Elfogy a pénzem, mit csináljak?
17 éves fiú vagyok. Havi 190.000ft-ot keresek a szüleimnek több, mint 80.000ft kell leadnom.
A jogosítványt nem tudom folytatni, mert egyszerűen nincs rá pénzem. 10.-én megkapom a fizetést és, ha nem vagyok otthon, hanem a barátaimmal vagy a barátnőmmel, akkor már egyből hív, hogy menjek haza és adjam neki oda a pénzt.
4 napja kaptam fizetés és már nincs csak 15.000ft-om, mert mindent magamnak kell fizetnem és megvennem.
Barátnőmet nem tudom elhívni sehova, jogsit nem tudom csinálni és semmit sem.
Beszéljek a szüleimmel, hogy egy kicsit engedjenek a 80.000ft-ból?
egyszerűen nem tudod beosztani a pénzed.
A telefonszámlád pl. miért 20 ezer ft, amikor ma már egy Vodafone RED-el havi 10 ezerért KORLÁTLAN beszélgetés, 5 gb mobilnet, stb van.
Messengeren is lehet beszélgetni, egy csomó pénzt megspórolva.
Xbox fontosabb, mint a jogosítvány?
Szüleid miért kérnek 80 ezret havonta - mi van benne?
#1 vagyok.
Még mindig azt mondom, hogy 40-et kérnék.
DE, szerintem neked akkor sem lenne elég a pénzed.
A következő hónapban NE KÉRJ KÖLCSÖN!
S onnantól marad 110 ezred. Csak egy hónapot kell kibírnod. Addig nyújtózz amíg a takaród ér.
Ne költsd eszetlenül a pénzed.
Csinálj fontossági sorrendet, a fejedben.
"A kérdező kommentje:
Nem szoktam mekizni, mert 1.drága, 2. 10 perc mulva ugyan olyan éhes vagyok, mint előtt, úgyhogy sokat nem ér."
Nagyon örülök, hogy fiatal létedre Te is így látod ezt a dolgot: valóban kb. 1 órára lakik "jól" az ember és ahhoz képest tényleg drága. Látod, ez már egy pozitívum - ha a többi pénzköltésedre is így figyelnél, akkor talán nem lenne reménytelen a dolog.
Visszatérve a telefonszámlára: vedd a fáradságot és nézz körül tarifacsomagokban, mert az a 20 ezer nagyon sok. Nekem 3500-as számlám volt , 100 %-ban lebeszélhető, kb. 100 perc egy hónapban - ez azért nem kevés.(most már csak 2500 a számlám, - mert flottás)
17!
Na és mi lenne benne abban a 40ben? Hiszen azt sem tudjuk, a 80bam mi van. Egy felnőtt ember étkezése minimum 1000ft/nap.
110k nem az a pénz, amivel nagyvonalúság és rongyrázás közt kéne egyensúlyozni. Ne kölcsön kérj, hanem racionalizálj! Annyiból ép elmével nagyon nem rendszeres az új ruha, cipő, mozi, buli, ezazamaz. Néha egyik-másik oké, de még ahhoz se kellene ragaszkodni.
Mellesleg ha véletlenül rájössz, hogy mégis kéne a jogsi, aztán vicces sültproli igényeid rovására meg is szerzed, akkor kb úgy is maradsz, ha autó is kéne. Kockás papír se kell összeadni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!