Közigazgatásszervező diplomával el tudnék helyezkedni külföldön, Ausztriában vagy Németországban? Esetleg vidéken, multinál?
Hogy keresel nettó 310-et?Bértábla alapján nettó 120-at adnak diplomás köztisztviselőknek.
Rendőrök keresnek 150-et.De egy gyártósoron 8 általánossal az operátorok megkereshetnek nettó 170-et is.
Majd 22-ben ha leváltják a Fideszt akkor jól fogok keresni?
Bértáblával nettó 127 volt az első fizum, amit kézhez kaptam kezdőként. Mondjuk egy besorolással előrébb kezdtem, mert elvégeztem az MSC-t is, bár utólag belegondolva az égvilágon semmi értelme nem volt. Önkormányzatnál dolgozom, nekik pedig meg van engedve, hogy önerőből eltérjenek az 38.500 forintos illetményalaptól. Természetesen ezzel a hivatalok nagy része nem tud élni, de a nagyobbak, ahol több a bevétel, ők ezt megtudják lépni. Nálunk most 51.000 az illetményalap, de tudok olyan önkormányzatról, ahol 55.
Szóval 51.000 illetményalap, 40%-os illetménykiegészítés + a két középfokú nyelvvizsga után járó pótlék, 4 év munkaviszonnyal nettó havi 216.000 forintot jelent tisztán. E mellé kapunk évente négyszer pluszpénzt (jutalom, ajándék, jutalék, mikor minek hívják) összesen olyan 1 millió forint értékben. Ezzel együtt jön ki éves szinten a havi 310 nettóban.
Az végülis elég jó.
De gondolom nem vidéken dolgozol
Akkor neked szerencséd volt.
SSC-be nehéz bekerülni?Ha van egy diploma meg egy nyelvvizsga,felvesznek?Vagy valami külföldi irodai munkára nem elég ez?
De külföldön is biztos van SSC
Nem hiszem el,elvégeztem valamit aminek semmi értelme nem volt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!