Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Magyarországon miért van az a...

Magyarországon miért van az a mentalitás hogy az emberek imádják magukat hülyére dolgozni ("keményen dógozom, ez az élet rendje"), a jólétet viszont nem igénylik?

Figyelt kérdés
2019. júl. 6. 11:21
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
67%
Nemxtudom en nem ismerek ilyen embert, gondolom csak nálatok segedmunkasoknal van így
2019. júl. 6. 11:38
 2/12 anonim ***** válasza:
77%
Jó kérdés, én abszolút nem a munkának élek, ha lejár a munkaidőm úgy dobbantok az irodából mint a sicc.
2019. júl. 6. 11:51
 3/12 anonim ***** válasza:
36%

Ez szerintem az idősebb generációra jellemző nagyrészt. Ők még olyan korban éltek, ahol ezt beléjük nevelték. Ha nem dolgoztak, nem ettek.

A mai fiatalok simán a mánap élnek, elverik a pénzüket, mert úgyis lesz még, szerzek, megoldom valahogy. Nem félnek.

Sokkal biztonságosabb a világ ma ilyen szempontból.

Régen kevesebb lehetőség adatott meg, az emberek értékelték, ami van.

Az hülyeség, hogy a jólétet nem igényelnék az emberek. Mindenki igényli természetesen, de nem mindenki teheti meg még úgysem, hogy reggeltől estig gürizik. Kell egy határt szabni. Szeretnék én is egy Audit, meg egy villát a Rózsadombon. De ha nincs rá keret, akkor megelégszem egy panellal és egy Suzukival is. Az alapvető szükségleteik meglegyenek és legye egy alap biztonság.

2019. júl. 6. 12:06
 4/12 anonim ***** válasza:
42%
Én szeretek sokat és kemémyen dolgozni, és a vállalkozásomon meg is látszik. A jólét pedig mindenkinek mást jelent. Az, hogy neked kívülről nem tűnik annak, lehet, hogy a másiknak pont az az amit él.
2019. júl. 6. 12:28
 5/12 anonim ***** válasza:
82%
Szerintem ez inkább az idősebb korosztály akik nélkülézbe nőttek fel és h kidolgozták a belük és nincs semmijük vagy is így nőttek fel szerintem ... s az az ember mindt megtud szokni h még igényelni is fogja olyan mint a Stockholm szindróma...
2019. júl. 6. 13:07
 6/12 anonim ***** válasza:
97%
Ez engem még nem zavarna. Az zavar, amikor azt hangoztatják, hogy szerintük nem is munka az "irodában ülni és számítógépezni". Meg amikor irigykednek, hogy micsoda luxus a pizza rendelés.
2019. júl. 6. 14:43
 7/12 anonim ***** válasza:
66%

MErt mindenkit más tesz boldoggá. Engem nem az, hogy csücsülo pár misi a számlmon én meg a parton olvasom a századik könyvet. Én önző módon azt élvezem, hogy másoknak szükségük van a tudásomra, és hálásak is érte, ajánalank másoknak. Ez rengeteg tanuéást, erőfeszítést, időt kíván, de minden percét élvezem. Sokkal elégedettebb vagyok most az életemmel, mint 10 évvel ezelőtt, amikor jobban kerestem, de nem igazán élveztem, valahogy nem éreztem jól magamat.

A jólét nem mindenkinek azt jelenti, hogy több a pénzem.

2019. júl. 6. 15:08
 8/12 anonim ***** válasza:
50%
A munkám az egyik szenvedélyem, szeretem csinálni, jó vagyok benne. Ezért keményen dolgozom. Ugyanakkor azért is csinálom mert jól akarok élni, jó lakás, jó autó stb stb. Nincs ebben semmi különös a többség így gondolkodik. (Nyilván nem segédmunkás, hanem szellemi munkavállalók szintjén)
2019. júl. 6. 16:04
 9/12 anonim ***** válasza:
Napi 8,5 órát ledolgozom, aztán megyek haza, nem húzok rá semmit. A jólétet igényelnem, de mégse rabolhatok hozzá bankot. Hiába szeretnék luxusházat, ferrarit, ha a 1,5 szobás panel is 35 milla Bp-en...Igényem lehet rá, de pénzem egy 200 milliós házra nincs.
2019. júl. 6. 16:24
 10/12 anonim ***** válasza:
50%
Én pont fordítva tapasztalom, igények azok lennének rendesen (még csak nem is normálisan, hanem bőven azon túl) de ténylegesen csak kevesen tesznek érte valamit (képzések, tudás folyamatos szinten tartása). Ja meg állam bácsi segítsen.
2019. júl. 6. 18:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!