódomban. Előre összekészítettem a kajámat és azt vittem magammal, megvolt mikor tartottam szünetet és közben nem nassoltam aztán otthon még vacsi és megvolt a napi kajálás. Viszont láttam olyat is aki hízott a munkahelyén, mert folyton nasizott vagy kávét, üdítőt iszogatott miközben dolgozott, felteszem nagyon fel se fogta mennyi kalóriát bevitt ezekkel pluszban.

Pénztáros én csak diákként voltam, de ott azért elég nagy pörgés volt, gyakran álltam is meló közben mert nekem úgy kényelmesebb volt. Itt nem is nagyon tudsz munka alatt enni csak a szünetben illetve bizonyos helyeken ha nincs pörgés akkor segíteni kell árufeltölteni is ami azért elég jó fizikai meló a sok pakolással és hajolgatással.

Szerintem ha picit is odafigyelsz az étkezésedre nem fogsz hízni.

2019. júl. 28. 17:52
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Fizikai munkáról váltottam irodai munkára és látom magamon, hogy kezdek hízni, mert egyrészt kevesebbet mozgok, másrészt sokkal több pénzem is van pl. étteremben kajálni.
2019. júl. 28. 18:11
 4/7 anonim ***** válasza:

Szerintem nem igaz.

Én huszonéves korom vége felé kezdtem hízni, akkor még fizikai munkát végeztem. Pár év múlva szellemi munkakörbe kerültem, de már akkor 94kg voltam, amit évekig tartottam. Az utóbbi időben kezdtem el fogyokúrázni, és szépen mennek is le a kilók, pedig ennyit még sosem ültem munkahelyen, mint az utóbbi hónapokban.

2019. júl. 28. 21:40
 5/7 anonim ***** válasza:
Menj el Kormányhivatalba melózni, ott nem fogsz elhízni, mert nem lesz pénz kajára :>
2019. júl. 28. 21:44
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Ennyire nem lehet általánosítani.

Én világ életemben ülőmunkát végeztem, de mellette rengeteget gyalogoltam, nem azért, hogy ne hízzak, hanem mert a mindennapokban szükség volt rá. Soha nem értem el az 50 kg-ot sem, pedig ettem annyit, mint egy férfi.

Majd kevesebbet gyalogoltam, és szépen felkúsztam 50 fölé. Ez maradt évekig. A változó korral pedig 3 hó alatt felugrott még kb. + 10 kiló. Teljesen mindegy, hogy mit csinálok, ez nem mozdul semerre.

Ha nő vagy, inkább a változókortól tarts ilyen értelemben, mintsem az ülő munkától. Tarts egyensúlyt a mozgással és nem hiszem, hogy gond lesz.

Viszont minden nagyon egyénfüggő...

2019. júl. 29. 04:24
 7/7 anonim válasza:
Igaz...nálam épp fordított volt,ülő munkam volr ami megszűnt váltottam álló munkára ugyannyi órában,a kaja maradt ugyanúgy nem főztem másképp és azt vettem észre esnek le rólam a nadragjaim 😀
2019. júl. 31. 11:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!