Elfogy a pénzem, mit csináljak?
17 éves fiú vagyok. Havi 190.000ft-ot keresek a szüleimnek több, mint 80.000ft kell leadnom.
A jogosítványt nem tudom folytatni, mert egyszerűen nincs rá pénzem. 10.-én megkapom a fizetést és, ha nem vagyok otthon, hanem a barátaimmal vagy a barátnőmmel, akkor már egyből hív, hogy menjek haza és adjam neki oda a pénzt.
4 napja kaptam fizetés és már nincs csak 15.000ft-om, mert mindent magamnak kell fizetnem és megvennem.
Barátnőmet nem tudom elhívni sehova, jogsit nem tudom csinálni és semmit sem.
Beszéljek a szüleimmel, hogy egy kicsit engedjenek a 80.000ft-ból?
Sosem értettem az ilyen embereket... Amikor egy vodafone RED csomag 9.900 ft és korlátlan (bár azt sem fogom megérteni, hogy 2019-ben, mikor VOIP, Messenger és még 1000 dolog tök ingyen van hogy az anyámba lehet órákat telefonálni..) de ő 20e-s telefonszámlát csinál.
Meg is érdemled.
Azért azt csak nem írja le, hogy a 80-ban mi van benne.
Gondolom a kislány is azért van vele, mert mindent megvesz neki.
Egy 16-17 éves lánynak ez kell, egy dolgozó, "felnőtt" pasi, aki otthagyta a sulit, mekkora vagány már...
Nyilván nem fogja azt mondani, hogy nem viszi el moziba a kis libát, mert egyből hisztizne, és 17 évesen fontosabb, hogy legyen hova "üríteni".
A kislány mennyit tesz bele a közös mozizásokba meg kajálásokba?
Remélem, hamarosan jön a baba is, mert ilyenkor pénz híján nem szoktak költeni sem tablettára, sem óvszerre.
Egyetértek az előttem szólóval!
A lányt pénzeli...
Tudom, hogy van ez!
45F
A 80.000ft-ba nem tudom, hogy mi van benne, mert csak annyi lett mondva nekem, hogy ennyit adjál és kész.
A barátnőmre nem költök sokat egyáltalán. Néha elmegyünk ide-oda, de amúgy vagy nála vagy nálam vagyunk. Lehet nehéz elhinni, de nem az a pénzéhes lány..
A telefonszámala azért ilyen egetrengető, mert nagyon sok mobilnetet használok, mivel nincs wifink, és így sajnos mindig kell vennem pluszba 15-20 gb-ot.
De most fogok csomagot váltani és, akkor fix 16.000ft-ért minden korlátlan lesz, még az internet is.
De leírom, hogy mire megy el a 100-110 ezer forint, ami marad.
-telefonszámla (20-25.000ft)
-telefon törlesztő részlete (18.000ft) sajnos nem tehetem meg, hogy kp-ra vegyek telefont.
-Xbox törlesztő részlete (4900ft) sajnos ezt sem tudtam annó megvenni 90.000ft-ért
-Bkk bétlet, hogy tudjak munkába járni. Budapesti bérlet: 9500ft, környéki 9.580ft.
És ezekre jön rá, a barátnőm, akire nem kell és tényleg nem kell sokat költenem, és még az én igényeim, ami amúgy nem nagy.
Baj ott is van ám, hogy akinek nincs elég pénze annak minek olyan telefon, aminek 18e (!) forint a havi törlesztője?! Kellett az ájfón gondolom ahelyett, hogy vettél volna 30K-ért egy sima telefont oszt' jónapot.
Meg azért valljuk be sok ész nem kellene ahhoz sem, hogy ahelyett, hogy a méregdrága mobilnetre költesz 10e-t havonta vennél otthonra egy WIFI routert 5e-ért vagy beköttetnél egy vezetékes internetet kb. 3e-ért amihez már alapból WIFI képes eszközt ad a szolgáltató.
De ezen felül is meg kéne tanulni, hogy addig lehet nyújtózkodni, amíg a takaró ér. Ha havi 10e jut a megtakarításból szórakozásra akkor havi 10e-ért szórakozom, nem 50e-ért kölcsönből.
Van, aki menthetetlen.
"-telefonszámla (20-25.000ft)
-telefon törlesztő részlete (18.000ft) sajnos nem tehetem meg, hogy kp-ra vegyek telefont."
Szóval a fizetésed 1/5-ét csak a telefonodra költöd el.
Mondom én, hogy nem tudod beosztani a pénzed.
Csak csendben és halkan mondom: nekem 30 ezres telefonom van, kártyafüggetlen, sokkal többet tud, mint amennyire nekem szükségem lenne, a fiamnak 60 ezres, de már nemegyszer több százezres telefontulajdonosok nézték ámulva, hogy mennyi mindent tud a telefonja :D
Szóval simán 1 havi keresetedből meg tudnád venni a 30 ezres telefont, a 60 ezresre meg lehet, 2 hónapig is spórolni kéne :-)
Ha 1 évig fizeted a 18 ezret, az akkor is 180 ezer ft, ami roppant sok egy telefonra és felesleges is, de ha 2 éves törlesztőre vetted, akkor meg már nem is mondok semmit :D
Fogd vissza a telefonos kiadásaidat - a 16 ezer is sok, én itthoni nettel (+ TV + Vezetékes telefon) és a mobil telefonszámlával együtt összesen fizetek 9 ezer ft-ot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!