Legkevesebb mennyi pénz szükséges a túléléshez budapesten? Van, aki került már hasonló helyzetbe?
"Lakhatás, kaja, ruha tekintetében minimalista leszek,"
Csak épp néhány lényeges infót nem adtál meg: albérletben laksz vagy esetleg tanulsz és kollégiumban, netán saját lakás, aminek x ft a rezsije, stb?
Ezt így lehetetlen megmondani, ossz meg több információt. Például, hogy hol laksz? Albérlet? Mennyibe kerül? Fogsz költözni vagy maradsz?
Vannak-e nélkülözhetetlen speciális igényeid (étkezés, gyógyszer, miegymás)?
Általánosságban egyesek állítják, hogy havi 30e forintból már lehet naponta 3x étkezni (el nem tudom képzelni hogyan...) - ehhez add hozzá a lakhatásod költségét + valami minimális tisztálkodószert. Ez az abszolut minimum. Innentől meg indulhat a trükközés, pl. a munkahelyen tudsz-e WC-zni / zuhanyozni, rokonoknál tudsz-e kajálni, stb...
SOKAN, minimálbérből is meg kell, hogy éljenek.
HA, a lakhatás megoldott, olcsón, pl.: szoba bérlés, akkor simán elég a minimál.
2.-nak.
"Általánosságban egyesek állítják, hogy havi 30e forintból már lehet naponta 3x étkezni (el nem tudom képzelni hogyan...)..."
Bizony!
Sok troll majom le szokta írni itt ezt a baromságot. És engem pontoznak le, meg jelentenek, amikor pofán röhögöm őket.
2-esnek és 4-esnek:
Azért, mert nem tudjátok elképzelni vagy megvalósítani - netán jobbak a lehetőségeitek - azért még meg lehet oldani.
2-en élünk havi 50 ezer ft kajapénzből.
Nem vagyok troll és főleg nem majom.
És igen, lepontoztalak, 4-es a stílusod miatt: semmi nem jogosít fel arra, hogy másokat majomnak nevezz, ismeretlenül.
Főleg nem olyan embereket, akik esetleg KÉNYTELENEK ennyiből élni.
Emberek, ez nem vitafórum!
Egy átlag pesti albérlet 200+rezsi körül mozog, de ha van olcsóbb lakhatás, akkor nincs akkora gáz.
30 és 50 közt van különbség. Szerintem amúgy napi 2000 ft. kajapénzből a legtöbb ember ki tud jönni. A bérek magasabbak, még részmunkaidő esetén is, de ne az alapján keress munkát, hogy mennyi kell, hanem törekedj a maximumra!
KÖNYÖRGÖM!
Sokak számára hasznos lehet, ezért írjátok már le, hogy napi 3X étkezést, hogy lehet 2000-ből kihozni?
6-os, pedig pontosan erről szól a kérdés, hogy mennyi az a minimum, amiből meg lehet élni?
"30 és 50 közt van különbség."
Ha figyelmesen elolvasod, amit írtam, akkor KETTEN élünk havi 50 ezerből, azaz fejenként 25 ezerből - szóval tényleg van különbség :-)
Hogy hogyan lehet?
Nem, nem "szemetet" eszünk - bár nem is élünk olyan egészségesen, mint szeretném.
Nos, a titok - többek között - a FŐZÉS.
Múlt héten ettünk sonkás tésztát, sült csirkét franciasalátával - másik nap meg sült krumplival, tökfőzeléket sült csirkemájjal, sajtos tésztát, lecsós virslit tarhonyával, stb.
Sőt, van a közelünkbe egy közért, ahol közeli lejáratú termékeket szoktak árulni olcsóbban - ott pl. 150-ért megveszem ugyanazt az Actívia joghurtot, amit más 350-ért egy átlag közértben. Hát így. ha valakit érdekel, szívesen adok tanácsokat, hogy lehet "megfogni" a kajapénzt :-)
Most a szüleimnél lakom, de költöznöm kell, addig is próbálok pénzt szerezni. Még érvényes a diákom, így szövetkezetnél dolgozom, most van 90 ezer a számlámon.
Fájdalomcsillapítón kívül nincs extra igényem.
Lány vagyok, keveset eszem, most is kihozom a kaját napi 1000 alatt. (Nem a szüleimtől kapom)
A kérdés, hogy hova tudnék költözni olcsón, ez a legnagyobb probléma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!